5 predictii ale expertilor SEO pentru anul 2016

5 predictii ale expertilor SEO pentru anul 2016

0 Shares
0
0
0

Motoarele de cautare isi perfectioneaza si isi actualizeaza algoritmii in mod constant, cu scopul de a afisa cele mai relevante rezultate. Dar se asigura, de asemenea, si ca rezultatele cautarii nu pot fi manipulate – lucru care se poate face, oricum, cu usurinta.

Cand vine vorba despre SEO, trebuie sa stiti, evident, care sunt cei mai importanti factori de ranking, pentru a avea succes, dar este la fel de important sa stiti si la ce modificari vor apela motoarele de cautare.

Si asta pentru ca rezultatele cautarii pot fi dintr-o data foarte diferite, cu o singura schimbare de algoritm.

Asadar, care sunt elementele asupra carora ar trebui sa va concentrati eforturile in incercarea de a fi la curent cu schimbarile SEO in 2016? Am discutat cu unii dintre expertii din industria motoarelor de cautare pentru a afla predictiile lor in ceea ce priveste elementele care vor deveni importante in anul urmator. Iata ce au spus acestia.

1. Oferiti-le oamenilor ceea ce doresc
“Concentrati-va pe a le furniza utilizatorilor cea mai buna experienta. Fie ca este vorba despre realizarea unui produs excelent sau despre crearea celui mai bun continut, motoarele de cautare vor afisa, in final, rezultatele dorite de utilizatori. Cu trecerea timpului, algoritmii lor au devenit mai sofisticati si mai greu de manipulat. Dar, site-urile care ocupa constant o pozitie buna in paginile cu rezultatele cautarii tind sa fie cele care se concentreaza pe experienta utilizatorului.”

** Neil Patel, Fondator al Crazyegg si KISSmetrics **

[adsenseyu1]

2. Viteza si securitatea conteaza
“In 2010, Google a anuntat faptul ca viteza reprezinta unul dintre factorii care contribuie la ocuparea unei pozitii promitatoare in paginile cu rezultatele cautarii; a anuntat acelasi lucru in 2014, despre HTTPS. Atat viteza, cat si HTTPS erau factori care ajutau la ocuparea, cu usurinta, a unei pozitii de top in rezultatele cautarilor. Insa intentia era clara: Google dorea un web mai sigur si mai rapid.

In 2015, HTTP/2 a fost aprobat in mod oficial, iar Google a lucrat in liniste la propria sa versiune personalizata a protocolului, numita SPDY. Atat HTTP/2 cat si SPDY permit browserelor sa trimita mai multe solicitari catre un server web printr-o singura conexiune. Aceasta este o veste extraordinara pentru pasionatii de viteza!

In 2016, HTTP/2 va deveni, treptat, noul standard al webului. Va face site-urile web mult mai rapide, iar tinta lui va fi problemele de incarcare si blocare a paginilor, probleme care sunt intampinate cu HTTPS. Site-urile lente nu vor avea nici o scuza, iar Google va schimba radical clasamentul rezultatelor cautarii atat pentru viteza site-ului, cat si pentru HTTPS. Google poate chiar recompensa adoptarea HTTPS, permitand in Google Analytics mai multe informatii ajutatoare despre procesul de optimizare a motoarelor de cautare, ceea ce inseamna ca webmasterii pot recastiga cuvintele cheie care nu au fost furnizate si pot face SEO / PPC (promovarea pay per click) niste procese mai corecte, mai echitabile.”

** Joe Williams, antrenor SEO la Zen Optimise **

3. Construiti o cat mai buna promovare a brandului
“Cred ca cel mai bun sfat general pentru SEO, pentru anul urmator, este concentrarea asupra procesului de creare si de intretinere a brandului pe intregul web, construind o platforma de comunicare intre companie si utilizator. Cu alte cuvinte, activitatea de consolidare si promovare a brandului (sau branding) trebuie sa fie prioritara.

Google devine mai inteligent si, cu ajutorul algoritmului RankBrain (care ajuta Google sa inteleaga diferite cautari pe care utilizatorii le efectueaza in casuta de cautare, iar datele colectate sunt folosite la filtrarea rezultatelor), am putea concluziona ca Google planuieste sa utilizeze mai multe semnale care sunt determinate de utilizator.

Adica factorii care nu pot fi influentati sau manipulati de catre specialistii SEO. Cu alte cuvinte, este destul de greu sa obtinem link-uri bune curate, etice. Acum insa, este cu atat mai greu sa obtinem o pozitie buna in clasamentul rezultatelor cautarii, intrucat algoritmul Google intelege semnificatia contextuala din spatele cuvintelor.”

“Lucruri, nu siruri” poate fi cel mai dur factor de bifat de catre specialistii SEO. Jocul s-a schimbat inca o data.

** Sean Si, CEO si fondator al SEO Hacker și Qeryz **

4. Concentrati-va pe calitate
“In cazul in care nu ati facut-o deja, nu va mai concentrati eforturile pe construirea unor link-uri catre pagina dumneavoastra principala, ci pe construirea unor link-uri catre continut extraordinar. Iar daca propriul dumneavoastra website nu se bucura de un continut remarcabil, ei bine, lucrati in aceasta privinta.

Este mai bine sa creati un singur articol cu continut minunat pe saptamana sau pe luna, pe care sa il promovati asiduu, decat sa creati continut mediocru, care nu merita link-uri.”

** Kristi Hines, autoare independenta **

[adsenseyu1]

5. Cunoasterea inseamna putere
“In 2016, proprietarii de afaceri si administratorii de site-uri vor trebui sa-si dedice timpul invatarii unor cunostinte SEO mult mai avansate, cu atat mai mult cu cat acestea au legatura cu informatiile despre utilizatorii de telefonie mobila.

De asemenea, proprietarii de afaceri si administratorii de site-uri vor trebui sa testeze si sa verifice in mod corespunzator furnizorul de solutii cu care intentioneaza sa colaboreze.

De-a lungul anilor, prea multe intreprinderi si-au lasat munca si activitatea pe mana altora, fara a le verifica in mod corespunzator abilitatile si bagajul de cunostinte, presupunand ca respectiva agentie sau consultant va face o treaba excelenta; site-ul a avut, inevitabil, un mare succes, dintr-o serie de motive legate de gandirea limitata, careia ii lipseste scopul, sau de mentalitatea axata pe rezultatele obtinute fara munca asidua.

Intreprinderile nu-si mai pot permite sa parieze pe acest scenariu. Miza este prea mare, iar complexitatea intelegerii avansate este in continua crestere.”

** Alan Bleiweiss, auditor SEO, consultant si vorbitor public pentru Forensic **

Pe masura ce lumea marketingului digital devine mai complexa si mai competitiva, este esential ca proprietarii de afaceri sa intelegerii conceptelor-cheie in domenii precum marketingul de continut, SEO si conversia.

0 Shares
You May Also Like