Cand si de ce se pot defecta portile dvs. automate?

2 Shares
0
0
2

Cand si de ce se pot defecta portile dvs. automate?
Fiecare proprietar de casa investeste bani, efort si timp pentru a alege si instala cele mai bune porti automate.

O multime de oameni chiar prefera achizitionarea de porti automate de la producatori de renume care ofera piese automatizari porti culisante 2020 de cea mai buna calitate, dar si o garantie mai lunga a produsului.

Dar durabilitatea si performanta portii dvs. automate vor fi puternic afectate daca nu va concentrati pe intretineri simple. Cand ignorati anumite lucruri referitoare la poarta automata, cresteti in continuare riscurile de a suporta cheltuieli mari pentru reparatii. De aceea este recomandat sa evitati greselile comune atunci cand vine vorba de mentinerea portii automate.

  1. Sariti peste eforturile de prevenire a ruginii

Pentru a asigura functionarea corecta a portii automate de-a lungul anilor, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face este sa preveniti rugina. Dezvoltarea ruginii pe o poarta automata nu este doar neplacuta, ci dauneaza si functionarii sale. De obicei, puteti freca rugina portii automate din metal cu smirghel.

Este recomandat sa inspectati poarta impotriva ruginii si sa o indepartati in mod regulat, astfel incat acele piese automatizari porti culisante 2020 sau piese automatizari porti batante ale portii dvs. sa fie intretinute corespunzator.

  1. Neglijarea inspectiilor de rutina

Inspectia vizuala a portilor automate este deosebit de importanta, dat fiind faptul ca ajuta la detectarea diferitelor defectiuni inainte de a deveni prea grave.

Este indicat sa inspectati vizual periodic piesele automate ale portii dvs., de exemplu, rulmenti, conexiunile electrice, cureaua de antrenare, etc., pentru a afla daca necesita ungerea sau vopsirea, pentru a preveni problemele, de exemplu, dezvoltarea putregaiului.

  1. Ignorarea unei probleme evidente

Nu ignorati nici macar o problema minora in legatura cu poarta automata. De exemplu, un zgomot scartait de la poarta poate parea nimic grav, dar ar putea fi foarte costisitor de reparat.

Asadar, daca observati ceva grav cu privire la poarta automata, atunci este recomandat sa apelati la ajutoul specialistilor, pentru o inspectie profesionala a portii.

  1. Nu va curatati niciodata poarta automatizata

Pur si simplu curatarea portilor automate din cand in cand este importanta atat pentru functionalitate, cat si pentru functia lor estetica. Puteti spala poarta suficient de des pentru a mentine materialele in stare buna, precum si pentru a preveni acumularea sarii pe piese metalice, crescand riscul dezvoltarii ruginii.

  1. Nu reuseste ungerea corecta a pieselor mobile

Partile in miscare ale unei porti automate se uzeaza si se rup mai rapid daca nu sunt lubrifiate corespunzator.

Ungerea necorespunzatoare poate duce la dezactivarea usoara a mecanismului de automatizare a portii. Asadar, nu omisiti sa lubrifiati in mod corespunzator piesele mobile (de exemplu balama, role, scripete, lant etc.) ale portii dvs. automate.

  1. Incercati sa reparati sau sa inlocuiti piese pe cont propriu

Pentru a economisi bani, unii proprietari incearca sa-si repare / inlocuiasca piesele automate ale portii, ajungand sa deterioreze poarta in acest timpul procesului pe care il desfasoara. Portile automate au mecanisme complexe care nu sunt usor de reparat sau de inlocuit.

Asadar, este recomandat sa apelati la ajutorul expertilor in reparatii ale portilor automate, in cazul in care suspectati ca orice piese au nevoie de reparatii sau inlocuire.

2 Shares
You May Also Like