Sfaturi pentru a intretine corect ecranul telefonului

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru a intretine corect ecranul telefonuluiFie ca vorbim despre un display Allview sau despre orice alt display este foarte important ca tu sa stii cum sa ai grija de el.

Tehnologia ecranului telefonului s-a imbunatatit in ultimii ani, iar cele mai multe telefoane moderne sunt destul de rezistente la zgarieturi si la deteriorare cauzata de ape. Chiar si asa, este mai bine sa incepeti cu produse de curatare blande, in special pentru intretinerea obisnuita. Chiar si lichidele de curatare a ecranului (sau alternativele usoare, de acasa) sunt utilizate cel mai bine numai atunci cand este necesar, deoarece vor scadea incet stratul anti-amprenta.

Ia o carpa din microfibra. Aceasta carpa extra-moale, fara scame, curata sticla si plasticul fara a zgaria suprafata. Puteti cumpara una la magazinele care vand calculatoare, telefoane sau camere de luat vederi. Daca purtati ochelari, este posibil sa aveti o carpa din microfibra gratuita cand ati cumparat ultima pereche de ochelari.

Urmatorul inlocuitor cel mai bun este o carpa moale, de 100% din bumbac sau tricou. Nu utilizati o zona imprimata pe ecran sau o carpa care a fost spalata sau uscata cu balsam in material.

Nu folositi prosoape de hartie, tesuturi sau carpe dure. Acestea pot distruge acoperirea oleofoba (rezistenta la grasimi) de pe ecran sau chiar pot zgaria chiar sticla pe anumite modele.

Inchideti telefonul. Acest lucru face mai usor sa vedeti murdaria, desi navigarea catre o pagina alba stralucitoare ar putea face o treaba mai buna intr-o camera slab luminata. Daca ajungeti sa utilizati apa, opriti intotdeauna telefonul pentru a reduce sansele de scurtcircuit.

Stergeti usor pe ecran. Asezati o carpa uscata de microfibra pe ecran intr-o singura directie. Acest lucru te scapa praful de pe ecran in loc sa-l elimin. Utilizati o atingere usoara, deoarece presarea prea tare poate deteriora ecranul.

Indepartati carpa cu apa distilata. Daca ecranul telefonului este inca murdar, umeziti un colt al carpei cu putina apa. Apa distilata este ideala, mai ales daca curatati ecranul de multe ori. Apa de la robinet contine minerale care pot lasa un reziduu alb pe ecran.

Daca puteti stoarce apa din carpa, este prea umeda. Tot ce vrei este un colt usor umed. Spritarea carpei cu o sticla de pulverizare este o modalitate cea mai buna.

Stergeti din nou. Stergeti cu coltul umed al tesaturii in acelasi mod, direct pe ecran. Daca exista o zona incapatanata de murdarie, frecati in cercuri mici pana cand se duce.

Lasati ecranul sa se usuce. Stergeti usor ecranul cu partea uscata a carpei din microfibra, dar nu incercati sa ridicati toata apa in exces, daca aceasta inseamna ca vei apasa greupe ecran. Lasati telefonul intr-o incapere cu o circulatie buna a aerului pentru a termina uscarea apei inainte de a-l porni.

Se amesteca in parti egale  70% alcool izopropilic si apa distilata. Multi producatori de telefoane inteligente va avertizeaza sa nu folositi alcool, deoarece excesul de uzura va duce in cele din urma la obturarea oleofoba care va protejeaza ecranul de amprente si zgarieturi. Acestea fiind spuse, alcoolul diluat provoaca rar probleme daca il folositi o data sau de doua ori si nu exista alternative adecvate pentru curatarea intensa. Cele mai multe produse comerciale de curatare a ecranului sunt, in esenta, aceleasi ca si acest amestec de casa.

0 Shares
You May Also Like