Google introduce functia Search si GIF pe noua sa tastatura iOS

Google introduce functia Search si GIF pe noua sa tastatura iOS

0 Shares
0
0
0

Desi Google are o multime de aplicatii pentru iOS, schimbarea intre ele pentru a obtine diferite informatii sau pentru a cauta pe internet o anumita informatie, poate dura destul de mult. Cel mai bun service iPhone, numai la ServiceGsm.ro!

Compania stie ca tastatura pentru noile sale iPhone este componenta mobilului cu care iti petreci cel mai mult timp (butonand), asa ca s-a gandit sa lanseze optiuni noi, ce le schimba pe cele “default”.

Aceasta noua optiune sau daca vreti “un nou look” al acestei tastaturi, se numeste Gboard si poate cauta pe internet, poate introduce fisiere de tip GIF in anumite mesaje, poate descarca informati despre vreme, etc.

Noua interfata te va ajuta si sa gasesti informatii despre restaurante, popasuri turistice, rute si timpi de zbor in cazul calatoriilor cu avionul, dar si stiri sau mondenitati. Toate acestea le vei putea trimite prietenilor sau familiei prin functia “send”. Tot ce poti cauta pe Google astfel, poti cauta si prin Gboard, asa cum ne asigura compania.

[adsenseyu1]

Sa discutam despre selectorul de emoji (iconitele de stare). Tastatura standard de la Apple listeaza sute de astfel de imagini de dimensiuni mici, dar localizarea uneia anume se poate dovedi destul de frustranta, in afara de cazul in care stii cu siguranta locatia unde se afla un anume emoji (in ce sectiune este localizat) – de exemplu in categoria “Animals and Nature”,etc.

Cauta pur si simplu cuvantul ce poate descrie cel mai bine emoji-ul respectiv, iar Gboard ar trebui sa il gaseasca aproape instantaneu. Un alt feature foarte folositor al acestei interfete este abilitatea de a initia o cautare in Google, accesand butonul “G”, pozitionat in partea din stanga-sus, a acestei tastaturi. Apasa butonul, cauta informatia dorita, iar dupa afisare, o poti trimite sub forma de card, fara a fi nevoit sa parasesti conversatia.

In timp ce tastaturile “swipeable” au fost disponible pentru iOS deja de ceva timp, Gboard este prima de acest fel ce introduce si suport pentru Google Glide Typing, facilitate ce iti permite slide-ul intre key, pentru a introduce textul.

Compania a declarat ca Gboard se va lansa mai intai in Statele Unite, dar dupa aceea va fi disponibila in majoritatea regiunilor si va suporta si mai multe limbi, iar asta se va intampla destul de curand.

[adsenseyu1]

De asemenea, cu aparitia Google I/O ce se prefigureaza si ea la orizont, putem afirma cu incredere ca userii de Android nu vor fi nevoiti sa astepte foarte mult, pentru a se bucura de facilitatile Gboard keyboard (tastaturii Gboard).

Daca pana acum introducerea sau input-ul de text pe un smartphone sau tableta era un lucru foarte simplu pentru o mare parte dintre utilizatori, acum acesta va fi si mai simplu.

Tot ce veti dori sa cautati pe internet, va fi afisat foarte rapid, informatiile fiind mai mult decat sugestive, iar pasii pentru initierea acestor cautari, se vor diminua foarte mult. Mai mult decat atat, daca va aflati intr-o conversatie, aceasta nu va trebui intrerupta pentru efectuarea unei cautari.

0 Shares
You May Also Like