Cum stii daca un incarcator iPhone e original sau nu?

4 Shares
0
0
4

Cum stii daca un incarcator iPhone e original sau nu?
Atunci cand iti cumperi un smartphone, in mod evident iti alegi un model nou, care vine la pachet cu accesoriile standard, iar aici ne referim la incarcator si casti.

Daca de exemplu discutam despre un terminal iPhone 7, atunci acesta trebuie sa vina la pachet alaturi de un incarcator iPhone7, dar si alaturi de o pereche de casti originale iPhone 7.

In cazul in care insa, iti alegi un terminal iPhone, fie el iPhone 7 sau nu, iar odata cu trecerea timpului incarcatorul acestuia se deterioreaza, in mod evident va trebui sa stii cum sa iti alegi alt incarcator iPhone, si va trebui sa stii cum sa deosebesti un incarcator iPhone original, de un incarcator iPhone contrafacut, care este de o calitate indoielnica.

In primul rand, ar trebui ca atunci cand iti cumperi un incarcator pentru un telefon scos pe piata de Apple sa verifici daca acesta are inscriptionate la o distanta de aproximativ 17 cm de baza cablului inscriptiile” Assembed in Vietnam”, “Designed by Apple in California”, sau “Industria Brasileira”.

Aceste inscriptii vor trebui sa vina urmate de un numar de serie care sa contina 12 sau 17 cifre, in cazul in care discutam despre incarcatoare iPhone originale.

Compararea conectorilor si a gravurilor cu laser, reprezinta fara indoiala o alta modalitate prin care poti afla daca incarcatorul pe care urmeaza sa il cumperi, este original sau daca este contrafacut.

Diferentele dintre un incarcator contrafacut si unul original sunt mai clare ca lumina zilei, pentru ca atunci cand discutam despre incarcatoarele originale, acestea au conectorii extrem de bine finisati, in timp ce daca discutam despre cablurile contrafacute ale incarcatoarelor, conectorii acestora nu sunt atat de bine finisati, iar capetele lor arata patrate.

Iarasi este foarte important de mentionat faptul ca daca discutam despre dimensiunile conectorilor, acestea vor fi de 7.7 mm x 12 mm, in cazul in care discutam despre incarcatoare originale, pe cand, daca discutam despre incarcatoare contrafacute, dimensiunile conectorilor vor fi diferite de la caz la caz.

Metalul din jurul conectorilor este iarasi foarte important, pentru ca in cazul incarcatoarelor originale, acesta va avea mereu culoare gri sau culoare metalica, in timp ce in cazul incarcatoarelor contrafacute, culoarea va fi una alba sau neagra.

In cazul in care discutam tot despre conectori, trebuie mentionat faptul ca incarcatoarelor originale, imbunarile placilor metalice vin in forma de trapez, cu distante egale intre imbinari, in timp ce daca discutam despre incarcatoarele contrafacute, imbinarule acestora trebuie amintit faptul ca sunt patrate, si nu exista o distanta egala intre acestea.

Inca un amanunt foarte interesant, care conteaza foarte mult, este acela ca toate contactele conectorilor usb ale cablurilor contrafacute sunt placate cu argint, in timp ce daca discutam despre incarcatoarele originale, aceste contacte ale conectorilor sunt placate cu aur.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre diferentele mari care pot sa existe intre un incarcator iPhone original si un incarcator contrafacut, si cu siguranta ai face bine sa te informezi putin inainte de a alege incarcatorul, pentru ca intr-un final sa faci alegerea corecta.

4 Shares
You May Also Like