De-ce-sa-renunti-la-corpurile-de-iluminat-incandescente

De ce sa renunti la corpurile de iluminat incandescente?

0 Shares
0
0
0

De-ce-sa-renunti-la-corpurile-de-iluminat-incandescenteIn momentul in care vrei ca locuinta ta sa aiba ceva special, vrei sa vii cu o modificare care sa nu te coste foarte multi bani dar care sa aiba un impact major, cu siguranta te poti gandi sa iti indrepti atentia spre corpuri de iluminat led.

Ei bine, dar de ce ai renunta la bencurile incandescente care sunt mult mai ieftine decat becurile led? Si care de ce sa nu recunoastem ca ofera o lumina destul de puternica in casa?

In primul rand, ar fi foarte indicat sa renunti la vechile corpuri de iluminat datorita faptului ca acestea au un consum destul de mare de energie electrica, ceea ce se si cunoaste la factura din fiecare luna.

Un alt motiv pentru care este indicat sa renunti la becurile incandescente este acela ca ele nu sunt foarte prietenoase cu mediul inconjurator, dat fiind faptul ca au in componenta lor substante toxice precum mercurul sau plumbul.

Durata de viata a becurilor incandescente este una foarte mica, ele putand functiona pana undeva la maxim 1000 de ore. In cazul unor socuri insa, becurile incandescente se pot arde foarte rapid.

Asadar, tinand cont de toate aceste detalii, se poate spune ca exista foarte multe motive care sa te determine sa renunti la becurile incandescente si sa iti indrepti atentia spre corpurile de iluminat led.

Becurile led au o durata de viata mult mai indelungata decat becurile incandescente, Se spune ca becurile led functioneaza pana la peste 50.000 de ore, in timp ce panourile led functioneaza pana la peste 100.000 de ore. Ei bine, dupa cum am vazut ceva mai sus, becurile incandescente functioneaza doar 1000 de ore.

Consumul redus de energie electrica al acestor corpuri de iluminat led poate sa reprezinte un alt motiv care sa te determine sa renunti cat mai repede la becurile incandescente.

Plus de asta, lumina pe care o ofera corpurile de iluminat led este apropiata de lumina naturala, asa ca trebuie sa tii cont si de acest aspect, si sa renunti cat mai rapid la becurile incandescente.

Ei bine, atunci cand discutam despre corpuri de iluminat led, pe langa becuri led, banda led si panouri cu led iti mai poti indrepta atentia si spoturi led.

Aceste spoturi led pot sa fie folosite in aproape orice spatiu de locuit, deci poti opta pentru spoturi led in dormitor, in living, in birou. Ele pot fi folosite insa si in magazine sau in diferite alte spatii.

Un avantaj pe care il au spoturile led este acela ca ele nu se incing precum becurile incandescente sau precum spoturile halogene, iar astfel structura pe care sunt montate spoturile led nu are de suferit.

Durata de viata a spoturilor led este de aproximativ 50.000 de ore, una impresionanta, iar lumina oferita de catre spoturile led este una perfecta, una apropiata de conceptul de lumina naturala.

Asadar, acestea fiind spuse, in conditiile in care inca nu ai renuntat la corpurile de iluminat incandescente, ar trebui sa faci acest lucru cat mai rapid, si sa iti indrepti atentia spre corpurile de iluminat led.

0 Shares
You May Also Like