Cum pot fi protejati ochii atunci cand stai mult timp la calculator?

Cum pot fi protejati ochii atunci cand stai mult timp la calculator?

0 Shares
0
0
0

Cum pot fi protejati ochii atunci cand stai mult timp la calculator?
Oamenii petrec din ce in ce mai mult timp in fata dispozitivelor electronice, indiferent ca fac acest lucru din fel si fel de motive personale, sau ca fac acest lucru din motive profesionale pentru ca la servici activitatea lor se desfasoara la un birou.

Folosirea prelungita a calculatoarelor, tabletelor, telefoanelor mobile dar si timpul petrecut in fata televizorului, sunt principalii factori care au determinat ca un numar tot mai mare de persoane sa se confrunte cu senzatia de arsura a ochilor, cu vedere incetosata si chiar dureri puternice de cap.

Un exercitiu foarte util de combatere a senzatiei de ochi uscati pentru cei care petrec foarte mult timp la calculator este „regula 20-20-20” cea care presupune ca la fiecare 20 de minute sa clipesti de 20 de ori, apoi sa-ti iei ochii din monitor si sa privesti timp de 20 de secunde un obiect oarecare care se afla la o distanta 20 de pasi (aproximativ 6 metri).

Acest exercitiu este foarte util pentru relaxeaza muschii oculari pe care ii folosim pentru concentrarea asupra ecranului computerului.

In lipsa unui filtru special care sa ii protejeze, ochii sunt supusi unor factori de stres, care odata cu trecerea timpului pot sa provoace aparitia unor vicii de refractie sau a unor afectiuni oculare.

Lumina albastra este o lumina extrem de nociva si intra in contact cu ochii ori de cate ori privesti catre o sursa de lumina artificiala (calculator, televizor, telefon, etc).

In comparatie cu razele ultraviolete care sunt blocate intr-o anumita masura, despre lumina albastra vizibila trebuie precizat ca aceasta trece in totalitate prin cornee si cristalin, ajungand la retina.

In aceste conditii, utilizarea unei perechi de ochelari protectie calculator este mai mult decat necesara, iar aici putem discuta despre ochelarii cu filtru de protectie calculator, care dispun de un tratament antireflex Blue Protect, care are rolul de a filtra spectrul luminii.

Ei bine, o asemenea pereche de ochelari protectori poate avea o multime de beneficii, dintre care amintim cateva:

  • ochelarii sunt ideali pentru ca blocheaza lumina albastra nociva cuprinsa intre 450-500 nm, care este provenita de la PC-uri, dispozitive mobile sau de la diferite alte corpuri de iluminare artificiala;
  • o asemenea pereche de ochelari este ideala si datorita faptului ca minimizeaza foarte mult reflexiile datorita stratului antireflex superior;
  • ochelarii de protectie pentru calculator maresc contrastul pentru o vedere mai clara;
  • ochelarii de protectie pentru calculator asigura o durata de viata prelungita;
  • o asemenea pereche de ochelari respinge impuritatile reducand considerabil necesitatea de a curata lentila, beneficiu al straturilor ultra-hidrofob, oleofob si antistatic;
  • nu in ultimul rand, trebuie precizat ca ochelarii de protectie pentru calculator confera rezistenta sporita la zgarieturi.

Asadar, dupa cum se poate observa, cei care lucreaza pe calculator pot ajunge in timp sa aiba serioase probleme cu vederea in conditiile in care nu isi ingrijesc foarte bine ochii. Tocmai acesta este si motivul pentru care nu ar trebui sa inceapa lucrul fara a-si pune ochelarii de protectie.

0 Shares
You May Also Like