Sfaturi despre SEO local pe care concurentul dumneavoastra le neglijeaza

Sfaturi de SEO local pe care concurentul dumneavoastra le neglijeaza

Marketingul pe Internet a schimbat lumea, permitandu-ne sa ne conectam cu clientii nu numai in alte tari, ci si pe alte continente. Acoperirea noastra se poate extinde mai mult ca niciodata, dar acest lucru a facut sa fie mai dificil ca intreprinderile locale mici sa se conecteze cu publicul tinta.

  1. Cand vine vorba de optimizare SEO locala, care sunt cele mai importante elemente care ar trebui sa fie pe site-ul dumneavoastra?

Desi exista o multime de strategii pe care le puteti utiliza pentru a va pozitiona bine in cautarile locale, ar trebui sa incepeti intotdeauna cu o baza buna pe site-ul dumneavoastra. Potrivit expertilor, urmatoarele sunt cele mai importante elemente care nu sunt negociabile daca doriti sa va pozitionati bine:

Etichetele de titlu sunt elementele HTML care indica titlul paginii dumneavoastra. Includerea locatiei dumneavoastra in aceste etichete poate fi inregistrata imediat de Google, ajutandu-va sa apara in cautari relevante atunci cand o cauta. Acesta este tipul de indicator al valorii motoarelor de cautare, deci este o modalitate excelenta de a incorpora cuvintele cheie geo-focalizate pe spatele paginii dumneavoastra, astfel incat Google sa raspunda la aceasta.

Optimizarea optima a cuvintelor cheie – majoritatea afacerilor inteleg importanta cuvintelor cheie, dar cercetarea locala a cuvintelor cheie SEO poate sa para putin diferita. Acestea pot include mai multe cuvinte cheie geo-focalizate (“instalator din Seattle” in loc de “instalator”), ceea ce usureaza munca oamenilor de a gasi servicii locale.

De asemenea, este important sa tineti cont de limbajul pe care il utilizeaza publicul dumneavoastra, luand in considerare faptul ca diferitele zone pot utiliza dialecte diferite atunci cand cauta serviciile sau intreprinderile dumneavoastra. Plasati cuvinte cheie in continut, titluri de pagina si metadate pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Interconectarea interna – va poate oferi un stimulent SEO si va poate ajuta sa trimiteti un trafic relevant pe site-ul dumneavoastra, pana cand au informatiile necesare pentru a le converti.

Revendicati citatele locale – citatele despre locatie reprezinta orice mentiune despre afacerea dumneavoastra online, inclusiv numele, adresa sau numarul de telefon al companiei. Google si Yelp va pot adauga afacerea, chiar daca dumneavoastra nu ati facut-o, iar utilizatorii se pot inregistra la firma dumneavoastra pe Facebook inainte de a fi chiar creata. Preluati proprietatea asupra paginilor, daca este cazul, conectandu-le la site-ul dumneavoastra.

2.Scenariul Google My Business: Un fost angajat a postat recenzii false care nu va arata afacerea dumneavoastra intr-o lumina buna. Cum sa actionati?

Chiar si cele mai mari afaceri, marci si produse vor avea probabil o recenzie negativa la un moment dat. Este aproape inevitabil, fie ca vine de la un angajat nemultumit care a fost concediat pentru ca nu s-a prezentat la timp, de la un client care era suparat ca nu l-ai lasa sa-si returneze cuptorul cu microunde dupa ce a trecut un an.

Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a aborda situatia. Primul pas este incercarea de a semnala recenzia ca fiind falsa. Daca o puteti marca ca spam sau fals, ati putea sa o eliminati. Google are un sistem de raportare a recenziilor false si este acum impotriva regulamentului ca fostii angajati sa lase recenzii pentru o afacere.

Daca nu reusiti sa eliminati recenzia, raspundeti public comentariului. Raspundeti cordial, informandu-i ca nu ati reusit sa ii gasiti in baza de date proprie ca si clienti si sa le oferiti o metoda sa va contacteze pentru a rezolva situatia. Deoarece este o recenzie falsa, probabil ca va renunta la acest punct si cel putin alti utilizatori vor vedea ca ati incercat sa remediati situatia cat mai repede posibil. Pentru multi utilizatori, acest lucru conteaza foarte mult si le arata ca luati in serios feedback-ul clientului.

Indiferent de ce faceti, nu incercati sa contracarati feedback-ul negativ cu o gramada de spam-uri pozitive pe care dumneavoastra sau angajatii dumneavoastra le postati. Acestea sunt usor de observat si pot chiar sa indeparteze clientii chiar mai mult decat recenzia negativa.

3.Ce poate face o afacere locala cu o singura locatie sa se asigura ca se incadreaza in mai multe orase tinta?

