Intrebari frecvente legate de vize pentru Israel

0 Shares
0
0
0

Intrebari frecvente legate de vize pentru Israel
In cazul in care intentionati sa calatoriti in Israel, este important sa cunoasteti faptul ca veti avea nevoie de o viza pentru a intra in tara. De-asemenea, daca dupa ce petreceti ceva timp in aceasta tara, doriti sa obtineti cetatenia la fel ca alti straini din aceasta tara, este necesar sa cunoasteti unele informatii de la un birou avocat Israel.

Toate problemele privind imigratia si vizele se incadreaza in Ministerul israelian de interne, care in ebraica se numeste (Misrad Hapanim) si este biroul de stat autorizat sa acorde o viza in Israel. Ministrul de Interne al tarii este functionarul guvernului care este sef peste birou, si peste  departamentul de imigratie si populatie, care este responsabil pentru imigratie si probleme de viza israeliene.

Legea care reglementeaza tipurile de vize pentru Israel este Legea intrarii in Israel, care a fost legiferata in 1952, dar care a fost modificata de mai multe ori. Reglementarile Ministerului de Interne se extind dupa lege si explica metoda prin care fiecare viza catre Israel este acordata, extinsa sau anulata de catre functionarii guvernamentali relevanti.

CARE SUNT TIPURILE DE VIZE PENTRU ISRAEL?

Intrebarile si raspunsurile de mai jos se refera la vize temporare pentru persoanele care au in vedere imigrarea sau care formeaza aliyah (A / 1), vize pentru studenti (A / 2), vize pentru clerici (A / 3), vize pentru soti si copii (A / 4), rezidenta temporara vize (A / 5), vize de lucru (B / 1) si extinderi de viza pentru lucratori experti straini, viza de vizitator sau viza turistica a Israelului (B / 2), viza speciala de investitii SUA catre Israel (B / 5) si multi- vize de intrare.

CE SE INTAMPLA DACA AM VIZA, DAR MI SE REFUZA INTRAREA IN ISRAEL?

Este posibil ca oficialii israelieni de control la frontiera sa refuze intrarea in Israel pentru o oarecare persoana. Daca vi s-a refuzat intrarea in Israel, este imperativ sa luati masuri legale imediate pentru a evita deportarea iminenta. Contactati de urgenta un birou de avocatura care are o experienta vasta in depunerea de petitii rapide la Tribunalul de Apel, unde refuzul de intrare poate fi anulat.

VIZA PRIVIND IMIGRATIA: VREAU SA IMIGREZ IN ISRAEL. POT OBTINE O VIZA DE IMIGRARE IN ISRAEL?

Nu exista o viza de imigrare in Israel. Puteti solicita o viza temporara A / 1 (daca sunteti eligibil pentru aliyah, imigrarea in Israel) sau puteti incepe procesul de imigrare, daca sunteti eligibil.

ALIYAH IN ISRAEL PENTRU O PERSOANA CARE SE AFLA IN ISRAEL IN VIZA DE TURIST / VIZITATOR (B / 2):

Daca doriti sa imigrati in Israel, trebuie sa fiti eligibil sa imigrati in conformitate cu Legea intoarcerii din 1950 sau legile de reintregire a familiei din Israel (pentru sot, parinte in varsta, parinti de soldati etc.).

Daca sunteti interesat sa imigrati in Israel, dar doriti mai intai sa obtineti o viza turistica B / 2, trebuie sa mergeti la Autoritatea pentru populatie a Ministerului de Interne care este cea mai apropiata de resedinta dumneavoastra in Israel.

Trebuie sa mergeti cu documentele corespunzatoare, impreuna cu dovada evreitatii sau a eligibilitatii dvs. in conformitate cu Legea intoarcerii, certificatul de nastere, certificatul public care indica o schimbare de nume daca ati avut unul diferit, dar si cu un certificat public din tara dvs. de origine care indica statutul personal anterior (casatorit, necasatorit) si un certificat public care confirma lipsa cazierului. Dupa ce documentatia dvs. este procesata si aprobata, se va obtine cetatenia israeliana.

VIZA TEMPORARA A / 1 PENTRU CEI ELIGIBILI PENTRU ALIYAH: SUNT ELIGIBIL SA FAC ALIYAH (IMIGRARE IN ISRAEL), DAR NU VREAU SA DEPUN CERERE DE CETATENIE. CUM POT TRAI SI LUCRA TEMPORAR IN ISRAEL?

Viza A / 1 in Israel este un tip special de viza de rezidenta temporara special pentru persoanele care sunt eligibile sa imigreze in Israel. Practic, aceasta viza A / 1 este valabila pentru cel putin trei ani si maxim cinci ani si va permite sa traiti si sa lucrati legal in Israel, fara a deveni cetatean. De asemenea, va permite sa primiti o asigurare de sanatate si nationala.

VIZA DE STUDENT A / 2: CUM SOLICIT O VIZA DE STUDENT IN ISRAEL PENTRU A PUTEA STUDIA INTR-O SCOALA ISRAELIANA, YESHIVA, COLEGIU SAU UNIVERSITATE?

Este cel mai frecvent ca oamenii sa solicite o viza de student in Israel in timp ce acestia sunt in afara tarii, dar este posibil de asemenea, sa solicitati in timp ce sunteti in Israel, venind mai intai, de exemplu, pe o viza de turism.

Pentru a obtine viza de student, mai intai, trebuie sa solicitati institutiei academice din Israel unde doriti sa studiati, indiferent daca este un yeshiva, o universitate sau un alt program de studiu. Motivul pentru acest lucru se datoreaza faptului ca vi se va solicita sa includeti o scrisoare de invitatie si confirmare de acceptare atunci cand solicitati viza de student in Israel.

Apoi, veti depune o cerere fie la consulatul israelian cel mai aproape de dvs., daca sunteti in strainatate, fie la Ministerul israelian de interne din Israel. Daca depuneti un consulat israelian, decizia privind viza dvs. va fi luata de consulat. Daca depuneti in Israel, cererea dvs. va trece prin trei autoritati diferite inainte de a obtine aprobarea.

Aceasta viza este adesea acordata timp de un an si trebuie reinnoita pana la cinci ani, desi este posibila obtinerea unei prelungiri dincolo de aceasta, in functie de gradul academic.

0 Shares
You May Also Like