De ce batranii isi doresc sa fie cazati intr-un camin?

De ce batranii isi doresc sa fie cazati intr-un camin?

0 Shares
0
0
0

De ce batranii isi doresc sa fie cazati intr-un camin?Atunci cand aducem in discutie caminele pentru batrani trebuie precizat faptul ca exista doua categorii de persoane, unele care si-ar dori sa fie cazate intr-un camin de batrani, iar a doua categorie care ar refuza categoric aceasta propunere.

Cei care refuza sa se cazeze intr-un asemenea camin, isi doresc sa ramana alaturi de familie, si sa isi petreaca restul zilelor alaturi de cei dragi, in propriul camin. Exista insa situatii in care seniorii nu au familie, si refuza totusi sa se mute intr-un camin.

De ce? Unii batrani sunt de parere ca viata la camin este foarte grea, ca nu au voie la sa primeasca vizite, nu au voie sa faca multe lucruri, motiv pentru care pur si simplu se simt ingroziti de gandul de a se caza intr-un camin.

Exista insa si o a doua categorie de batrani, cei care nu au pe nimeni si care isi doresc neaparat sa se mute in cel mai cunoscut camin batrani din zona in care locuiesc.

Persoanele care au ajuns la batranete si care nu au copii, nu au nepoti sau alte rude care sa isi faca griji pentru ele, cu siguranta vor dori sa se mute intr-un camin de batrani, pentru a scapa de singuratate, si de teama de a pieri fara a avea pe cineva aproape.

Apoi, exista batrani care si-au facut temele in ceea ce priveste caminele pentru batrani, si de ce sa nu fim sinceri si sa recunoastem, viata intr-un camin de batrani este mult mai calitativa decat viata intr-un apartament sau intr-o garsoniera, in singuratate.

Batranii care sunt cazati intr-un camin de batrani, in primul rand pot sa fie multumiti deoarece au posibilitatea de a avea tot timpul parteneri de discutie, pentru ca in aceste camine locuiesc multi batrani aflati intr-o situatie similara.

Multi batrani aleg sa se cazeze in caminele destinate persoanelor invarsta deoarece isi doresc sa aiba in fiecare parte de mancare calda, iar acest lucru este posibil intr-un camin de batrani. Cei care sunt cazati intr-un astfel de loc primesc in fiecare zi cele trei mese principale ale zilei, iar mai mult decat atat, primesc si desert. Cu siguranta un batranel singur nu ar avea parte de cele trei mese pe zi in fiecare zi, zilnic sa aiba mancare diferita si sa se mai indulceasca apoi si cu un desert gustos.

In plus, la caminele pentru batrani lucreaza persoane specializate in ingrijirea batranilor, care ii ajuta pe acestia sa mearga la toaleta, ii spala daca batranii nu mai pot face acest lucru singuri, si le ofera medicamentele de care au nevoie, conform schitei oferite de catre medic.

Asadar, tinand cont de toate aceste detalii putem spune ca batranii care locuiesc singuri in locuintele personale au doar de pierdut. In schimb, cei cazati intr-un camin de batrani se bucura de compania altor batrani, primesc mancare calda si desert in fiecare zi si sunt implicati in diferite activitati. Ca o scurta concluzie, cei care traiesc intr-un camin de batrani parte de o batranete placuta.

0 Shares
You May Also Like