Multe intreprinderi locale pot servi, pot livra sau sunt relevante pentru mai multe orase, chiar daca au doar o singura locatie. Datorita acestui fapt, concentrarea asupra unui singur oras ar putea duce la izolarea unui numar enorm de membri ai audientei care traiesc in afara acestuia. Odata ce v-ati stabilit in zona dumneavoastra principala, este timpul sa incepeti ramificarea.

Mai intai, listati in mod clar toate comunitatile pe care le difuzati pe site-ul dumneavoastra intr-un loc usor de vazut. Daca va faceti publicitate pentru o locatie intr-un oras anume, asigurati-va ca adaugati ca serviti si in cele sase orase inconjuratoare, daca o faceti, si care sunt ele. Incercati sa includeti aceste orase suplimentare in strategia dumneavoastra de SEO, inclusiv utilizand cuvinte cheie sau creand postari de blog relevante pentru acestea.

Multe intreprinderi mici ofera directii catre afacerea lor pe pagina lor de contact. Includeti indicatii de orientare din mai multe orase si repere diferite. Asezati-le langa un widget Google Maps incorporat, care va trage automat indicatiile pentru clientii dumneavoastra pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

De asemenea, puteti crea relatii cu alte companii sau organizatii din orasele din apropiere in care nu sunteti inca stabilit. Acest lucru poate incuraja acele companii sa va mentioneze pe retelele sociale sau sa va ofere backlink-uri valoroase, oferindu-va mai mult trafic. De asemenea, puteti gazdui evenimente cu partenerii de afaceri pentru a construi relatii personale cu clientela lor.

Daca sunteti in cautarea unei solutii deosebit de rapide, campaniile publicitare cu plata pe clic (PPC) va pot ajuta in acest sens. Anunturile Facebook, anunturile Instagram, PIN-urile promovate si Google AdWords va permit sa vizati anumite coduri postale, orase si regiuni.

Puteti viza mai multe orase intr-o singura campanie publicitara sau puteti crea campanii individuale care vizeaza fiecare oras. Aceste campanii publicitare pot fi eficiente, chiar daca aveti un buget mic.

4.Cum poate o afacere locala sa castige lupta de cautare cu un buget limitat?

Sa ai un buget mic nu este niciodata distractiv, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa renunti. Afacerile locale pot fi extrem de competitive in lupta de cautare, chiar daca bugetul lor de marketing este mai mic, atata timp cat implementeaza strategiile potrivite.

Pentru a incepe, ar trebui sa profitati de orice resursa gratuita sau ieftina pe care o aveti la dispozitie. Aceasta inseamna inregistrarea in directoarele locale (multe dintre acestea fiind gratuite), astfel incat sa apara cand oamenii le cauta.

De asemenea, trebuie sa va asigurati ca afacerea dumneavoastra apare pe Google+, pe Google Maps si pe Bing, inregistrandu-se corespunzator. Pe fiecare dintre aceste site-uri, plasati informatii coerente despre datele de identificare care se potrivesc cu site-ul dumneavoastra, astfel incat utilizatorii sa poata intra usor in contact indiferent de punctul de contact la care va gasesc.

Totodata, niciodata nu strica sa apelezi la cateva favoruri. Ajungeti la alte companii locale cu care ati colaborat sau ati construit relatii. Oferiti-va sa le promovati daca la randul lor va promoveaza, vor distribui continut pe site-urile dumneavoastra de social media sau pe link-uri comerciale.

Atunci cand este posibil, participati la evenimente ale acestor companii sau in comunitatile locale. Acest lucru poate contribui mult la crearea unor legaturi si pot conta mai mult decat agentiile de publicitate.

Solicitatarea feedback-urilor de la clienti poate, de asemenea, sa lucreze in favoarea ta. Din ce in ce mai multe plugin-uri de site-uri orientate spre revizuire se asigura acum ca aceste recenzii pot fi accesate de catre motoarele de cautare.

Daca utilizati aceste instrumente pe site-ul dumneavoastra si cineva cauta “cea mai buna firma de social media”, au putut vedea o recenzie autentica lasata de unul dintre clientii dumneavoastra.

De asemenea, trebuie sa creati o strategie de continut care sa va ajute sa iesiti in evidenta. Continutul mare si unic, garanteaza ca veti castiga backlink-uri, mai ales dupa ce v-ati orientat spre cuvintele cheie corecte si ati gasit metodele potrivite de distributie pentru a va creste rapid audienta. Pentru multi, forumurile sociale si forumurile din industrie sunt un bun punct de plecare.

