Ochelari de schi

0 Shares
0
0
0

Ochelari de schiIn momentul in care vine vorba despre ochelari de schii, trebuie precizat faptul ca rolul cel mai important pe care il au acestia este acela de a proteja ochii de lumina puternica.

Odata cu trecerea timpului, s-a ajuns la concluzia ca atat alpinistii, cat si schiorii care petrec foarte mult timp la altitudine mare, in zapada, acolo unde lumina este foarte puternica si se mai si reflecta de pe zapada; pot prezenta leziuni grave in zona ochilor, ceea e poate duce la orbire temporara sau permanenta.

Ei bine, schiorii sau alpinistii care opteaza pentru ochelari de schi pe Lensa in schimb, nu se vor confrunta cu o asemenea problema niciodata, pentru ca ochelarii le vor oferi o protectie totala.

Persoanele care intentioneaza sa isi cumpere o pereche de astfel de ochelari, trebuie sa stie ca nu trebuie sa poarte niciodata ochelari cu lentila din sticla, pentru ca in cazul nefericit al unei cazaturi, se pot produce leziuni grave in zona ochilor sau la nivelul fetei.

Acesta este si motivul pentru care odata cu trecerea timpului au aparut mai multe lentile din policarbonat, ideale pentru ochelarii de schi, care practic nu pot fi nici sparte si nici zgariate.

Exista si lentile care sunt construite dintr-un material de o calitate si mai buna, si anume din sticla minerala, insa marele dezavantaj pe care il au acesti ochelari este pretul foarte mare.

Referitor la ochelari, trebuie precizat faptul ca schiorii sau alpinistii ar fi indicat sa isi indrepte atentia spre ochelari de schii dat fiind faptul ca acestia ii vor ajuta sa vada mai precis, indiferent de conditiile meteorologice (soare, ninsoare, ceata, soare, etc.).

Ochelarii de schi au rolul de a proteja foarte bine ochii si fata de aerul rece, de vant, de soare si chiar de zapada. De precizat este faptul ca exista ochelari de schi care pot fi purtati la fel ca si ochelarii normali.

Ei bine, important de precizat este faptul ca ochelarii de schii se aleg si in functie de conditiile meteorologice, astfel ca atunci cand afara este soare, cei mai indicati ochelari sunt cei cu lentile portocalii sau patinum (ca oglinda).

Apoi, exista ochelari de schi cu lentila portocalie sau portocalie deschisa, care sunt ideali pentru a fi purtati atunci cand conditiile meteo sunt schimbatoar. Pentru conditii de ceata si/sau ninsoare, cea mai indicata solutie ar fi aceea de a opta pentru ochelari de schi cu lentila galbena, portocalie deschisa sau roz.

Referitor la acesti ochelari de schi, trebuie precizat ca de multe ori alpinistii sau schiorii observa faptul ca in interiorul ochelarilor creste temperatura, dar si gradul de umiditate, iar diferenta de temperatura dintre mediul extern si cel intern creste considerabil. Toate aceste lucruri se intampla din cauza efortului.

Pentru prevenirea unei asemenea situatii, cu siguranta doar utilizarea ochelarilor dotati cu aerisire, de preferat reglabila, reprezinta o solutie ideala.

Asadar, acestea sunt cateva detalii importante de precizat in legatura cu ochelarii de schi care se pot gasi pe piata in clipa de fata, si spre care alpinistii si schiorii trebuie sa se orienteze.

0 Shares
You May Also Like