Nokia Lumia 735 – este un 830 mai ieftin

Nokia Lumia 735 – este un 830 mai ieftin

0 Shares
0
0
0

In urma cu ceva timp, in Septembrie 2014, Nokia a anuntat lansarea ultimelor 2 modele sub brandul Nokia Lumia. Pentru reparatii Nokia de cea mai buna calitate, acceseaza Service-Gsm.ro!

Nokia Lumia 830 a fost anuntat ca un fel de flaghip foarte accesibil si s-a bucurat intr-adevar de un real succes. Lumia 730 si 735 s-au lansat cu un feature set diferit, la preturi mai scazute si cu o camera frontala (pentru selfie-uri), putin mai performanta.

Microsoft le-a marketat in scopul de “device-uri construite pentru selfie si call-uri pe Skype”, oferindu-le un body de dimensiuni mai mici si mai usor. Aceste device-uri s-au lansat in 4 versiuni de culoare, cu 730 venind intr-o versiune dual-SIM, iar 735 doar single SIM, cu capabilitate LTE.

Imediat dupa primele review-uri ale Nokia Lumia 830, Microsoft s-a intrebat cum va fi primit pe piata si Nokia 735. Desi multe componente interne sunt similare sau chiar identice cu Nokia Lumia 830 sau 630, exista destule diferente, ce fac din acest device, un telefon unic, cel putin in seria Lumia.

Acesta nu mai dispune de sistemul de camera foto – PureView, dar are o camera foarte performanta, chiar si asa. Display-ul pe tehnologie OLED, cu rezolutia 720p nu dezamageste nici el, claritatea fiind la un nivel inalt, mai ales ca dimensiunea fizica (4.7 inch) nu este foarte mare.

De asemenea, la cei 4.7 inch ai sai, acest display este singurul de aceasta marime, din toata gama Nokia Lumia. Nokia Lumia 830 a incercat sa vina cu un pachet high-end, impreuna cu o carcasa in intregime din metal, cu display de 5inch si camera PureView de 10 megapixeli (cu stabilizare optica de inalta calitate), la un pret decent.

Desi SoC-ul de pe Nokia 830 este doar un Snapdragon 400, acesta este intr-adevar un telefon deosebit, tinut in loc doar de pret. Lumia 735 vine sa reduca si mai mult pretul, “impachetand” filosofia Lumia intr-un mod mai traditional, cu care utilizatorii erau obisnuiti pana acum. Corpul este de aceasta data, din policarbonat.

La interior, Lumia 735 se aseamana foarte mult cu fratele sau mai mare, Lumia 830. Raspunde “prezent” si de aceasta data, acelasi Snapdragon 400 MSM8926, cu quad core Cortex A7 la 1.2 Ghz, precum si modem LTE.
Memoria este identica, respectiv 1GB LPDDR2. Display-ul de tip OLED, are parte si de un filtru de polarizare, pentru a putea mentine un nivel minim de reflexii si refractii, mai ales afara la lumina zilei.

Capacitatile de stocare sunt mai mici decat cele prezente pe Lumia 830, cu doar 8GB de memorie NAND la dispozitie, dar asta nu este o problema pentru ca aceste capacitati pot fi extinse prin adaugarea unui card Micro SD de pana la 128 GB, adica mai mult decat suficient pentru orice utilizator. De asemenea, toate aplicatiile pot fi instalate pe card-ul micro SD, eliberand astfel memoria principala a smartphone-ului. Lipseste insa suportul Glance Screen, de pe Lumia 830.

Dupa parere noastra, fiecare device din seria Lumia, ar fi trebuit sa suporte Glance, este unul dintre cele mai bune (si reprezentative) feature-uri prezente pe aceasta gama.

0 Shares
You May Also Like