De ce sunt repatriati romanii decedati in Italia?

De ce sunt repatriati romanii decedati in Italia?

0 Shares
0
0
0
De ce sunt repatriati romanii decedati in Italia?

In clipa de fata, exista cateva milioane de cetateni romani stabiliti in diferite tari din Europa (si nu numai). Cei mai multi dintre acestia au ales sa plece in Italia, pentru a avea parte de un viitor mai bun.

Alegerea este una fireasca in conditiile in care salariile din Italia sunt mai mari decat salariile din Romania. Nivelul de trai al italienilor este net superior nivelului de trai din Romania. Conditiile sunt superioare fata de cele din tara noastra, deci este firesc ca romanii sa isi doreasca sa locuiasca in Peninsula.

In plus, limba italiana se aseamana foarte mult cu limba romana, deci romanii nu au intampinat probleme nici in a invata limba italiana, pentru a-si gasi locuri de munca atractive in aceasta tara.

Cei care au plecat in Italia de multi ani si sunt deja stabiliti acolo, in mare parte duc o viata buna, castiga multi bani, au toate conditiile unui trai boieresc. Singura problema a lor fiind dorul de casa.

Au existat si exista si multe cazuri in care romanii plecati in aceasta tara au murit sau mor din diferite motive. Pentru familiile greu incercate, acesta este un moment de cumpana pentru ca nu stiu daca este mai indicat sa isi inmormanteze sau incinereze decedatul acolo, sau sa acceseze https://www.repatriere-romania.ro si sa ia legatura cu specialistii in repatrieri decedati.

Costurile repatrierii, sunt evident mai mari decat costurile unei inmormantari in Romania, insa facand o comparatie cu costurile inmormantarii in Italia, repatrierea este mult mai ieftina. Iata cateva detalii in randurile care urmeaza.

Casele funerare, cimitirele si alti furnizori de servicii din Italia se asteapta sa primeasca plata integrala la momentul inmormantarii. Conform sondajului de anul trecut al preturilor funerare, costurile de inmormantare din Italia pentru o inmormantare pentru adulti sunt de 7.775 dolari.

Aceasta se bazeaza pe cele mai des selectate articole pentru o inmormantare traditionala, inclusiv un sicriu si o bolta. Cu toate acestea, nu include costurile cimitirului in Italia.

Un spatiu de mormant, un marcaj de mormant si deschiderea / inchiderea mormantului pot costa cu usurinta inca intre 1.500 USD si 2.500 USD in Italia. Prin urmare, un cost traditional traditional de inmormantare este probabil cel putin 9.000 USD.

In functie de calitatea caschetei, a boltii de inmormantare si a altor marfuri selectate, un cost traditional de inmormantare si de inmormantare ar putea fi mai mic de 5.000 USD sau depasi 10.000 USD. Daca nu se doreste servicii pentru comemorarea decedatului, se poate aranja o inhumare directa sau o cremare directa sub 1.000 USD.

Italia: Defalcarea costurilor funerare

1. Taxa de servicii de baza pentru directorul funerar si personalul

Regula funerara permite furnizorilor de inmormantare sa perceapa o taxa de servicii de baza pe care clientii din Italia nu pot refuza sa o plateasca. Taxa de servicii de baza include servicii comune tuturor inmormantarilor, indiferent de aranjamentul specific.

Acestea includ planificarea funerara, asigurarea permiselor necesare si copiile certificatelor de deces, pregatirea avizelor, adapostirea ramasitelor si coordonarea aranjamentelor cu cimitirul, crematoriul sau alte terte parti. Taxa nu include pretul pentru servicii sau marfuri optionale in Italia.

2. Taxe pentru alte servicii si marfuri

Acestea sunt costuri pentru marfuri si servicii optionale, cum ar fi transportul resturilor; imbalsamare si alte preparate in Italia; utilizarea caminului funerar pentru vizionare, ceremonie sau slujba de pomenire; utilizarea echipamentelor si a personalului pentru un serviciu de mormant; utilizarea unei caldari sau o limuzina; un sicriu, un recipient de inmormantare exterioara sau un recipient alternativ; si cremarea sau ingroparea in Italia.

3. Avansuri in numerar

Acestea sunt taxe percepute de inmormantarea din Italia pentru bunurile si serviciile pe care le cumpara de la furnizorii externi in numele dvs., inclusiv flori, avize de necrologie, asiguratori, clerici oficiali si organisti si solisti. Unii furnizori de inmormantare din Italia iti taxeaza costurile pentru articolele pe care le cumpara in numele tau. Altii adauga o taxa de servicii la costul lor.

Regula Funerara impune celor care percep o taxa suplimentara sa dezvaluie acest lucru in scris, desi nu impune ca acestia sa precizeze valoarea marcajului lor. Regula solicita de asemenea, a furnizorilor de inmormantare din Italia ii determina sa va spuna daca exista rambursari, reduceri sau rabaturi de la furnizor la orice articol in avans.

Gestionarea cheltuielilor funerare in Italia

O inmormantare nu trebuie sa fie scumpa pentru a fi semnificativa. O planificare atenta are in vedere costurile si beneficiile diferitelor optiuni de servicii funerare si marfuri din Italia. Alocati mai multi bani de inmormantare pentru acele elemente care au cel mai mult sens pentru tine. Este mai importanta o cutie de cea mai inalta calitate. Sau puteti alege sa mergeti cu o caseta de inchiriere pentru a elibera mai multi bani pentru o cripta de mausoleu sau o perioada de vizita extinsa in Italia.

Planificarea in avans este cheia, deoarece va permite timpul sa luati in considerare cu atentie optiunile dvs. si sa „faceti cumparaturi” si sa comparati preturile funerare din Italia. Planificand in avans si prefinantand inmormantarea, puteti bloca preturile de astazi cu un contract de inmormantare garantat cu pret in Italia.

Asadar, costurile inmormantarii in Italia sunt mult mai mari decat costurile repatrierii, motiv pentru care familiile greu incercate acceseaza https://www.repatriere-romania.ro pentru a lua legatura cu reprezentantii firmei de servicii funerare in privinta repatrierii celui decedat.

0 Shares
You May Also Like