Cum pot sa devin reseller de gazduire web?

Cum pot sa devin reseller de gazduire web?

0 Shares
0
0
0

Nu de mult, cu ajutorul mai multor diverse motoare de cautare, am început sa gasesc furnizori de servicii web, printre care si de gazduire web. Ma interesa acest lucru pentru ca as vrea sa îmi cumpar un domeniu si o pagina proprie pentru viitorul meu IMM (cel la care visez de câtiva ani) si mi-am spus ca nu are ce sa strice daca ma documentez putin. Printre ofertele atator firme de servicii IT am gasit si planuri ce implica termenul de reseller gazduire web sau reseller de hosting web si alte variante scrise în cea mai curata romgleza posibila.

Se pare ca nu prea are de ce sa ma intereseze, în calitatea mea de client direct, oferta aceasta de reseller. Ea, vizeaza, pare-se, doar pe potentialii colaboratori din domeniul IT. Cu toate acestea, fiindca m-a împins curiozitatea, m-am documentat mai departe si scriu aici cam ce am gasit ca material lamuritor, fiindca ma gândesc ca nu strica pentru cultura generala a nimanui. Ca tot plutesc pe valurile internetului tot felul de termeni enigmatici, mi-am zis sa demistific (adica sa explic, în româna ne-englezita) macar pe unul dintre ei.

[adsenseyu1]

Asaa … deci, reseller hosting web. Daca o companie care ofera gazduire web achizitioneaza o parte dintr-un server de la o alta companie, pentru a oferi propriile servicii de gazduire web, atunci se spune ca e un reseller de gazduire web. Povestea, din câte ma duce pe mine mintea, e ca la închirierea apartamentelor. Daca ai o garsoniera poti s-o dai în chirie. Daca ai un apartament cu patru camere, le poti da pe toate în chirie. Daca ai încredere în chiriasii tai si unul trebuie sa plece sau nu foloseste camera o perioada de vreme, îi poti da permisiunea de a subînchiria spatiul tau. Asa e si cu reseller-ul, doar ca vorbim de servere de internet si nu de camere.

Si, ca sa fie si mai clara explicatia, am sa dau ca exemplu un site: Clausweb.ro . Oferta de reseller de pe acest site da urmatoarele detalii: tipul de servere disponibile, în cât timp se poate crea un cont de reseller hosting, cum se poate efectua transferul de date în caz în care schimbati furnizorul acestui serviciu în favoarea companiei de fata, care este timpul gratuit de testare a serviciului propriu-zis.

De asemenea, mai e specificat foarte clar ca responsabilitatile de administrare a serverului în sine revin companiei Claus Web. Cu alte cuvinte, reseller-ul este cel care doar vinde serviciile. Este un mic intermediar, daca vreti.

[adsenseyu1]

Ca sa poti deveni reseller, trebuie sa primesti acces la panoul de control al serverului în cauza. Pagina Claus Web, luata ca exemplu aici, ofera un total de sase planuri gradate de web hosting, începând de la 5GB (planul Beginner-Whm) si mergând pâna la 50GB de spatiu pe disc (planul Deluxe-Whm). Toate planurile cuprind trafic lunar necontorizat, între douasute cincizeci si o mie de conexiuni concurente, IP dedicat gratuit, trei servere de nume gratuite si, ca stimulent pentru plata în avans pe un an, un domeniu .com gratuit, plus servicii de criptare.

Conturile de e-mail sunt nelimitate. Serviciile de backup, de securizare, instalare si configurare a planurilor sunt si ele gratuite. Eu zic ca suna bine, atâtea lucruri gratuite. Totusi, mentionez ca si costurile pentru atâtea servicii sunt pe masura: între aproximativ 60 si 360 de euro pe an.

În cazul în care v-a fost de folos lectia de cultura generala internautica, cu placere.:)

0 Shares
You May Also Like