Domenii web: Verificare, pret si inregistrare

0 Shares
0
0
0

In cazul in care esti genul de persoana care prefera sa isi petreaca timpul liber pe internet, atunci ar trebui sa te gandesti foarte serios sa iti creezi un blog personal.

De ce neaparat un blog personal? Pentru ca avand un blog personal vei putea sa postezi acolo tot ceea ce iti trece prin cap. Vei putea posta pe blogul tau personal articole despre pasiunile tale, vei putea sa postezi articole despre domeniul in care lucrezi, plus o multime de alte lucruri interesante.

Facand acest lucru vei deveni o persoana cunoscuta in mediul online, iar mai mult decat atat, vei face ceva si placut, si iti va trece mult mai usor timpul stand pe internet.

Pentru a-ti crea insa blogul personal va trebui sa te gandesti putin la un nume de domeniu pentru blogul tau, dupa care urmatorul pas pe care il vei avea de facut va consta in verificarea disponibilitatii domeniului, iar daca acesta va fi disponibil vei putea opta pentru inregistrare domeniu.

Atunci cand iti vei alege domeniul va trebui sa optezi pentru o extensie, iar aici vei putea opta pentru .ro, .com, .net, .info, .org, iar exemplele pot continua. Fiecare dintre extensie mentionate mai sus are un pret diferit.

In cazul in care vei dori sa optezi pentru unul din multimea de domenii web .ro disponibile, va trebui sa stii ca incepand cu data de 01.03.2018, va trebui platita o taxa de mentenanta anuala pentru domeniu respectiv. Pana anul trecut, un domeniu se putea inregistra pe o perioada nelimitata, cu un pret achitat one-time. Din 2018 insa, procedeul s-a schimbat, devenind similar cu cel pentru celelalte domenii: .com, .eu samd.

Ei bine, acestea fiind spuse, odata ce ai stat si ai analizat putin numele de domenii, dupa ce ai ales numele de domeniu si extensia, si ai inregistrat numele de domeniu, urmatorul pas consta in alegerea unui pachet de gazduire web.

Odata ce ai ales si inregistrat domeniul web, daca vrei un blog, cea mai simpla varianta este sa il construiesti pe platforma de blogging WordPress. Poti gasi o multitudine de teme gratuite pe website-uri precum themeforest.net si, dupa cateva configurari, poti avea un blog cu un design foarte placut. Dupa lansare, tot ce iti ramane de facut este sa creezi continut de calitate si sa iti construiesti o comunitate de cititori, cu care sa interactionezi cat mai des posibil.

Mult succes!

0 Shares
You May Also Like