7 adevaruri SEO pe care orice lider de afacere ar trebui sa le stie

7 adevaruri SEO pe care orice lider de afacere ar trebui sa le stie

0 Shares
0
0
0

Daca esti inca prins in practicile SEO si stii cum a mers asta in 2007, e timpul sa te actualizezi – repede! Daca nu prinzi din urma dezvoltarile de afacere si marketing-ul de cautare, risti sa fii calcat in picioare de catre competitie, care se mareste cu viteza mare.Aici sunt 7 adevaruri pe care nu-ti poti permite sa le ignori.

1.    Marketing-ul offline si online sunt co-dependente

Lumea devine plata. Granitele intre diferite discipline de marketing digital – cum ar fi SEO, cautare platita, marketing de continut si marketing mass – media social – sunt pe cale de disparitie. Chiar si marketing-ul offline si online nu mai sunt atat de deconectate.
Ce spun oamenii despre tine offline iti poate influenta vizibilitatea online – si ceea ce invata oamenii despre tine on-line are impact asupra vanzarilor offline. Prezenta ta online si offline trebuie sa fie unificate pentru a crea o experienta de marca consistenta pentru clientii tai, asa ca asigura-te ca aceste echipe de marketing lucreaza mana in mana pentru un impact maxim.

2.    Nu esti proprietarul topului de cautare

Avand site-ul tau clasat in topul Google nu este dreptul sau datoria ta. Este un privilegiu. Google nu iti datoreaza nimic. Nu te astepta la un tratament special, indiferent de cat de importanta sau de succes este afacerea ta.
Unii clienti care ma consulta vor doar sa se concentreze pe obtinerea de nou trafic. Ei cred ca locul lor in clasamentul de cautare actual va ramane pentru totdeauna. Asta e gresit. Plasarile se pot schimba intr-o clipa, fara nici un avertisment. Joci tot timpul in aparare.
Motoarele de cautare sunt importante in ciclul de cumparare. Pierderea rangului motorului de cautare ar putea face o gaura in finantele tale. Daca iti bagi capul in nisip si ignori aceasta realitate, se poate dovedi o greseala costisitoare pentru afacerea ta.

3.    Chiar daca sunt mici, modificarile neglijente iti pot afecta SEO – ul

Uneori, o afacere isi va pierde prezenta de cautare dominanta din cauza unei modificari minore facute la site-ul lor: o ciupitura la bara de navigare, o modificare a unui antet sau a tag-ului de titlu, un nou bloc de text adaugat la pagina de pornire, un link inclus intr-un sidebar, etc.
Modificari ca acestea sunt de multe ori sugerate de un non-specialist, iar impactul poate fi grav. Ai putea pierde topul de cautare – apoi vanzarile si pierderea vitezei de dezvoltare, de asemenea.

4.    Fiti atenti cand schimbati cu un nou CMS

Mutarea site-ului la un nou CMS ( unul mai bun ) este bine, nu? Nu neaparat! Fara o strategie adecvata de migrare in loc pentru a te asigura ca SEO este conservat, trecerea la un nou CMS iti poate ucide, practic traficul si vanzarile.
In timp ce trecerea la un CMS mai noi poate oferi de multe ori mai multe beneficii in termeni de productivitate si functionalitate, multe lucruri pot merge prost din punctul de vedere al SEO:

•    Arhitectura site-ului poate fi deteriorata
•    Structura URL-ului și ierarhia paginii poate fi modificata
•    Optimizare pagina poate avea de suferit
•    S-ar putea sa apara probleme de continut duplicat

Multe solutii CMS isi fac publicitate ca fiind ” -motor de cautare – prietenos ” sau ” SEO – gata “, dar asta nu inseamna ca SEO este inclus din cutie – nici nu inseamna ca echitatea ta curenta SEO va fi pastrata la schimbare. In cele mai multe cazuri, ” -motorul de cautare – prietenos ” sau ” SEO – prietenos “, inseamna doar ca CMS-ul tau are capacitati built – in care permite echipei tale sa implementeze elemente cruciale SEO pe site, fara ajutorul unui dezvoltator. Aceasta ar putea include posibilitatea de a ajusta tag-uri titlu, adauga elemente de meta, defini adresele URL ale paginilor, crearea de sitemap-uri XML, etc.
Cu alte cuvinte, un CMS -motor de cautare – prietenos iti ofera instrumentele, dar tot vei avea nevoie de un SEO experimentat pentru utilizarea corecta a acestora.

Increderea in distribuitorul de CMS sau programator pentru a face asta corect este periculos. Nu ai lasa un instalator sa repare cabluri electrice doar pentru ca lucreaza pe același perete, nu?
Programatorii, designerii si consultantii SEO sunt trei specialisti diferiti. Daca ii faci sa lucreze impreuna in timp ce planifici re-design-ul site-ului, te poate ajuta sa eviti  situatia companiei aeriene Ryanair europeana confruntata recent, abandonarea rezultatelor de cautare Google dupa o revizuire generala a site-ului.

5.    SEO mobil nu este doar ‘’ design responsive ‘’

Multi proprietari de site-uri si manageri de marketing cred ca sunt acelasi lucru. Da, a face ca site-ul tau arate frumos pe o tableta sau smartphone este important. Dar SEO mobil implica mult mai mult, inclusiv optimizarea pentru:

•    Rang mai mare la cautare locala geo – direcționata
•    Navigare usoara de utilizator pe un dispozitiv mobil
•    Accesul in timp util la informatii relevante
•    Personalizarea experientei utilizatorului in functie de locatie
•    Capacitate rapida si usoara de distribuire

6.    SEO nu este un act, este intreg jocul

Multi clienti incep gandinduse la SEO ca un instantaneu in loc de o prezentare de diapozitive. SEO are nevoie de concentrare constanta si de lucru in curs de desfasurare. Tot ceea ce faci este inter-conectat. O schimbare va crea valuri in alta parte.
SEO nu este doar o implementare de o singura data a schimbarilor site-ului. Este o initiativa strategica, cu multe parti in miscare. Fixarea lucrurilor la nivel local nu este suficient. Google se uita la lucruri ca semnalele sociale, link-uri cu autoritate de spate si incredere de utilizator pentru a clasifica site-urile. Acestea nu pot fi ușor manipulate sau facute prin comenzi rapide.

7.    Modificarea este singura constanta

Totul despre marketing-ul on-line si de afaceri este in continua dezvoltare. Noua tehnologie apare si influenteaza modul in care oamenii cerceteaza si cumpara. Gandirea traditionala – in marketing, tehnologie si alte componente ale afacerii tale au fost inchise in compartimente etanse, – trebuie sa moara.

Fiecare lider de afaceri in 2014 si pe mai departe, trebuie sa inteleaga aceste schimbari. Daca nu esti constient de asta ( sau ignori ) iti pune afacerea in pericol.

0 Shares
You May Also Like