La ce sunt utile motocoasele

0 Shares
0
0
0

Daca ai auzit cat de eficienta este o motocoasa dar nu stii la ce sa o folosesti iti explicam noi in cele ce urmeaza.

Cositoarele se folosesc adesea in cazul in care natura are prioritate, de exemplu in gradinile naturale de flori sau pe pajistile mai mari.

Cele mai multe dintre ele au urmatoarele caracteristici

  • Maner ergonomic reglabil in inaltime
  • Datorita deflectorului de iarba in miscare, nu este lasata iarba pe capacul carcasei
  • Lame speciale ESM pentru o durata lunga de viata
  • Dispozitive cu lama reglabile in inaltime
  • Gama de accesorii de iarna disponibile

Aplicatii

Masina de cosit universal aplicabila – chiar si pentru curatarea zapezii. In prezent, cositoarele cu coada nu sunt doar interesante pentru agricultura si silvicultura. Chiar si gradinarii privati folosesc din ce in ce mai mult un astfel de dispozitiv. Cu toate acestea, cositoarele  se pot dota si mai mult cu accesorii suplimentare, cum ar fi lame de zapada si lanturi de zapada, cositoarele sunt, de asemenea, acum ajutoare practice in sezonul de iarna.

Pe pajistile de iarba ridicate si in gradinile naturale ecologice, masini precum aceste cositoare  sunt la mare cerere, pentru ca trec prin iarba si plante salbatice groase. Toate cositoarele AL-KO Scythe se califica pentru serviciul de cosire Premium, de exemplu.

Echilibrarea cositoarelor automate le face extrem de manevrabile si faciliteaza cositul chiar si pe teren accidentat. Datorita deflectorului de iarba mobil, nu mai exista iarba pe capac. Lamele ESM ale cositoarelor AL-KO sunt special intarite si, prin urmare, extrem de durabile.

Reglabile in inaltime si cu amortizor de vibratii, bara de ghidare in forma  ergonomica asigura o manevrare optima pe teren si o transportare mai usoara.

In plus, depunerile de iarba sunt imbunatatite de distanta mai scurta dintre roata si bara din spate. In plus fata de cutitele special intarite cu trepte de ajustare a inaltimii fara trepte, cositoarele AL-KO sunt caracterizate in primul rand prin constructia lor puternica.

Istorie

Stiati … ? Cositoarele Scythe sunt echipamente agricole moderne cu o istorie indelungata, care se intoarce mult in timp. Plinius cel Batran a descris deja in lucrarea sa din 77 d.Hr. o masina de cosit gallic, care consta dintr-o cutie frontala deschisa cu dinti de prindere, trasa de un magar peste camp si prin randurile de porumb.

Prima masina de tuns motorizata cu lama rulanta si mobila a fost construita in Scotia in 1826 si dezvoltata in 1834 sub numele de “Virginia Reaper”. Acest dispozitiv este foarte aproape de masina de cosit de astazi: era deja echipat cu greblele tipice si cu o lama de fierastrau.

Acest dispozitiv a putut fi folosit numai ca masina de taiat iarba cand lamelele triunghiulare au fost instalate incepand cu 1851. In primul rand, a fost destul de scump in raport cu munca umana, dar mai tarziu a intrat in agricultura.

Datorita preturilor scazute si a functiilor suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a se transforma intr-un dispozitiv de curatare a zapezii, cositoarele automate cu coada au castigat acum un loc permanent in gradinile private.

0 Shares
You May Also Like