Ce se intampla cu corpul dupa ce oamenii mor?

0 Shares
0
0
0

De un singrul lucru putem sa fim siguri in viata, si anume ca mai devreme sau mai tarziu vom muri. Nu putem sa stim dinainte nici cand, nici unde si nici cum se va intampla, asa ca ideal ar fi ca fiecare dintre noi sa traim la intensitate fiecare clipa, pentru ca nu putem stii ce ne este dat de la Dumnezeu sa patim.

Exista persoane care de exemplu au murit in propria locuinta, in timp ce desfasurau diferite activitati sau chiar in timpul somnului. Alte persoane au ajuns sa isi piarda viata datorita unor accidente de lucru sau in urma unor accidente rutiere. Altii s-au sinucis, altii au fost ucisi, iar exemplele pot continua. Cert este ca mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi ne vom gasi sfarsitul, insa dupa cum am mai spus deja, nu stim cand, unde si cum.

Cand vine vorba de inmormantarea oamenilor, exista multe intrebari in mintea fiecaruia dintre noi despre ce se va intampla si cum reactioneaza trupurile noastre dupa moarte, tinand cont in mod special de modul in care sunt ingropate. Exista situatii in care familiile greu incercate opteaza pentru top servicii funerare 07funerare.ro , de unde aleg sicrie etanse pentru a-i ingropa pe cei dragi care si-au pierdut viata. Se spune ca aceste sicrie sunt utile pentru a ajuta corpurile sa se pastreze mai mult timp intacte. Altii sustin ca acestea ajuta pur si simplu la procesul de descompunere.

Alte optiuni de inhumare

Desigur, cand murim, nu avem niciun cuvant de spus in ceea ce se intampla cu corpurile noastre. Cu toate acestea, putem face aceasta alegere inainte de a trece pe lumea cealalta, pentru a face ca situatia sa fie mai usoara pentru cei dragi care au ramas in urma.

Incinerare

Cremarea este cealalta alternativa principala la inmormantare. Acest lucru are loc atunci cand corpul este cremat la un crematoriu, iar cenusa este redata familiilor aflate intr-o urna pentru a se pastra in familie. Cenusa se raspandeste in cele din urma atunci cand timpul este potrivit, daca aceasta este dorinta membrilor familiei sau a persoanei decedate.

Pana atunci insa, familia greu incercata trebuie sa opteze pentru serviciile funerare oferite de catre firmele de specialitate. Discutam in primul rand aici despre achizitionarea sicriului si despre imbalsamare, dar si despre transportul funerar din locul in care se afla persoana decedata si pana la crematoriu.

Urna biodegradabila

La fel ca sicriele biodegradabile, exista si urne biodegradabile. Un exemplu este compania spaniola Bios Urns, care isi creeaza urnele cu materiale 100% naturale. Aceste urne vor contine cenusa persoanei decedate si pot fi ingropate in sol. In doar o luna va incepe sa se descompuna si radacinile se pot hrani cu cenusa si nutrientii pentru a creste un nou copac.

Donarea corpului

Un alt mod pe care oamenii il pot alege atunci cand se indeparteaza de lume este sa-si doneze corpul in scop medical. Acest lucru poate fi extrem de important pentru ca un asemenea corp poate fi considerat un donator pentru parti ale corpului celor care au nevoie cel mai mult sau, pentru practica medicala, cum ar fi cea din universitatile, in curand vor fi medici si chirurgi care isi vor exersa abilitatile medicale.

Ingroparea corpului in sicrie etanse

Sicriele etanse sunt cel mai obisnuit mod de inmormantare si au fost multi ani. Cu toate acestea, lucrurile incep sa se schimbe si, odata cu ingrijirea sporita pentru mediul nostru, oamenii ar putea incepe sa caute in viitor optiunile biodegradabile.

Asadar, dupa cum se poate vedea, pot exista mai multe alternative atunci cand vine vorba despre corpurile neinsufletite, iar in functie de dorintele celui decedat, familia poate opta pentru una din solutiile mentionatem ai sus.

Cert este faptul ca ajutorul firmelor care presteaza servicii funerare este necesar si aici, atat pentru transportul decedatilor pana la capela sau pana la crematoriu, cat si pentru a achizitiona sicriele de la aceste firme.

Reprezentantii acestor firme vor veni cu solutii de catering, necesare pentru inmormantare dupa cum este obiceiul in tara noastra.

Ba chiar mai mult, reprezentantii acestor firme se ocupa de absolut tot, acestia fiind si cei care vor intocmi dosarul pentru ca familia sa primeasca ajutorul de deces.

0 Shares
You May Also Like