Cum functioneaza castile cu infrarosu?

0 Shares
0
0
0
Cum functioneaza castile cu infrarosu?

Castile IR au fost prima generatie de casti care functioneaza fara cabluri, denumite si casti wireless. Cu aproape toate castile cu infrarosu, semnalul este transmis sub forma unei frecvente analogice. Exista insa si modele care proceseaza semnalul digital. In cazul acesta, semnalul este tradus de un convertor intr-o frecventa analogica. Daca totusi se utilizeaza tehnologia de transmisie analogica, pentru conversie se utilizeaza un demodulator.

Fiecare casti IR trebuie sa aiba o linie vizuala catre emitatorul sau. Castile functioneaza ca receptor si traduc semnalele care ajung la acesta folosind un amplificator. Acest amplificator este amplasat direct in casti. Deoarece castile amplifica intotdeauna activ semnalul de intrare, este necesara o sursa de alimentare separata. Castile IR functioneaza, fie, cu o baterie sau cu o baterie speciala. Castile cu acumulatori se incarca usor cu ajutorul unei tehnologii speciale de incarcare. Uneori trebuie sa fie conectat un cablu si in rare cazuri este necesar sa schimbati bateriile manual.

Pentru ce aplicatii sunt potrivite castile IR?

Desi acum castile IR nu mai sunt la fel de raspandite pe cat erau din cauza tehnologiilor de transmisie mai bune, exista inca zone de aplicare pentru care aceste dispozitive sunt foarte potrivite. La cerere sunt castile cu infrarosu pentru televizoare.

Acestea ofera posibilitatea de a viziona serialul preferat sau un film la TV fara a deranja alti membri ai familiei care ar putea prefera sa priveasca un film pe computer sau sa citeasca o carte. Cand te uiti la televizor, oricum stai pe canapea, astfel incat contactul vizual direct cu emitatorul sa fie asigurat.

Dispozitivele wireless au anumite avantaje fata de variantele cu fir , dar trebuie sa alegeti intre castile wireless normale sau castile Bluetooth. Castile wireless ofera utilizatorului mai multa libertate de miscare si ajuta la eliminarea problemelor cu cablul.

Exista mai multe tehnologii care pot fi utilizate pentru a transmite semnalul audio. In acest articol vom discuta despre diferitele tehnologii de transmitere folosite de castile wireless, astfel incat sa poti lua o decizie bine informata cu privire la faptul ca un set cu casca wireless normal sau un set cu casca Bluetooth este mai bun pentru tine.

Pentru castile radio, semnalul audio este transmis fie prin tehnologie in infrarosu, fie pe modele radio analogice cu ajutorul unui transmitator. Pe langa versiunea analogica, exista inca conexiunea radio digitala a castilor fara fir. In transmisia cu infrarosu, trebuie sa existe o linie vizuala constanta intre casti si statia de transmisie pentru o transmisie audio buna. Libertatea de miscare recent castigata printr-un dispozitiv fara fir este din nou extrem de limitata. In recenziile clientilor cu privire la dispozitivele cu conexiune in infrarosu, exista intotdeauna raporturi de zgomot de fond. Desi progresele tehnice din ultimii ani au imbunatatit semnificativ calitatea sunetului castilor wireless, acestea nu sunt inca la acelasi nivel cu dispozitivele cu fir.

Castile bluetooth pe de alta parte sunt perfecte si ating aceleasi performante ca si castile cu fir, deci din categoria castilor wireless acestea sunt cele mai bune, motiv pentru care au strans foarte multi simpatizanti in ultima vreme.

0 Shares
You May Also Like