Utilizarea aromoterapiei pentru atenuarea problemelor de sănătate mintală

0 Shares
0
0
0

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit aromaterapia ca tratament holistic pentru afecțiunile fizice, mentale și emoționale. Aromaterapia funcționează prin inhalarea sau aplicarea pe piele a uleiurilor esențiale derivate din plante. Medicii nu consideră întotdeauna această metodă ca fiind un tratament eficient, ceea ce se poate datora absenței cercetărilor concludente.

Studii

În primul rând, este imposibil să se efectueze un studiu randomizat sau imparțial asupra eficacității uleiurilor esențiale, deoarece participanții pot identifica cu ușurință diferite uleiuri după miros. Acest lucru ar conduce la situaţia ca acești participanți să atribuie unele beneficii uleiurilor înainte de a le testa efectiv. Deși niciun ulei esențial nu s-a dovedit a fi eficient în tratarea anxietății sau a depresiei în sine, multe uleiuri au demonstrat că pot ajuta la ameliorarea anumitor simptome ale bolilor mintale.

Utilizarea uleiurilor esențiale împreună cu un tratament profesional de îmbunătăţire a sănătaţii mintale vă poate îmbunătăți starea de bine, dar şansele de succes pot varia de la o persoană la alta. Acest articol vă arată cum puteți folosi aromaterapia pentru a ajuta la atenuarea problemelor de sănătate mintală.

Uleiuri comune utilizate în aromaterapie pentru susţinerea sănătății mintale

Există diferite plante din care derivă uleiurile esențiale despre care se spune că au efecte benefice care pot ajuta la atenuarea problemelor de sănătate mintală.

Ulei esenţial de lavandă

Aromaterapeuții folosesc frecvent uleiul esențial de lavandă în diferite tratamente pentru sănătatea mintală, deoarece există o listă lungă de beneficii ale uleiului de lavandă. Lavanda are un efect calmant asupra simțurilor, datorită parfumului său moale. Una dintre cele mai bune utilizări ale aromaterapiei cu lavandă este spray-ul de pernă, care vă poate ajuta să vă calmați, să reduceți sentimentele de anxietate și să dormiți mai bine.

Ulei de cedru

S-a constatat că uleiul esențial de cedru are proprietăți de ameliorare a stresului, mai ales pentru cei care lucrează sau merg la școală și sunt supuși unui nivel ridicat de stres. Se crede că inhalarea uleiului de lemn de cedru la locul de muncă poate ajuta la îmbunătățirea performanței și la creșterea puterii de concentrare. Lemnul de cedru s-a dovedit a fi eficient în reducerea simptomelor depresiei la șobolani, dar nu a fost încă testat pe oameni.

Ulei esenţial de mușețel

S-a demonstrat că proprietățile mușețelului ajută la atenuarea simptomelor depresiei. În cazurile în care anxietatea și depresia cauzează probleme digestive, mușețelul este o alegere bună, deoarece poate ajuta relaxarea și poate reduce inflamația în intestin.

Ulei de grapefruit

S-ar putea să vă simțiți mai energici după ce ați folosit ulei esențial de grapefruit, despre care experții cred că are un efect energizant și revigorant. Este, de asemenea, o recomandare cunoscută pentru dependenții de droguri sau alcool aflați în recuperare, care o pot folosi pentru a combate pofta. Problemele de sănătate mintală și simptomele de sevraj pot dura săptămâni sau luni în stadiile incipiente ale abstinenţei. Programele de tratare a dependenței ar putea beneficia de utilizarea terapiei cu ulei esențial de grapefruit, o metodă holistică care poate ajuta în procesul de recuperare.

Pe dianagubas.com puteţi afla mai milte despre beneficiile aromaterapiei asupra sănătăţii fizice şi mentale şi puteţi achiziţiona uleiuri esenţiale la preţuri promoţionale.

0 Shares
You May Also Like