De unde provin bijuteriile vandute de casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Atat femeile cat si barbatii indragesc foarte mult bijuteriile, iar cele din aur sunt in topul preferintelor. De obicei, femeile sunt pasionate de cerceii din aur, iar foarte multe doamne si domnisoare detin colectii impresionante de cercei din aur.

Alte femei sunt pasionate de colectionarea bratarilor din aur, in timp ce exista si doamne si domnisoare care au dezvoltat o adevarata pasiune pentru colectionarea lantisoarelor din aur. Alte femei in schimb prefera inelele.

In ceea ce priveste barbatii, acestia de obicei isi indreapta atentia spre bratarile din aur, insa exista si barbati care poarta inele de aur pe degete. Atunci cand participa la diferite evenimente importante, atat femeile cat si barbatii poarta lantisoare elegante de aur la gat, fie ele din aur alb sau din aur galben.

Ei bine, de cele mai multe ori, bijuteriile sunt cumparate de la casele de amanet aur Bucuresti, dat fiind faptul ca aici se gasesc bijuterii din aur la preturi foarte atractive.

Daca va intrebati de unde provin aceste bijuterii din aur pe care le vand casele de amanet, ei bine trebuie sa stiti ca exista persoane care solicita sume de bani cu imprumut de la casele de amanet, iar apoi nu isi mai achita datoria. In aceste conditii, la expirarea contractului de amanet, clientii beneficiaza de o perioada de gratie, dupa care daca datoria nu este platita, casa de amanet intra in posesia bunurilor, pe care le scoate mai apoi la vanzare pentru a-si recupera banii dati cu imprumut.

In cazul in care insa, clientii caselor de amanet care si-au amanetat inelele, bratarile, cerceii sau diferite alte bijuterii din aur, isi doresc sa recupereze bunurile amanetate, atunci au posibilitatea de a-si achita datoria in termenul specificat in contractul de amanet, iar astfel isi vor recupera bunurile.

Alti clienti isi vand bijuteriile din aur caselor de amanet la preturi foarte atractive, dupa care casele de amanet scot la vanzare bijuteriile respective putin sub pretul pietei, iar astfel viitorii clienti vor fi interesati sa cumpere bijuterii de la amanet. Fostii posesori ai bunurilor respective, vor putea daca se vor razgandi sa isi rascumpere bunurile, insa cu siguranta vor plati in schimbul lor o suma mai mare de bani, decat cea pe care au primit-o cand au vandut bijuterile.

Ei bine, daca pana acum am discutat despre casele de amanet si am vazut de unde provin bijuteriile din aur pe care acestea le comercializeaza, dar si pentru ca am tot adus aurul in discutie, haideti sa aflati cateva lucruri interesante si despre acest metal pretios.

Aurul este un element metalic cu numarul atomic 79 si simbolul chimic Au. Au provine din latinescul aurum , care inseamna „zori stralucitoare”. Pe tabelul periodic al elementelor, aurul este denumit „metal de tranzitie” si este, de asemenea, unul dintre asa-numitele metale pretioase. Metalele de tranzitie sunt speciale prin faptul ca sunt de obicei stralucitoare, sunt conductoare si maleabile si au tendinta de a forma compusi.

Chiar daca folosim sistemul metric, greutatea aurului este adesea raportata in uncii troy (1 uncie troy = 31.1034768 grame). Cand consumatorii cumpara aur, fac acest lucru in functie de „puritatea” sa, care este masurata in karate. Se crede ca aceasta masura provine de la cuvantul carob, pentru ca semintele arborelui de carob au fost aparent folosite pentru a echilibra cantarele pe pietele de aur antice.

Astazi, karatele se refera la procentul de aur dintr-un obiect – 24 karate = 100% aur, si 18 karate = 75% aur.

0 Shares
You May Also Like