Cum facem terapie prin filme?

Cum facem terapie prin filme?

0 Shares
0
0
0

Este deja cunoscut faptul ca multi dintre noi intampinam adesea situatii cotidiene greu de suportat. Fiecare se confrunta cu propriile sale probleme, mai mult sau mai putin importante. Faptul ca multi dintre noi alegem sa le depasim prin anumite tehnici individualizate nu mai reprezinta niciun secret.

In timp unii se relaxeaza citind sau ascultand muzica, pentru altii la fel de relaxanta este si experienta traita in fata calculatorului, vizionand filme online.

Chiar daca pare aberant, povestea pe care o urmarim ne poate schimba temporar sau permanent gandirea. Cati dintre noi nu au urmarit seria Fast and Furios iar la final s-au trezit conducand cu o viteza ametitoare prin oras? Sau cine nu a vizionat inca Sex and the city si dintr-o data a simtit nevoia sa acorde mai multa importanta aspectului exterior si felului in care tratam o relatie? Ei bine, cu totii am trecut la un moment dat prin astfel de situatii.[adsenseyu1]

Este si normal, din moment ce orice experienta noua este menita sa ne motiveze emotional, spiritual si fizic. Modul in care este construita povestea ne capteaza deseori atentia si ne schimba felul de a gandi si reactiona. Cu singura multi dintre noi am avut momente in care am simtit ca vrem mai mult de la viata si am actionat in consecinta. Ne vine sa credem sau nu, subconstientul nostru este destul de receptiv la aceste intamplari, motiv pentru care ajungem sa fim mai motivati si mai hotarati asupra propriilor decizii.

Bineinteles, filmele online nu sunt doar o sursa importanta de motivatie. Cu ajutorul lor putem invata si descoperi o serie de informatii, pe care nu le-am fi cercetat de unii singuri. Spre exemplu, unii dintre noi retinem mai usor anumite informatii daca ne sunt prezentate in cazuri concrete si situatii de viata. Este mult mai simplu sa retinem cu ajutorul unor imagini din filme – care ne explica in detaliu situatia data – decat prin alte surse de informare. Pentru ca totul tine de puterea de perceptie a fiecaruia, este important sa stim cum sa o fructificam.

Creierul uman cauta in permanenta sa fie provocat in gandire sau sentiment. Uitandu-ne la filme empatizam adesea cu protagonistii si simtim durerea lor, remuscarile sau emotiile traite. Astfel, putem identifica o parte din noi insine in tot ceea ce vizionam si prin urmare, putem corecta sau imbunatati felul nostru de a fi sau trai.

[adsenseyu1]

Oamenii pot gandi in mod individual si au nevoie de hrana continua pentru exercitiul mintii, motiv pentru care un film bine realizat ne poate satisface temporar pofta de mai mult. Pe http://www.topfilmehd.biz/ spre exemplu, putem viziona filme calitative care sa ne provoace si sa ne motiveze constant.

In consecinta, filmele pot fi la fel de motivante si educative ca multe alte experiente pe care ajungem la traim si ne impulsioneaza constant pentru a ne face sa ne dorim mai mult. Asta nu inseamna, totusi, ca vizionarea unui film de actiune ne va transforma in batausi sau asasini, ci doar ne va deschide apetitul catre noi productii cinematografice.


Alte stiri actuale :

1. Filme de Oscar, pe 4 aprilie, la Festivalul Internaţional de Film NexT, în Bucureşti
2. ZMEURA DE AUR 2014: Cele mai proaste filme ale anului
3. Din martie, în cinema, vedem două filme premiate la Oscar şi César 2014
4. De ce nu vom vedea filmele de Oscar la televizor. Cat costa o productie
5. Evenimente de 1 martie: Filme, concerte şi piese de teatru în Bucureşti pentru weekendul 28 februarie – 2 martie

0 Shares
You May Also Like