Alegerea incubatorului de oua

0 Shares
0
0
0

Alegerea incubatorului de oua
Cei care locuiesc la casa (in mod special cei din mediul rural), in cazul in care au o curte spatioasa, cu siguranta doresc sa creasca diferite animale pe langa casa.

Cei mai multi dintre acestia aleg sa creasca pui si gaini. Nimic nu e mai frumos decat sa ai pofta de o omleta, si sa ai ouale de la gainile din propria gospodarie.

De-asemenea, gospodinele care au gaini in gospodarie, cu siguranta pot sa faca in fiecare saptamana prajitura si nu numai, pentru ca au o multime de oua de la gainile pe care le cresc.

Daca iti doresti si tu sa cresti gaini, poti alege sa le cumperi, sau poti opta pentru achizitionarea unui incubator de oua, care este comod si practic, si care reuseste sa transforme ouale de gaina in acei puisori frumosi pe care ii doresti.

Pentru cei care locuiesc la casa si isi doresc sa creasca pui de gaina, cu siguranta este mult mai rentabil sa cumpere o clocitoare si incubatoare de pui, decat sa cumpere cativa pui de gaina de la diferiti vanzatori.

A avea propria clocitorie, inseamna a avea posibilitatea de a pune de cateva ori intr-un an ouale la clocit. Cei care isi doresc sa creasca multi pui in fiecare an, isi pot alege cateva clocitorii si incubatoare de la Shopu, si pot pune zeci sau sute de oua la incubat, pentru a fi transformate in pui de gaina.

Clocitoria sau incubatorul de oua, este un echipament care reuseste sa transforme ouale de gaina in puisori de gaina. Pentru a stii ce alegere sa faci, citeste in continuare.

Tipuri de incubatoare de oua

In functie de tipul de pui pe care doresti sa il cresti, este necesar sa alegi incubatorul potrivit. De exemplu, iti poti indrepta atentia spre incbuatoare de oua universale, care dispun de locasuri speciale, pe care se pot adauga oua de dimensiuni diferite. Acest lucru inseamna ca poti sa pui in locasurile respective si oua de gaina, si oua de rata, si oua de curca.

Un astfel de incubator este potrivit daca iti doresti sa folosesti in acelasi timp diferite tipuri de oua, insa trebuie sa te asiguri ca acestea au temperatura de eclozare asemanatoare.

In ceea ce priveste ouale de gaina de exemplu, vestea buna este ca acestea pot fi depuse in clocitorie alaturi de ouale de curca. In schimb, ouale de rata, au acelasi timp de eclozare ca si ouale de gasca.

In cazul in care in schimb iti doresti sa depui doar un anumit tip de oua in clocitorie, atunci trebuie sa iti alegi un incbuator de oua specializat. Exista asemenea incubatoare pe piata.

Dimensiunea incubatoarelor de oua

Un alt factor important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand trebuie sa faci alegerea unui incubator, este reprezentat de dimensiunea acestuia, care este necesar sa raspunda cerintelor tale.

Un incubator universal de exemplu, iti permite sa depui chiar si 40 de oua intr-o singura sesiune de incubare. Daca alegi insa un incubator profesional, acesta iti ofera posibilitatea de a depune pana la 800 de oua pentru incubare. Un astfel de incubator cu siguranta depaseste cu mult necesitatile unei gospodarii.

Sistemul de intoarcere al oualor

Acesta este un aspect foarte important. Exista incubatoare care necesita intoarcerea manuala a oualor (acestea sunt mai ieftine), sau incubatoare care ofera intoarcere semi-automata sau chiar automata a oualor. Acestea din urma sunt mai comode, dar trebuie facuta precizarea ca au si preturi mai mari.

Daca alegi un astfel de incubator, trebuie doar sa depui ouale pentru incubare, iar apoi incubatorul va face toata treaba,

Acestea sunt cateva detalii de luat in considerare cand trebuie sa alegi un incubator pentru propria gospodarie.

0 Shares
You May Also Like