Cum puteti preveni problemele pentru Nokia 5?

0 Shares
0
0
0
Cum puteti preveni problemele pentru Nokia 5?

Nokia a fost timp de cativa ani, pe la inceputul anilor 2000 cel mai important producator de telefoane mobile de pe piata. Pana la aparitia smartphone-urilor, producatorul finlandez a fost extrem de indragit, iar majoritatea persoanelor care la vremea respectiva detineau un telefon mobil, se mandreau cu un telefon Nokia.

Indiferent ca discutam despre modelul Nokia 3310, despre Nokia 1100, despre Nokia 5510 sau despre alte modele ale brandului, acestea la vremea respectiva erau cele mai bune de pe piata, erau foarte rezistente la socuri mecanice si rezistau si mult timp incarcate, uneori mai mult de o saptamana.

Odata cu aparitia smartphone-urilor si cu alegerea celor de la Nokia de a scoate pe piata telefoane cu sistemul de operare Windows Phone, reputatia lor a inceput sa dispara, iar producatorul nu a mai avut succes. Recent, de cand Nokia a inceput sa produca telefoane Android, se pare ca lumea si-a indreptat atentia din nou spre telefoanele sale.

Nokia 5 este un telefon al brandului spre care isi indreapta atentia acum fanii Nokia, care isi doresc un smartphone Android la un pret atractiv. Acest model cu siguranta nu este la fel de rezistent ca vechile telefoane ale brandului, iar in urma unui impact cel mai probabil va necesita o inlocuire display Nokia 5.

De-asemenea, de mentionat este faptul ca acest model nu mai rezista nici atat de mult timp incarcat precum vechile modele amintite mai sus in articol. Nu este nimic in neregula cu bateria de 3000 mAh pe care Nokia 5 o impacheteaza, insa smartphone-urile in general nu rezista foarte mult timp incarcate.

Cu toate acestea, bateria de 3000 mAh a dispozitivului Nokia 5, poate rezista mai mult timo incarcata in cazul in care efectuati unele trucuri pentru a o imbunatati. Dupa un anumit timp de utilizare, aplicatiile de fundal tind sa se acumuleze si sa consume foarte mult din resursele telefonului. In acest scop, am pregatit cateva posibile modificari pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a imbunatati viata bateriei:

  • Inchideti aplicatiile de fundal;
  • Folositi modul de economisire a bateriei.
  • Reglati manual luminozitatea ecranului.
  • Dezactivati scanarea Wi-Fi.
  • Dezactivati Bluetooth.

Supraincalzirea este o alta problema care poate aparea in cazul Nokia 5, iar aceasta poate fi cauzata de designul metalic premium pe care chiar si unele flagship-uri nu le au. In comparatie cu telefoanele obisnuite, dispozitivele Nokia 5 tind sa se incalzeasca mult mai tare, insa nu exista motive de ingrijorare chiar si in aceste conditii

In conditiile in care temperatura atinge niveluri critice, telefonul se va opri singur pentru a preveni eventualele deteriorari hardware care ar putea fi cauzate de aceasta problema. In cazul in care folositi dispozitivul in timpul incarcarii, acesta cu siguranta se va infierbanta foarte tare, deci de preferat ar fi sa nu faceti acest lucru.

Daca lasati aplicatiile pe care nu le folositi sa ruleze in fundal, acestea vor consuma foarte multe resurse, ceea ce va provoca de-asemenea supraincalzirea telefonului. Deci, inchideti aplicatiile neutilizate pentru a preveni supraincalzirea. De-asemenea, nu pastrati telefonul in carcasa in momentul incarcarii si faceti pauze din cand in cand cand folositi telefonul pentru jocuri; iar astfel veti preveni supraincalzirea.

0 Shares
You May Also Like