Ce alegeti dintre o bona si un afterschool pentru copilul dvs.?

Ce alegeti dintre o bona si un afterschool pentru copilul dvs.?
In trecut, in Romania, in cele mai multe familii, barbatul mergea la munca, in timp ce femeia ramanea acasa pentru a avea grija de copii, si pentru a face mancare si curat in casa.

Odata cu trecerea timpului insa, lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar femeia moderna a zilelor noastre nu mai sta toata zila la cratita, ci merge la servici, isi castiga singura banutii, iar impreuna cu sotul ei, incearca sa le asigure copiilor, un trai lipsit de griji.

Probabil va intrebati ce fac copiii in tot acest timp, in care parintii sunt plecati la servici. Ei bine, dimineata, acestia sunt dusi de catre parinti la scoala sau la gradinita, dupa care parintii vor pleca la servici.

Copiii vor ramane la scoala sau la gradinita, pana la sfarsitul programului. In ceea ce ii priveste pe copiii de gradinitia, acestia pot fi inscrisi de catre parinti, la o gradinita cu program prelungit, sau la o gradinita cu program normal, dupa care vor pleca acasa.

Cat despre scolari, acestia pot pleca acasa imediat la sfarsitul orelor de curs, sau pot ramane la afterschool, despre care vom discuta mai intai.

Exista parinti care aleg sa angajeze o bona pentru copiii lor, care va avea in primul rand sarcina sa ii astepte pe acestia la iesirea de la scoala si/sau de la gradinita, si de a-i duce acasa, imediat ce programul prichindeilor s-a terminat.

Bona cu siguranta, odata ce vor ajunge copiii acasa, ii va ajuta sa se schimbe de haine daca acestia nu pot inca, le va pregati masa, si va avea grija de ei, pana cand aprintii se vor intoarce de la servici.

In cazul in care aceasta se pricepe, poate chiar sa ii ajute pe scolari la teme, astfel incat pe cand sosesc parintii de la servici, cei mici sa aiba temele faute, si sa se poata juca sau sa petreaca timp alaturi de parinti.

Exista insa si parinti care aleg sa isi inscrie copiii la un program afterschool, iar aceasta idee nu este una rea, si veti vedea si de ce.

Imediat ce copiilor li se termina porgramul scolar, acestia vor fi dusi la afterschool Teddybar.ro, pana in momentul in care parintii vor iesi de la servici, si vor veni sa ii ia, si sa ii duca acasa.

Cei mai multi dintre copii, chiar se bucura ca au posibilitatea de a petrece cateva ore intr-un afterschool, pana cand vor fi dusi acasa de catre parinti, pentru ca la afterschool isi pot face temele pentru urmatoarea zi de scoala.

Programele de dupa scoala, le ofera copiilor posibilitatea de a lucra nu numai la temele, dar sa obtina ajutor daca au nevoie. Copilul dvs. s-ar putea simti mai confortabil lucrand la sarcinile scolare intr-un mediu putin mai putin formal in care poate pune intrebari in orice moment.

Exista si alte programe care introduc copiii in matematica si stiinte, facandu-i incantati de aceste materii. Acest lucru poate duce la eforturi mai bune ale copiilor la cursurile scolare, si la zile mai putin absente.

Mai putine probleme emotionale si comportamentale

Copilul dvs. poate beneficia de asemenea, de programele de dupa scoala atat emotional, cat si comportamental, daca simt o legatura pozitiva cu alte persoane. Relatiile care sunt intretinute intre personal si copii intr-un program de scoala, ajuta prin concentrarea pe trasaturile bune de caracter. Copiii dvs. vor invata lectii, vor avea o mentalitate deschisa si cu siguranta vor invata cum sa fie respectuosi fata de ceilalti, deoarece asta se asteapta de la ei.

Imbunatateste abilitatile de leadership

Dezvoltarea abilitatilor de leadership este un alt rezultat important al copiilor care participa la programele de dupa scoala. Studiul pentru baieti si fete a dezvaluit ca 82% dintre copiii care au urmat un astfel de program, au primit roluri de conducere in viitor, cum ar fi seful clasei la liceu, sau presedinte al consiliului elevilor, etc.

Siguranta

Fara doar si poate insa, cel mai important beneficiu este siguranta. Atunci cand parintii sunt plecati la servici, iar copiii raman singuri in casa, pot face lucruri trasnite. Multi copiii isi invita prietenii acasa, care la randul lor vin insoriti de alti prieteni, si pot provoca pagube mari.

Apoi, cand copiii nu sunt supravegheati, pot iesi afara, pot intra in tot felul de anturaje dubioase, iar de aici si pana la o copilarie nefericita si un viitor cu probleme, nu mai este decat un singur pas.

Din acest motiv, este deosebit de important ca parintii sa nu isi lase niciodata copiii singuri dupa orele de curs. Acestia dupa cum am vazut in acest articol, pot alege sa angajeze o bona, dar cel mai indicat ar fi sa isi duca copiii la afterscool.

Acolo, cei mici vor fi supravegheati, vor fi ajutati la teme, iar parintii vor fi linistiti sufleteste pentru ca ai lor copii nu pot pati nimic rau.

Arata-le si prietenilor tai!

Citeste si alte postari

See all posts