5 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre tigarile electronice

5 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre tigarile electroniceDesi auzim tot mai des informatii despre nocivitatea tutunului, in Romania fumeaza circa 30% din populatie. Se stie ca fumul de tigara poate provoca leziuni oricarui organ din corp, iar bolile legate de fumat sunt responsabile pentru fiecare 5 decese din tara noastra. Dar aproape 70% dintre fumatori raporteaza ca doresc sa renunte la acest viciu si doar un pic mai mult de 42% chiar incearca sa faca ceva in acest sens.

Pana acum, tigarile electronice s-au dovedit a fi cea mai eficienta metoda de renuntare la tutun. Dezvoltate pentru prima data in China si introduse in SUA in 2007, aceste dispozitive pot fi intalnite de cativa ani si in Romania sub diferite branduri, cum ar fi tigari electronice Smokemania.

Acestea sunt foarte asemanatoare la aspect cu tigarile traditionale din tutun, insa in loc de foc si de tutun, tigarile electronice utilizeaza un lichid pe care il incalzesc cu o baterie, transformandu-l in vapori.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tigarile electronice:

  1. Sunt permise in spatiile inchise.

Deoarece nu au nevoie de foc pentru a functiona, ci de baterii, si pentru ca nu prezinta riscuri pentru sanatate, aceste dispozitive electronice pot fi utilizate oriunde, inclusiv in baruri, restaurante sau la birou. Desigur, legislatia privind uzul de tigari electronice difera de la stat la stat. Exista tari precum Australia, Canada, Israel si Mexic, care restrictioneaza utilizarea acestora in locurile publice

  1. Sunt reutilizabile (cu o anumita intretinere).

Tigarile electronice sunt alimentate de la baterie si, atata timp cat iti pastrezi bateria incarcata, acestea pot fi refolosite (desi intretinerea si utilizarea lor depinde de tipul de dispozitiv de tigara pe care il ai). Si, la fel ca multe alte dispozitive electronice pe care le folosim in fiecare zi (cum sunt smartphone-urile si tabletele), tigarile electronice vin la pachet cu un USB si cu incarcator de masina.

  1. Pot contine nicotina.

Fumul de tigara contine mai mult de 7000 de substante chimice, dintre care 69 sunt cunoscute ca agenti cancerigeni. Totodata, acestea contin nicotina, substanta care da, de fapt, dependenta de fumat. Tigarile electronice, in schimb, nu contin tutun, insa pot contine nicotina lichida, intr-o cantitate care poate fi reglata de utilizator.

  1. Pot avea diferite arome.

Lichidul folosit in tigarile electronice poate avea aroma de tutun sau gust mentolat, de ciocolata, de fructe, etc.

  1. La fel ca tigarile din tutun, tigarile electronice nu pot fi vandute minorilor.

Desi s-au dovedit a fi mult mai putin nocive decat tigarile traditionale care contin tutun, tigarile electronice nu sunt permise a fi vandute minorilor. Pana la urma, de ce s-ar dori a-i face pe adolescenti dependenti de nicotina?

Arata-le si prietenilor tai!

Citeste si alte postari

See all posts