Pasii necesari pentru inregistrarea unei remorci auto

0 Shares
0
0
0

Iti surade ideea de a avea propria masina? Sa te plimbi oricand si pe oriunde? Te gandesti sa folosesti in calatoriile tale o remorca auto? Dar stii care sunt pasii necesari pentru inregistrarea  unei remorci auto?

De la bun inceput trebuie sa stii ca, carligul pentru remorcare este foarte util, pentru ca te poate ajuta sa tractezi masina unei cunostinte pana la un service auto atunci cand acesta are o defectiune, sau te poate ajuta sa tractezi o remorca auto.

In conditiile in care ai nevoie de o remorca auto pe care sa o folosesti pentru a transporta diferite obiecte, cu siguranta va trebui sa cauti o remorca potrivita.

In ceea ce priveste remorcile, un trebuie sa cunosti cateva detalii foarte importante.

In primul rand, trebuie sa cunosti tipul de remorca pe care ai voie sa il transporti in functie de categoria de permis pe care o detii. Pentru un permis de conducere categoria B, poti transporta o remorca a carei masa totala maxima autorizata sa fie de cel mult 750 kg.

Trebuie sa tii cont, de asemenea, si de faptul ca fiecare remorca auto are nevoie de anvelope de iarna sau de anvelope de vara, la fel ca si orice autoturism. Acest aspect este extrem de important si nu trebuie neglijat.

Apoi, daca vei dori sa iti cumperi si o remorca auto pentru masina ta, va fi nevoie sa cunosti si pasii necesari pentru inregistrarea unei remorci auto. Aceasta, la fel ca si autoturismul va trebui sa fie inregistrata.

  1. Remorcile la fel ca si masinile se inregistreaza pentru probe, temporar sau permanent, la autoritatea competenta in raza careia ai domiciliul.
  2. Apoi, trebuie sa cunosti si actele de care ai nevoie pentru a-ti inmatricula remorca. In cazul in care detii doar permis de conducere categoria B si ai nevoie de o remorca pe care sa o poti folosi doar tu, atunci trebuie sa alegi o remorca a carei masa totala maxima sa fie de cel mult 750 kg.
  3. Pentru a inmatricula o asemenea remorca ai nevoie de copie dupa cartea de identitate, o copie dupa cartea de identitate a remorcii cu folie RAR, dar si de aceste documente in original. Iti mai trebuie o chitanta de la primarie din care sa rezulte ca ai platit taxa de inmatriculare.
  4. La fel ca si pentru masina, si pentru remorca trebuie sa ai o asigurare RCA pe cel putin 6 luni plus copie dupa asigurare, iar pentru inmatriculare iti mai trebuie o chitanta taxa certificat de la CEC, dar si o cerere de inmatriculare, o copie dupa factura de cumparare, plus facturi de import, iar toate aceste documente trebuiesc puse intr-un dosar.

Asadar, acestea sunt toate documentele de care ai nevoie pentru a-ti inmatricula remorca pentru masina ta.

In ceea ce priveste condusul remorcii, trebuie sa exersezi intoarcerile si parcarile, pentru ca este mult mai dificil sa intorci si sa parchezi o masina care are o remorca atasata, decat o masina care nu are o remorca atasata.

Alege-ti remorca auto potrivita si bucura-te de calatorii cat mai placute.

0 Shares
You May Also Like