De ce au nevoie agricultorii de telefoane?

0 Shares
0
0
0

Fie ca este vorba despre un profesionist sau un antreprenor, un angajat sau un student, fiecare are nevoie de un dispozitiv performant in conditiile in care smartphone-ul a devenit foarte esential pentru toata lumea. Lista cuprinde si agricultorii. Da, chiar si fermierii folosesc acum telefoane inteligente pentru a imbunatati randamentul culturilor.

In prezent, agricultorii folosesc smartphone-urile pentru a-si desfasura activitatea, iar acest lucru pare destul de neobisnuit, mai ales in Romania. Foarte multi agricultori folosesc telefoane de la Samsung, pentru ca sunt obisnuiti cu Androidul.

Acestia au nevoie de un telefon Samsung, de o husa Samsung care sa le protejeze telefonul si de un acumulator extern ca sa isi incarce telefoanele atunci cand se afla pe camp, si au nevoie ca telefonul sa le fie incarcat. Ei bine, haideti sa examinam cateva dintre beneficiile utilizarii smartphone-ului in agricultura.

Identificarea daunatorilor si a bolilor

Agricultorii intampina de obicei daunatori si boli de plante care sunt noi pentru ei. Dar, cu un telefon inteligent in mana, pot face clic pe un pic al plantelor aflate in dificultate si il trimit catre oamenii de stiinta la mii de kilometri distanta. Acesti specialisti ar putea apoi sa ii ajute sa identifice daunatorii si, de asemenea, sa ofere o solutie in cateva ore, daca nu in cateva minute.

Accesibilitate mai buna

Majoritatea fermierilor dispun de instrumente specializate si le folosesc zilnic. Orice glitch in aceste unelte poate aduce munca lor de zi cu zi la o oprire completa. Inarmati cu telefoane inteligente, fermierii ar putea nu numai sa caute ajutor de la tehnicieni, ci si sa-i dea motivul exact pentru aceasta problema cu ajutorul aplicatiilor de apel video.

Nu mai au nevoie de intermediari

Exista multe aplicatii mobile care pot urmari preturile la marfurile locale furnizate in timp real. Fermierii le pot folosi si isi pot vinde produsele la cel mai bun pret prin sarind peste intermediar. Informatiile despre preturile actuale de pe piata le pot ajuta, de asemenea, sa decida cultura care ar maximiza profiturile.

Impartasire de cunostinte

Agricultorii folosesc de obicei tehnici unice pentru a obtine cel mai bun randament din anumite culturi. Cu toate acestea, fara o platforma pentru a-si documenta cunostintele, ei nu pot imparti informatii valoroase cu altii. Cu toate acestea, ei sunt acum capabili sa se alature forumurilor de discutii online si sa-si impartaseasca cunostintele cu ceilalti prin telefoanele mobile.

Gestionarea Finantelor

Agricultura este, de asemenea, o forma de afaceri care necesita investitii. Cu toate acestea, majoritatea fermierilor se bazeaza de obicei pe veniturile obtinute din recolta anterioara pentru a cumpara materialul pentru urmatoarea recolta. Acum, cu telefoane inteligente isi pot gestiona mult mai usor finantele.  De asemenea, mobilul le face mult mai usor sa achizitioneze imprumuturi de la banci si alte institutii financiare.

De asemenea, impartasirea experientei si obtinerea unor sfaturi de la experti a devenit acum mult mai usoara pentru fermieri si au telefonul inteligent sa le multumeasca pentru acest lucru.

Asadar, dupa cum se poate vedea, agricultorii si fermierii pot avea nevoie din diferite motive de telefoane inteligente, care le pot fi de folos in foarte multe scopuri.

0 Shares
You May Also Like