Cum sa tranzactionati criptomonedele?

0 Shares
0
0
0
Cum sa tranzactionati criptomonedele?

Valoarea criptomonedelor este in crestere. Intre ianuarie si noiembrie 2017, bitcoin (BTC) a crescut de la 997,69 USD / BTC la 9 718 USD / BTC. Cu o astfel de crestere vine o crestere a tranzactiilor de piata, ceea ce la randul sau ajuta moneda sa creasca.

Cum functioneaza tranzactionarea criptomonedelor

Tranzactionarea monedelor (fie fiat, fie criptomonede) implica schimbul de monede pe care le detineti intr-un alt tip de moneda si apoi schimbarea acesteia inapoi atunci cand pretul se schimba – speram sa obtinem un profit. In lumea monedelor fiat, aceasta este cunoscuta sub numele de tranzactii de piata valutara.

Exista doua tipuri de strategii de tranzactionare disponibile pentru comerciantii interesati de piata criptomonedelor:

Tranzactionarea pe termen lung

Comerciantii pe termen lung cumpara si detin criptomonede pe o perioada lunga de timp. Este posibil sa detina o criptomoneda saptamani, luni sau chiar ani. Studierea tendintelor preturilor pe o perioada lunga permite comerciantilor pe termen lung sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa evite sa sufere de scaderi de valoare pe termen scurt.

Daca credeti ca valoarea unei criptomonede va creste constant pe o perioada lunga de timp si nu doriti stresul care rezulta din scaderi de valoare pe termen scurt, atunci aceasta metoda ar putea fi cea mai buna alegere.

Tranzactionarea pe termen scurt

Tranzactionarea pe termen scurt evita stabilitatea tranzactiilor pe termen lung pentru posibilitatea de a profita de modificarile preturilor pe termen scurt si implica cumpararea si vanzarea de criptomonede pe o perioada de cateva ore pana la cateva zile.

Daca preferati sa profitati de volatilitatea caracteristica a criptomonedelor prin intrarea si iesirea dintr-un comert rapid, atunci aceasta metoda ar putea fi pentru dvs.

Avantajele tranzactionarii criptomonedelor

Tranzactionarea criptomonedelor, desi este similara cu tranzactionarea monedelor fiat pe valuta, vine cu setul sau de avantaje.

Taxe ieftine si schimburi rapide. Pentru fiecare tranzactie, platforma de vanzare bitcoin Romania pe care o utilizati va lua un procent mic ca comision pentru serviciul oferit. Acest lucru este inevitabil. In cazul in care tranzactiile de criptomonede difera de echivalentul monedei fiat este in marimea acestei taxe. Deoarece taxele pentru transferul criptomonedelor (de regula prin intermediul portofelului) sunt mai ieftine decat cardurile de credit si taxele de transfer bancar, comisioanele de tranzactionare a criptomonedelor sunt mai ieftine decat tarifele de tranzactionare valutara.

Volatilitate extrema. Comerciantii realizeaza profituri atunci cand pretul monedei face progrese mari in sus, iar criptomonedele se confrunta adesea cu miscari mari de pret. In timp ce acest lucru creste riscul (de asemenea, variatii mari ale preturilor se intampla in jos), puteti adesea sa obtineti foarte mult profit cu un bankroll relativ mic.

Deschis toata saptamana. Puteti tranzactiona numai stocuri si marfuri in timpul orelor de lucru si puteti comercializa valuta doar in timpul saptamanii. Pe de alta parte, criptomonedele pot fi tranzactionate 24/7, oricand si oriunde.

Lucruri care necesita atentie

Daca nu esti atent cand vine vorba de tranzactionarea criptomonedelor, ai putea practica jocuri de noroc mai mult decat tranzactionezi si, in cele din urma, ai putea pierde toti banii. Tranzactionarea nu este un joc si, la fel cum sunt bani reali. Efectuarea cercetarii dvs. si pastrarea in minte a urmatoarelor concepte atunci cand tranzactia va poate ajuta sa evitati capcanele tranzactiei de criptomonede.

Volatilitatea Cryptocurrency

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand vine vorba de tranzactionarea criptomonedelor este ca pretul este extrem de volatil. In cazul in care anumite tehnici comerciale utilizate in forex ar putea dura luni pana la indeplinire, in tranzactionarea criptomonedelor, aceasta poate dura doar ore sau zile. Desi acest lucru este benefic atunci cand vine vorba de obtinerea unui profit, acesta ar putea fi, de asemenea, scaderea dvs. daca pretul se misca in sens invers.

Tiparele se situeaza uneori

Multe carti si ghiduri de tranzactionare pe piata acopera anumite tehnici si tipare de citire a hartilor utilizate de profesionisti pentru a prezice piata. In timp ce piata respecta uneori tiparele, acesta nu este niciodata un rezultat garantat si, daca nu va limitati expunerea, puteti ajunge sa pierdeti o multime de bani pentru un model care nu exista.

Limitati-va expunerea

Limitarea expunerii dvs. se reduce la doua concepte specifice:

Nu investiti niciodata mai multi bani decat sunteti dispus sa pierdeti. Ar trebui sa considerati orice bani pe care i-ati pus intr-o tranzactie ca fiind pierduti. Daca sunteti incomod cu aceasta notiune, atunci tranzactionati mai multi bani decat ar trebui. Gasirea punctului in care sunteti confortabil cu acest concept este esentiala pentru a va ajuta sa faceti comert fara stres.

Luati in considerare configurarea comenzilor „luati profit” si „stop loss”. Aceste limite sunt oferite de multe platforme profesionale de tranzactionare si va vor ajuta sa evitati sa pierdeti mai multi bani decat pierdeti confortabil daca comertul merge gresit, precum si va vor ajuta sa evitati pierderea unei oportunitati de incasare.

Stiti cand sa faceti cash

Ceea ce se refera la tranzactionarea pietei este sa stii cand sa inchizi o tranzactie. Aceasta este punctul de plecare al operatiunii. Sa intri intr-un comert este usor, sa stii cand sa iesi este greu, si de aceea ar trebui sa iti concentrezi majoritatea invatarii. Aceasta implica din nou doua aspecte diferite:

Inchiderea unei tranzactii cu profit. Este important sa va scoateti castigurile dintr-un comert. Criptomonedele se misca mai repede in jos decat o fac in sus si nu doriti sa incasati tarziu dintr-o tranzactie. De asemenea, nu vrei sa fii prea devreme si sa ratezi profiturile suplimentare. Exista o multime de tehnici care va ajuta sa luati aceasta decizie care nu intra in sfera de aplicare a acestui ghid pentru incepatori.

Reducerea pierderilor. In mod similar, doriti sa fiti gata sa va reduceti pierderile daca o tranzactie merge gresit, desi nu veti iesi prea devreme in cazul in care criptomoneda se recupereaza. Din nou, exista nenumarate ghiduri si carti care va ajuta sa luati aceasta decizie.

Incepeti sa tranzactionati criptomonede

Acum ca stiti cum functioneaza tranzactionarea pe piata, v-ati hotarat asupra tipului de comerciant care doriti sa fiti, stiti la ce ar trebui sa priviti si ati studiat teoria, sunteti gata sa incepeti tranzactionarea criptomonedei,

0 Shares
You May Also Like