Daca tocmai incepeti si nu aveti prea multa experienta, incercati sa va concentrati pe cuvinte cheie cu coada lunga, care au o concurenta scazuta, dar eficienta mare. Pe masura ce extindeti in permanenta continuturi extraordinare care primesc backlink, trafic si distribuiri veti vedea ca clasamentele dumneavoastra in SERP vor creste.

5.In opinia dumneavoastra, cum va influenta cautarea pe baza de voce impactul SEO local?

Cautarea pe baza de voce devine din ce in ce mai importanta, iar mai multi utilizatori diverselor programe sa raspunda la intrebari, in loc sa caute manual raspunsuri. A fost afectata folosirea expresiei si ce cuvinte cheie trebuie sa utilizati. Dupa cum un utilizator a subliniat, oamenii nu mai cauta “prognoza meteo”, ei intreaba dispozitivele lor inteligente “va ploua azi?”

In mod ideal, incorporati mai multe cuvinte cheie pe termen lung, bazate pe intrebari, care contin limbaj obisnuit. Acest lucru va va ajuta sa va pozitionati bine cu rezultatele selective ale cautarii vocale. Daca puteti anticipa ce intrebari va cere audienta dumneavoastra, veti putea sa raspundeti si dumneavoastra.

Asigurati-va ca acordati atentie dialectului si limbii pe care o vor folosi pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Ajustati-va strategia de marketing de continut in consecinta si amintiti-va ca si comentariile ar putea fi incluse in acest aspect. Nu este insa cea mai buna varianta cautarea vocala; utilizatorii nu vor cauta sa vada primele zece rezultate ci vor auzi doar prima optiune pe care o primesc, daca nu cer mai mult.

6.Prognoza locala SEO: Care sunt principalele tale previziuni pentru viitorul SEO local?

SEO este in continua schimbare, si in timp ce tineti pasul cu schimbarile care sunt bune, stati sa vedeti altele chiar mai bune.

Iata cateva din predictiile de top in ceea ce priveste viitorul SEO:

Continut orientat spre utilizatori – in timp ce continutul orientat spre utilizatori este important acum, va deveni si mai important. In plus fata de crearea continutului pe care il doresc utilizatorii, va trebui sa ne gandim exact la modul in care vor cere acest lucru si la fel de raspunsuri le vor dori in schimb. Daca o echipa de continut se poate corela cu orice echipa PPC, ei pot observa cu usurinta tendintele in ceea ce priveste audienta lor si se pot adapta in mod corespunzator.

Cautarea vocala va creste – in momentul de fata, o mare parte din obiectiv este sa aduca utilizatorii pe site-ul dumneavoastra, dar in viitor, se va concentra si mai mult pe obtinerea raspunsurilor catre client, in special in ceea ce priveste cautarea vocala. Doriti sa fiti capabil sa raspundeti la intrebari cat mai repede posibil, daca utilizatorii intreaba un dispozitiv sau va anunta direct prin chat live. Daca este necesar, utilizati chatbots pentru a creste timpii de raspuns pentru clientii dumneavoastra

Recenzile vor deveni si mai importante – recenzile au avut intotdeauna importanta in ceea ce priveste construirea increderii si cresterea numarului de conversii, ceea ce probabil ca niciodata nu se va schimba. Recenzile sunt acum prietenoase cu motoarele de cautare si poate unele dintre primele lucruri care apar in motoarele de cautare, deci le pretuiti si le prioritizati in consecinta.

Cresterea focusului tehnic – multe practici SEO sunt orientate catre utilizatori; postarile noastre de pe blog pot fi impachetate cu cuvinte cheie, de exemplu. Este posibil ca actualizarile tehnice sa aiba loc mai devreme si este posibil sa fie nevoie sa fiti mai agresivi in gasirea si castigarea backlink-urilor in beneficiul utilizatorilor dumneavoastra

Functii de localizare mai precise – motoarele de cautare devin mai inteligente, ceea ce inseamna ca vor putea oferi clientilor rezultate mai bune si mai relevante. Acestea includ rezultate mai bune pentru locatie si va spori gradul de constientizare la nivel local fata de beneficiile utilizatorilor si ale afacerilor. Acest lucru va facilita accesul clientilor locali si pentru a va gasi.

Cresterea importantei mobile – avand un site mobil receptiv este deja esential, si aceasta este o alta tendinta care va continua. Noi folosim telefoanele mai mult pe drum pentru a face cautarile voce “ce este aproape de mine” si oamenii au nevoie de raspunsuri rapide pe site-urile care raspund la dispozitive mobile. Daca doriti sa ramaneti competitivi, a fi prietenos cu tehnologia mobila este o necesitate, nu un lux.

Arata-le si prietenilor tai!

Citeste si alte postari

See all posts