De ce barbatii traiesc mai putin decat femeile?

De ce barbatii traiesc mai putin decat femeile?

0 Shares
0
0
0

De ce barbatii traiesc mai putin decat femeile?Se spune ca barbatii mor mai repede decat femeile, iar cercetarile efectuate in ultimii ani, au dovedit acest lucru. Exista atat de multe cauze datorita carora barbatii mor mai des decat femeile, iar in continuare vom vedea cateva dintre acestea.

Accidente

Foarte multi barbati mor in urma unor accidente, comparativ cu numarul femeilor. Este firesc acest lucru, pentru ca in ceea ce priveste de exemplu accidentele rutiere, barbatii conduc cu viteze mai mari decat femeile, si isi risca mai mult viata. Fireste, si femeile pot muri din aceasta cauza.

In urma accidentelor de munca de-asemenea, mai multi barbati mor decat femei, dar aceasta nu este o surpriza dat fiind faptul ca locurile de munca ale barbatilor in general sunt mai periculoase decat locurile de munca ale femeilor.

Sinucidere

Exista atat de multi barbati care aleg calea usoara de a scapa de probleme si se sinucid. Fireste, exista si femei care fac acest lucru, dar numarul barbatilor care se sinucid, este mult mai mare.

Crime

Atunci cand vine vorba despre crime, de-asemenea, barbatii sunt mai predispusi la moarte in comparatie cu femeile. Barbatii se pot ucide intre ei din diferite motive.

Exista de-asemenea si situatii in care oamenii isi pierd viata dupa ce lupta cu diferite boli, iar intr-un final pierd lupta. In cele ce urmeaza, vom prezenta cateva dintre cele mai mortale boli, care cu siguranta sunt responsabile de decesele barbatilor. Iata despre ce este vorba:

Boli de inima

Bolile de inima sunt de fapt un termen care include multe afectiuni cardiace specifice. Conform specialistilor, boala coronariana (CAD), care poate fi responsabila de provocarea atacurilor de cord, este cea mai frecventa boala cardiaca din intreaga lume. Alte afectiuni cardiace includ dureri in piept cunoscute sub numele de angina, insuficienta cardiaca si batai cardiace neregulate cunoscute sub numele de aritmii.

Aceasta boala coronariana se dezvolta in momentul in care arterele care furnizeaza sange muschiului cardiac se intaresc, si se restrang de la acumularea placii, ceea ce poate provoca aparitia atacului de cord, care poate fi mortal.

Accident vascular cerebral

Un accident vascular cerebral are loc in momentul in care cand fluxul de sange catre o zona a creierului este intrerupt, fie printr-un cheag de sange care blocheaza o artera sau printr-o rupere a vaselor de sange. In aceste conditii, celulele creierului incep sa moara, astfel ca apar leziuni ale creierului.

Deteriorarea creierului in urma unui accident vascular cerebral poate duce la pierderea abilitatilor, inclusiv vorbirea, miscarea si memoria, iar in cele din urma, persoana care sufera un accident vascular cerebral moare.

Boala Alzheimer

Boala Alzheimer este o boala degenerativa progresiva incurabila a creierului. Este cea mai frecventa forma de dementa. Nu este doar pierderea memoriei, ci si o scadere a capacitatii de a gandi si de a intelege.

Schimbarile ulterioare ale personalitatii sunt insotite de o incapacitate de functionare. Tipul, severitatea, secventa si progresia schimbarilor mentale variaza mult in randul indivizilor. Deoarece varsta este cel mai important factor de risc cunoscut pentru boala Alzheimer, cu cat oamenii traiesc mai mult, cu atat sunt mai mari sa dezvolte boala.

Gripa

Gripa este o boala respiratorie contagioasa cauzata de virusurile gripei. Gripa poate provoca diferite grade de boala, de la usoare pana la cele fatale. Gripa este raspandita de la persoana la persoana in picaturile respiratorii de tuse si stranut. Unele persoane, cum ar fi adultii in varsta, femeile insarcinate, copiii si persoanele cu anumite afectiuni de sanatate, prezinta un risc ridicat de complicatii grave ale gripei, inclusiv decesul.

Boala renala

Boala renala apare in momentul in care rinichii sunt deteriorati si isi pierd capacitatea de a filtra sangele. Boala renala se apare cel mai des lent, si poate fi nedetectata pana atunci cand rinichii au esuat aproape. Poate fi, de asemenea o boala ereditara, iar persoanele care au acest factor de risc, ar trebui sa fie testate anual pentru boala renala.

Acestea sunt asadar motivele datorita carora barbatii traiesc mai putin decat femeile, si cu siguranta foarte multi barbati din capitala mod in fiecare an datorita acestor probleme.

Familiile indoliate, cu siguranta vor accesa https://www.07funerare.ro/servicii-funerare-sector4, atunci cand cei dragi vor pleca dintre noi, pentru a se ocupa de cele necesare inhumarii. Specialistii de la 07 Funerare pe care ii vor angaja, se vor ocupa de transportul decedatului, de imbalsamare dar si de alte cele necesare.

Fireste, familia va trebui sa caute un sicriu pentru persoana decedata, insa de la firma de servicii funerare va putea alege sicriul la un pret atractiv.

Reprezentantii firmei de servicii funerare vor fi langa familia indoliata si o vor sprijini, si vor face tot ce depinde de ei, pentru ca totul sa se desfasoare exemplar la inmormantare. De-asemenea, daca familia nu va stii unde trebuie sa mearga pentru obtinerea documentelor necesare pentru inhumare, de aceasta sarcina nu vor trebui sa isi faca griji, pentru ca vor primi de-asemenea ajutor din partea firmei de servicii funerare.

0 Shares
You May Also Like