Cum alegi covorul pentru dormitor?

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca alegi unul din multimea de covoare moderne pentru dormitor sau ca alegi un covor clasic, acesta trebuie sa fie in culori linistitoare, care sa te imbratiseze, sa te ajute sa te relaxezi si sa te invite la somn.

Covorul din dormitor poate sa fie plasat sub pat, pe o latura a patului, sau in cazul unui dormitor mare, poate fi plasat pe ambele laturi.

In cazul in care au un dormitor spatios, atunci poti sa plasezi covorul chiar sub patul dublu. Covorul trebuie sa fie suficient de mare pentru a se extinde cu 30-45 de centimetri in afara patului. Poti chiar sa depasest aceste valori, intr-o camera care este mult mai mare.

Nu alege insa niciodata un covor care sa fie sub aceste valori, pentru ca patul va acoperi covorul aproape in totalitate si il va face sa para insignifiant.

Nici ideea de a opta pentru un covor mai mic, care sa fie asezat in fata patului nu ar fi una rea, insa covorul va trebui sa fie mai lung decat patul pentru ca doar asa dormitorul va parea echilibrat din punct de vedere vizual.

Un covor de dormitor il poti aseza si doar partial sub pat. Covorul va iesi de sub pat pe laturile acestuia si in partea din fata, insa aici trebuie sa stii ca acesta nu trebuie sa fie acoperit de noptiere. Deasemenea este important sa stii ca ar fi bine, covorul sa se extinda 30-45 de centimetri pe laturile patului.

Poti sa plasezi chiar si covoare lungi, dreptunghiulare, de o parte si alta a patului. Vei obtine in acest fel acea senzatie de caldura si de confort sub picioare dimineata, iar astfel nu vei cheltui foarte multi bani pentru a cumpara un covor mare.

In momentul in care vrei sa iti cumperi un covor pentru dormitor, cu siguranta nu doar dimensiunile acestuia sunt importante, ci conteaza foarte mult si materialul din care acesta a fost tesut.

O alegere inspirat ar fi, insa doar in cazul in care nu ai animale de companie, un covor tesut din materiale precum matasea sau blana artificiala. Apoi, ai putea sa te gandesti si la un covor din lana sau din polipropilena.

Pentru dormitor, un covor din aceste doua materiale poate fi mai mult decat perfect, pentru ca practic aceste doua materiale reprezinta definitia confortului in ceea ce priveste covoarele.

Un alt detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti alegi un covor pentru dormitor este cromatica. Trebuie sa stii sa iti alegi covorul in asa fel incat acesta sa se asorteze cu toate elementele de decor din incapere.

Daca ai multe obiecte de decor in dormitor, atunci ar fi indicat sa alegi un covor simplu, intr-o singura culoare, pentru a nu incarca si mai mult incaperea. In cazul in care decorul este minimalist, atunci poti opta pentru modele si combinatii inedite.

Asadar, acestea sunt cateva detalii de care ar trebui sa tii cont pentru a alege cel mai bun covor pentru dormitorul tau.

0 Shares
You May Also Like