Cum putem sa reducem nivelul poluarii?

0 Shares
0
0
0

Cum putem sa reducem nivelul poluarii?
Din moment ce impartasim totul de pe Pamant cu fiecare lucru viu de pe planeta, ceea ce se intampla intr-o zona afecteaza absolut totul, indiferent cat de departe se intampla.

Poluarea sau introducerea diferitelor forme de deseuri in mediul nostru are efecte negative asupra ecosistemului pe care ne bazam. Exista multe tipuri de poluare, dar cele care au cel mai mare impact sunt poluarea aerului si a apei.

Consecintele poluarii

Cum afecteaza poluarea oamenilor? In paragrafele urmatoare, vom enumera consecintele eliberarii poluantilor in mediu. Din pacate, noi oamenii provocam cea mai mare parte a poluarii si vom suferi consecintele daca nu ne oprim.

Ii vedem deja efectele sub forma de incalzire globala, fructe de mare contaminate, cazuri crescute de boli pulmonare si multe altele.

Efecte de poluare a aerului

  • Eliberam o varietate de substante chimice in atmosfera atunci cand ardem combustibilii fosili pe care ii folosim in fiecare zi. Respiram aer pentru a trai, iar ceea ce respiram are un impact direct asupra sanatatii noastre.
  • Respiratia aerului poluat va prezinta un risc mai mare pentru astm si alte boli respiratorii.
  • Cand au fost expusi la ozonul solului timp de 6 pana la 7 ore, dovezi stiintifice arata ca functia pulmonara a oamenilor sanatosi a scazut si au suferit inflamatii respiratorii.
  • Poluantii atmosferici sunt in mare parte cancerigeni, iar locuirea intr-o zona poluata poate pune oamenii in pericol de cancer.
  • Tusea si respiratia suieratoare sunt simptome comune observate la oamenii din oras.
  • Dauneaza sistemul imunitar, endocrin si sistemului de reproducere.
  • Nivelurile ridicate de poluare a particulelor au fost asociate cu incidente mai mari si probleme cardiace.
  • Arderea combustibililor fosili si eliberarea de dioxid de carbon in atmosfera fac ca Pamantul sa devina mai cald.
  • Produsele chimice toxice eliberate in aer se instaleaza in plante si surse de apa. Animalele mananca plantele contaminate si beau apa. Otrava calatoreste apoi in lantul alimentar si ajunge, ia ghiciti unde…..la noi oamenii.

Efecte ale poluarii apei

Asemenea aerului pe care il respiram, apa este vitala pentru supravietuirea noastra. Avem nevoie de apa curata pentru a bea, pentru a ne iriga culturile si pestele pe care il mancam viu in ape. Ne jucam pe rauri, lacuri si paraie – traim in apropierea corpurilor de apa. Este o resursa pretioasa care poate fi poluata cu usurinta, iar contaminarea poate fi transferata catre noi si ne poate afecta sanatatea.

Boli precum amibiaza si tifoida sunt cauzate de apa potabila poluata. Apa poluata de substante chimice precum metale grele, plumb, pesticide si hidrocarburi poate cauza probleme hormonale si de reproducere, leziuni ale sistemului nervos, leziuni ale ficatului si rinichilor si cancer – pentru a numi cateva. Fiind expusa la mercur, cauzeaza boala Parkinson, Alzheimer, boli de inima si moarte.

O plaja poluata provoaca eruptii cutanate, hepatita, gastroenterita, diaree, encefalita, dureri de stomac si varsaturi. Poluarea apei afecteaza viata marina, care este una dintre sursele noastre alimentare. Va amintiti de povestile crustaceelor ​​contaminate si cum au murit cei care le-au mancat?

Traim intr-un ecosistem in care actiunea unuia are potentialul de a-i afecta pe multi. Acesta poate fi un lucru bun sau un lucru rau, in functie de care este actiunea.

Greselile noastre au poluat mediul in care traim si ne trezim acum ca suportam consecintele. Incercam sa inversam daunele, iar vestea buna este ca fiecare actiune pozitiva conteaza.

Micul efort pe care il depuneti pentru un mediu mai verde poate incepe un efect de vindecare a naturii. Este posibil sa economisim in continuare ceea ce a mai ramas din resursele noastre naturale si sa facem lumea un loc mai bun in care sa traim pentru generatia noastra viitoare.

Daca doriti si dvs. sa contribuiti la salvarea naturii, cu siguranta trebuie sa deveniti mai responsabili, asa ca puteti incepe chiar de acum sa folositi ambalaje biodegradabile precum vesela biodegradabila de la Neo Pack, sau pungile biodegradabile.

Produsele de ambalare biodegradabile se refera la produsele care se descompun in mod natural in agenti organici de la expunerea la caldura, umiditate si microorganisme existente prin natura. De exemplu, majoritatea hartiei si produselor textile sunt considerate biodegradabile, dar materialele plastice obtinute din surse de petrol nu sunt.

De fapt, ambalajele pe baza de ulei pot dura pana la 1000 de ani pentru a se biodegrada in mod natural, in special cele din plastic. Ceea ce este mai neplacut, toxinele si particulele mortale eliberate de-a lungul timpului afecteaza in mod frecvent animalele salbatice, polueaza raurile si produc situri de deseuri care marcheaza frumosul nostru peisaj.

Ambalajele ecologice au la fel de multa comoditate si functionalitate ca omologii lor. Intr-adevar, ambalajele biodegradabile pot fi construite din materiale de calitate alimentara si pot avea diferite dimensiuni, forme si grosimi.

De asemenea, ambalajul se fixeaza cu usurinta pentru depozitarea fara stres. Si pentru a se potrivi nevoilor afacerii tale, ambalajele biodegradabile vin in cutii de carton, taieturi sub forma de matrite si afisaje gata de raft.

0 Shares
You May Also Like