Defectiunile pe care le pot provoca stergatoarele de parbriz

0 Shares
0
0
0

Aparent neimportante, stergatoarele de parbriz pot avea un rol hotarator in ceea ce priveste siguranta in trafic. Asemenea sistemului de lumini, niste stergatoare de parbriz defecte iti pot cauza probleme in ceea ce priveste vizibilitatea in trafic si reducerea riscului de accidente.

Din acest motiv, achizitia unor stergatoare parbriz de calitate, precum si modul corect de folosire si de intretinere al acestora te poate scuti de multe alte probleme. In plus, o intretinere corecta a stergatoarelor iti poate prelungi durata de viata a parbrizului, care va fi ferit astfel de pete si de zgarieturi.

Cum verificam starea stergatoarelor auto

In principiu, rolul unui stergator de parbriz este sa asigure buna vizibilitate la volan, prin curatarea parbrizului de apa, zapada, praf si alte impuritati. Printre cele mai nocive pentru parbrizul nostru sunt petele lasate de excrementele pasarilor, dar si urmele de praf sau noroi si de gheata. Din acest motiv, cele mai multe defectiuni ale stergatoarelor de parbriz apar in sezonul de iarna.

De cate ori nu ati patit ca, atunci cand porniti masina pe timp de iarna sa actionati stergatoarele, desi parbrizul era inghetat bocna? Este o greseala frecventa pe care o fac conducatorii auto, mai ales cei incepatori, care actioneaza stergatorul din primul moment in care se aseaza in scaun.

Pentru o buna intretinere si folosire optima, trebuie spus ca achizitia unor stergatoare parbriz scumpe nu te fereste de probleme. Din acest motiv, nu trebuie sa actionati maneta stergatorului pe parbrizul inghetat sau plin de praf.

Acest lucru poate conduce atat la zgarierea parbrizului, cat si la distrugerea lamelei din cauciuc a stergatoruui. Iar daca o lamela de stergator poate costa cateva zeci de lei, inlocuirea unui parbriz se ridica la cateva sute de lei, in functie de modelul masinii.

Pe timp de iarna, este recomandata dezghetarea prealabila a parbrizului si curatarea acestuia, inainte de a porni stergatoarele. De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca lamela stergatorului nu este inghetata.

Daca totusi este, nu trebuie sa o dezlipim fortat de pe parbriz, existand riscul de rupere. De asemenea, trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca avem lichid de parbriz de calitate in rezervor, adecvat anotimpului. Pe timp de iarna, acesta trebuie sa reziste la temperaturi scazute, pentru a preveni astfel inghetarea in rezervor si, mai ales, in conductele si duzele de stropire a parbrizului.

Nu in ultimul rand, atunci cand vorbim despre stergatoare parbriz ignoram celelalte componente. Lamela stergatorului este practic ultima componenta a unui intreg ansamblu, din care mai fac parte bratul stergatorului si motorasul de actionare, toate actionate de la maneta-stergator din habitaclul masinii. Orice defectiune la aceste componente poate duce la functionarea defectuoasa a stergatoarelor noastre de parbriz.

0 Shares
You May Also Like