Sfaturi si idei pentru a va decora camera de zi

Sfaturi si idei pentru a va decora camera de zi

0 Shares
0
0
0

Sfaturi si idei pentru a va decora camera de zi
In momentul in care vine vorba de decorarea unei locuinte, exista putine lucruri mai intimidante decat sa stati intr-o camera goala si sa nu stiti de unde sa incepeti. Exista atat de multe lucruri de luat in considerare, cum ar fi de exemplu: estetica personala, stil de viata, buget si multe altele; dar cel mai bun mod de a incepe este de a stabilu aspectul mobilierului.

Cu alte cuvinte, trebuie sa luati in considerare determinarea aranjamentului de canapele, scaune, mese, dulapuri de depozitare si orice altceva este implicat in planul camerei (orice element care atinge podeaua).

Am intocmit un ghid simplu de urmat care functioneaza pentru fiecare camera din casa, incepand cu camera de zi. Aceste idei de amenajare a camerei de zi vor face ca munca de a aranja mobilierul si de a decora casa, mult mai usoara si placuta.

  1. Masurati camera de zi de la perete la perete, luand nota de lungimea si latimea camerei.

Mai intai, desenati o schita, notand masuratorile pe toate partile. Indiferent daca o desenati pe un program de calculator sau o desenati manual pe hartie grafica, o schita a incaperii este foarte importanta.

In momentul in care deja stiti cata suprafata aveti la dispozitie, puteti incepe sa va ganditi la cat de mare doriti sa fie dulapul, la cat de mult spatiu va ocupa canapeaua, ce tip de masa si scaune alegeti. Cunoscand cu exactitate spatiul de care dispunet, va fi mult mai usor sa va puteti orienta spre cele mai potrivite seturi mobila.

Decideti un punct focal.

Decizia asupra unui punct focal va ajuta cu adevarat la planificarea spatiului – un televizor, semineu, candelabru, lucrari de arta, etc. Odata ce acest lucru este determinat, aranjamentele de mobilier pot intra in jurul sau.

Daca de exemplu camera de zi implica un televizor, retineti ca distanta de vizionare pentru un televizor standard este cuprinsa intre 80 si 120 centimetri, iar unghiul de vizualizare nu trebuie sa fie mai mare de 30 de grade.

Prin urmare, canapeaua principala ar trebui sa fie asezate in fata peretelui respectiv, pentru o vedere cat mai buna la televizor.

Pentru camerele de zi cu semineu, majoritatea oamenilor considera conversatia obiectivul cel mai important. Deci, o configuratie de mobilier semi-circular in jurul vatrei, cu cel mult 10 centimetri intre scaune, promoveaza o interactiune usoara cu familia si prietenii.

In cazul in care nu aveti nici vatra si nici televizor in sufragerie, puteti alege ca punctul focal al sufrageriei sa fie o vitrina mare, in care sa va expuneti colectia de bijuterii, sau colectia de bauturi rafinate, atunci cu siguranta trebuie sa alegeti o vitrina cat mai spatioasa si cat mai mare, iar in fata acesteia sa nu puneti nicidecum un set de masa si scaune.

Ideal ar fi ca in cazul in care pe un perete asezati vitrina, peretele opus sa fie locul in care veti aseza canapeaua. In acest fel, musafirii care va vor vizita, vor avea privirea indreptata spre vitrina dvs.

Puteti alege ca punct focal al sufrageriei chiar si masa. In aceste conditii, cu siguranta trebuie sa optati pentru o masa de calitate superioara, dar si pentru un set de scaune de cea mai buna calitate.

Puneti accent pe accesorii

Lampile de podea iau locul meselor laterale, astfel incat masuta de cafea trebuie sa fie la indemana pentru ca oaspetii sa poata sa bea bauturile. Exista unele modele de lampi de podea care vin si cu o masa atasata. Lampile de masa sunt auto-explicative – asigurati-va ca nu ocupa intregul blat.

Lustrele ar trebui sa fie centrate deasupra zonei de sedere principale. Iluminatul la fata locului poate scoate in evidenta operele de arta, sculpturile sau bibliotecile incorporate.

Perdelele si draperiile sunt de-asemenea alte accesorii spre care trebuie sa va indreptati atentia atunci cand alegeti sa va decorati sufrageria. Ele au atat un rol practic, cat si rol estetic.

Perdelele si draperiile va permit sa controlati lumina care patrunde in casa. Razele puternice ale soarelui care bat direct pe mobilierul din living, afecteaza calitatea acestuia. Perdelele si draperiile insa, vor impiedica acest lucru.

Nu in ultimul rand, covorul este un alt element foarte important pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand doriti sa va decorati sufrageria. De preferat ar fi sa alegeti un covor care sa se potriveasca perfect, atat cu culoarea obiectelor de mobilier, cat si cu culoarea draperiilor si a perdelelor.

Nu este asadar o misiune atat de complicata aceea de a va decora sufrageria. Este insa deosebit de important sa stiti care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in calcul. Daca efectuati masuratori si calcule mai intai de toate, daca va creati un plan al incaperii si stabiliti punctul focal al acesteia,  misiunea dvs. de a decora sufrageria va fi una simpla.

0 Shares
You May Also Like