Din ce scoici se obtin bijuteriile?

0 Shares
0
0
0

Tuturor ne place sa colectam scoici de mare de pe tarm si sa le ducem acasa pentru a adauga o frumusete colectiilor noastre, sau pentru a ne crea coliere cu scoici. Pentru ca din aceste scoici pot fi obtinute coliere incredibil de frumoase, vom discuta in continuare despre scoici, si veti afla o multime de lucruri interesante despre acestea.

Scoicile de mare sunt un material magic special, un cadou frumos al Pamantului si al Marii. Scoicile se gasesc in spatiul secret dintre aceste doua regate, care se dezvaluie numai in timpul schimbarii mareei. Sunt comori dintr-o lume invizibila. Exista persoane care merg la mare, iar intr-una din zilele in care se afla la plaja, sunt dispuse sa petreaca zeci de minute sau chiar ore, colectand scoici, pe care le pot pastra in propria colectie, sau pot face coliere cu scoici.

In ceea ce priveste scoicile din care se obtini cele mai interesante coliere, facem precizarea ca acestea pot fi de mai multe tipuri. Artistii aleg adesea conice, puka, boneta si alte tipuri de scoici atunci cand creeaza piese de bijuterii, in timp ce persoanele care isi doresc confectionarea propriilor coliere cu scoici, colecteaza toate scoicile care le vin la mana. Vom discuta insa in continuare despre cele mai des utilizate scoici de catre artistii care creaza asemenea bijuterii.

Scoici conice: scoicile conice sunt populare pentru bijuterii, mai ales ca o caracteristica sau piesa centrala. Aceste scoici sunt colorate in mod natural si au un design de model aproape geometric, precum si un efect spiral care este foarte placut pentru o bijuterie. Scoicile conice colorate sunt create de o specie de arici de mare in forma de con, cunoscuta sub numele de “conus”.

Scoici Puka: De zeci de ani, cea mai populara scoica de mare folosita la confectionarea bijuteriilor a fost scoica puka. Colierele de scoica Puka sunt suveniruri populare pe plaja si simbolizeaza vacanta pe plaja pentru multi oameni. De obicei, scoicile de puka pot fi orice fel de scoica cu o gaura in centru, deoarece cuvantul “puka” inseamna “gaura” in hawaiiana. In aceste zile, acestea sunt deseori prelucrate pentru a facilita snurul.

Scoici abalone: scoicile abalone colorate sunt utilizate fie in bucati intregi, fie sculptate in forme care sunt utilizate pentru incrustare in diferite bijuterii. Abalone are o culoare excelenta iridenta si adauga un apel vizual dezirabil la aproape orice design de bijuterii.

De unde cumparati bijuterii cu scoici?

Iata cateva sfaturi care va ajuta sa faceti achizitionarea perfecta a bijuteriilor cu scoici:

Cumparati de la magazine de renume – Ca si in cazul oricarei achizitii de bijuterii, este important sa cumparati de la un magazin cu o reputatie buna, precum Tricia Design. Bijuteriile din scoici pot fi imitate si realizate din materiale inferioare, de exemplu, facute din placi de argint in loc de argint solid, sau aurit in loc de aur. Un bijutier de renume va putea oferi sfaturi cu privire la cel mai bun tip de bijuterii de cumparat.

Verificati defectele invelisului – inainte de a cumpara, verificati daca carcasa scoicilor nu a fost deteriorata in timpul procesului de taiere si lustruire. Scoica este mai delicata decat pietrele si uneori piesele pot deveni deteriorate in timpul pregatirii. Trebuie evitate obiectele de bijuterie cu mici defecte.

Intrebati daca scoica a fost vopsita – Unele scoici au fost vopsite pentru a le oferi o culoare mai stralucitoare sau mai vibranta. Desi nu este nimic in neregula cu aceasta practica, acesta este un lucru de care un cumparator ar trebui sa fie constient – mai ales ca s-ar putea estompa in timp.

0 Shares
You May Also Like