Confuzii frecvente intre tag-uri: tag-uri alt image, tag-uri H1, tag-uri ancora si multe altele

0 Shares
0
0
0

Confuzii frecvente intre tag-uri: tag-uri alt image, tag-uri H1, tag-uri ancora si multe alteleIeri am parcurs un glosar de termeni SEO pe care trebuie sa-i stim in 2015, dar ceea ce nu ne spune un glosar este confuzia care se poate isca intre multe etichete SEO. In ciuda faptului ca anumite etichete si termeni au nume diferite, descrierile lor sunt, de multe ori, atat de asemanatoare, incat este greu sa le diferentiem. Pentru a intelege despre ce este vorba,  aveti nevoie de ceva mai mult decat o definitie de o propozitie. Acest lucru se aplica in trei situatii importante:

  • Alt Image versus Image Title;
  • H1 Tag versus Title Tag;
  • Anchor Tag versus Linking Name to Anchor.

Daca doriti sa utilizati aceste tag-uri (etichete) in mod corect si, totodata, sa obtineti si beneficii semnificative, atunci este foarte important sa intelegeti aceste diferente. Desi diferentele sunt mici, sunt, de fapt, destul de usor de inteles odata ce le-ati pus in practica si stiti ce aveti de facut in scopul publicarii unei pagini web.

Alt Image vs. Image Title

Eticheta Alt Image sau, in general, Alt Text, ofera informatii alternative atat cititorilor, cat si robotilor Google. Intrucat robotii Google nu pot vedea si analiza o imagine, ei se bazeaza pe eticheta dumneavoastra Alt Image pentru a sti despre ce este vorba in fotografie. Prin urmare, cuvintele cheie din eticheta dumneavoastra Alt Image sunt foarte importante.

Ceea ce multi oameni uita, insa, este ca tag-ul alt este, de asemenea, important pentru utilizatorii ale caror browsere nu afiseaza sau incarca imagini. Textul alt va fi afisat in interiorul containerului imaginii atunci cand o imagine nu poate fi afisata sau o pagina nu poate fi gasita. Asadar, textul alt este important, starnind vizitatorului interesul intr-atat incat sa vrea sa vada imaginea. Mai jos, este un ecran generic, afisat in astfel de situatii:text-for-image

Image Title este un alt atribut adaugat la un image tag si este folosit ca titlu pentru imaginea dumneavoastra. In acest caz, diferenta este ca acest text nu va aparea daca o imagine nu este afisata corect. In cazul anumitor browsere, tocmai titlul imaginii va aparea atunci cand tineti cursorul peste o imagine. WordPress va folosi, de asemenea, titlul, pentru a organiza toate imaginile din cadrul sistemului, pe care le veti vedea atunci cand vizualizati biblioteca media. Mai jos este un exemplu dintr-un articol din Search Engine Journal:

social-media-for-search-enghines

In ceea ce priveste activitatea robotilor Google, titlul imaginii nu este prea important si nu este considerat, de catre Google, un factor care influenteaza pozitia in clasamentul rezultatelor cautarii. Totusi, in cazul in care cineva tine cursorul peste imaginea dumneavoastra sau trebuie sa gasiti imaginea in biblioteca media, pe viitor, este importanta utilizarea cuvintelor cheie.

H1 Tag vs. Title Tag

Tag-ul H1 va aparea pe site-ul dumneavoastra ca titlul paginii sau articolului. Acesta are, de obicei, cea mai mare dimensiune, are intre 50 si 60 de caractere si este utilizat numai o singura data pe o pagina (spre deosebire de acele “heading tags”, folosite pentru a diferentia titlurile si subtitlurile de restul continutului). Folosirea cuvintelor cheie este importanta si in aceasta situatie, intrucat ajuta cititorul sa stie despre ce este vorba in articolul dumneavoastra. Totusi, ca si in cazul tag-ului image title, tag-ul h1 nu are o influenta la fel de mare asupra motoarelor de cautare. Este pentru cititori si pentru WordPress.

Titlu tag-ul (Title tag) va aparea in adresa URL din browser, ca si hyperlinkul pe care il vedeti pe o pagina de rezultate a motorului de cautare Google. Prin urmare, title tag-ul le spune robotilor Google titlul real al paginii dumneavoastra si ajuta cititorii sa isi faca o idee despre ce ar putea fi pagina, bazandu-se pe URL. Pentru a fi afisat in mod corespunzator, title tag-ul ar trebui sa aiba intre 50-60 de caractere.

Retineti ca title tag-ul si eticheta H1 pot fi diferite daca alegeti. Acestea sunt, de obicei, la fel, pentru ca, pur si simplu, din punct de vedere tehnic, ambele va eticheteaza site-ul cu un titlu; daca insa doriti sa aveti o usoara variatie de la o eticheta la alta, este in regula. De exemplu, daca doriti ca eticheta H1 sa fie un pic mai lunga decat title tag-ul, le puteti schimba dupa bunul plac.

Link Anchor Text vs. Linking Name to Anchor Tag

Tag-ul Linking Name to Anchor va permite sa trimiteti utilizatorii care fac click catre o alta sectiune a aceleiasi pagini web. Cu alte cuvinte, este exact ca un link intern sau extern obisnuit, exceptand faptul ca, in loc sa va trimita catre o pagina web diferita, sunteti directionat catre o noua sectiune a aceleiasi pagini. Companiile care au publicat articole si ghiduri detaliate si in forma lunga sunt cele care au beneficiat cel mai mult in urma utilizarii acestui tag. De exemplu, accesati orice pagina Wikipedia si faceti click pe un link din Cuprins.

Link Anchor Text (Textul ancora) este, probabil, termenul cu care sunteti cel mai familiarizat, dintre toti termenii inclusi in acest articol. Textul ancora se refera, pur si simplu, la cuvintele care sunt atasate oricarui tip de link: intern, extern, nume ancora, etc. Acest articol (http://www.highervisibility.com/seo-terminology-link-anchor-text-linking-to-name-anchor-external-and-internal-on-page-and-off-page-links/), scris anul trecut, explica in detaliu diferentele (cuvintele “acest articol” reprezinta un text ancora).

 

 

0 Shares
You May Also Like