De ce sa vizitezi Patagonia?

De ce sa vizitezi Patagonia?

0 Shares
0
0
0

De ce sa vizitezi Patagonia?Daca esti interesat de excursii Patagonia ar trebui sa citesti acest articol.

Datorita descrierii marinarilor portughezi a poporului Tehuelche ca “Patagones” sau a unor oameni cu “picioare mari”, Patagonia a fost cunoscuta de atunci drept tara gigantilor. Destul de potrivit, aceasta regiune sudica indepartata simbolizeaza totul pe o scara superlativa si este faimoasa ca tara muntilor de proportii uriase si peisaje atat de coplesitor de sublime incat trebuie vazute pentru a fi crezute.

Oriunde vizitati, Patagonia mentine un farmec evaziv, secret. Istoria sa abia cunoscuta, muntii pitoresti, si pajistile si coastele luminate de vant care se imbina cu fauna salbatica pretioasa, te vor uimi.

  1. Este plin de colonii enorme de animale salbatice spectaculoase

Nu trebuie sa mergeti departe pentru a intalni o multime de animale din Patagonia. Gasiti cea mai mare colonie de pinguini magellanici din lume in Punta Tombo, pe coasta Argentinei sau pinguini rege la Bahía Inútil din Tierra del Fuego, Chile.

Modul de viata al acestor mamifere marine, campiile Patagoniei sunt la fel de abundente de viata ca si oceanul. Varul salbatic al lamei, guanaco, este vazut pe pajisti de stepa si mlastina, in timp ce puma este urmarita si intalnita in Parcul National Torres del Paine din Chile.

Si apoi este istoria ei incredibila

Istoria patagoniana este bogata si este mostenirea multor oameni care au vizitat si trait pe aceste maluri. Unele dintre cele mai captivante exemple ale istoriei Patagoniei sunt scenele de vanatoare si amprentele de mana ale oamenilor nativi nomazi Tehuelche care acopera zidurile La Cueva de Manos (Pestera Mainilor) din apropierea orasului Perito Moreno.

In sudul Patagoniei la muzeul din Golful Wulaia, este de asemenea posibil sa afli despre oamenii aborigeni din Yaman, care locuiau odinioara aici si cum se interpune istoria lor cu misionarii europeni care au aterizat cu secole in urma in Patagonia.

Dar, la fiecare colt al acestui peisaj vast, o istorie diversa, uneori nedescrisa, asteapta sa fie auzita. Sir Frances Drake si-a dat numele Pasajul Drake dincolo de “capatul pamantului” de la Cape Horn, iar colonistii galezi isi pastreaza stramossii, limbi si obiceiuri in Puerto Madryn. Butch Cassidy si Sundance Kid au venit de asemenea in Patagonia si au lasat amintiri – impreuna cu o cabina de lemn din Cholila si traseul de cowboy din Valea Cochamó, pe care o conduceau cu vite peste Andes.

Ruta Nacional 40 si Carretera Austral

In timp ce Ruta Nacional 40 in Argentina ar putea sa circule pe toata lungimea tarii, este in Patagonia unde isi dezvaluie adevarata stralucire. Impreuna cu Carretera Austral din Chile (sau Ruta 7), aceste autostrazi incredibile se plimba prin peisajele glorioase ale Patagoniei, iar cei care au timp pentru o calatorie linistita de-a lungul acestor drumuri nu sunt niciodata dezamagiti.

Padurea tropicala virgina si ghetarii agabaritici cu pudra albastra sunt la o scurta plimbare de la Carretera Austral, in apropiere de zona Puyuhuapi. Opriti-va pentru a aprecia privelisti ale lacurilor placide, care reflecta cerul, cum ar fi Lacul Nahuel Huapi langa Bariloche, va vor face sa va simtiti ca si cum ati fi dat peste cele mai magice secrete ale Patagoniei.

0 Shares
You May Also Like