Cum promovam o firma de organizari evenimente?

0 Shares
0
0
0

Orice tip de afacere necesita timp pentru dezvoltare, dar o afacere in domeniul planificarilor de evenimente este o adevarata aventura si necesita o perioada considerabila de timp pentru a deveni profitabila. Principalul motiv este acela ca aveti doar unul sau doi clienti in acelasi timp iar publicitatea in acest domeniu este mai ales bazata pe recomandari.

Desi recomandarile clientilor sunt cea mai eficienta forma de publicitate, aceasta se raspandeste destul de lent. Un marketing eficient si o planificare riguroasa a formelor de publicitate va vor ajuta cu siguranta sa va promovati serviciile. Va prezentam cateva sfaturi in acest sens.

Folositi cartile de vizita.

O modalitate foarte buna de a va face cunoscuta afacerea este aceea de a imparti carti de vizita. In schimbul unei taxe puteti lasa carti de vizita la receptia unui hotel sau in supermarket, in locurile populate unde potentialii clienti pot afla despre serviciile oferite de dumneavoastra.

Informati frecvent clientii despre serviciile dumneavoastra

Pe langa cartile de vizita, corespondenta constanta cu clientii dumneavoastra e esentiala pentru ca acestia sa fie mereu informati despre serviciile pe care le promovati. De exemplu folositi tot timpul foi cu antet la toate documntele pe care le eliberati. Astfel datele dumneavoastra de contact sunt vizibile si usor de retinut.

Trimiteti e-mailuri de informare tuturor clientilor imediat ce aveti noutati. In acest sens utilizati o adresa de e-mail profesionala de genul nume@ numelesocietatii.ro . Astfel va promovati numele societatii si va faceti cunoscute noutatiile, proiectele finalizate sau orice alte informatii utile clientilor.

Trebuie sa aveti campanii de publicitate si informare constant. Sa faceti o regula in acest sens. Nu neglijati acest aspect daca doriti sa va putea mentine afacerea vie . Concurenta, ca in toate domeniile este mare, iar prin campanii de publicitate va asigurati ca clientii dumneavoastra va tin minte si va recomanda.

Piata publicitatii este foarte variata, dumneavoastra trebuie sa alegeti acele variante care se muleaza perfect pe domeniul planificarii de evenimente. Trebuie sa cautati acele locuri care sunt frecventate de potentiali clienti. De exemplu dati un anunt la ziar cu serviciile dumneavoastra pe pagina de matrimoniale, sau lasati un afis la o florarie, la restaurante, hoteluri, mall-uri etc.

Dar de departe cea mai buna metoda de promovare este spatiul online. Aici puteti promova site-ul dumneavoastra prin metode de optimizare seo si Facebook marketing. Aceste operatii va vor atrage in timp relativ scurt clientii atat de necesari la inceputul unei afaceri. In plus promovarea online va ajuta si la construirea si dezvoltarea unui puternic brand pe nisa dumneavoastra.

Planificarea de evenimente este o afacere in continua crestere si cu tot mai multa cautare, succesul afacerii depinde de calitatile dumneavoastra de manager!

0 Shares
You May Also Like