Avantaje si dezavantaje ale diverselor huse pentru Nokia

Avantaje si dezavantaje ale diverselor huse pentru Nokia

0 Shares
0
0
0

Avantaje si dezavantaje ale diverselor huse pentru Nokia
Smartphone-urile de ultima generatie sunt dispozitive tot mai performante, dar in acelasi tinp sunt mult mai sensibile cand vine vorba de rezistenta la socuri sau zgarieturi. In primul rand le manevram cu atentie, le curatam si in al doilea rand le protejam impotriva socurilor cu ajutorul unei carcase si a unui bumper.

Modelele de huse pentru telefon care se gasesc pe piata sunt numeroase, venind in culori si design-uri diferite pentru a multumi pe oricine indiferent de gusturile si personalitatea fiecaruia.

Majoritatea dintre noi aleg in functie de aspect aceste accesorii pentru telefon, dar nu tinem intotdeauna cont  de ce necesitati de protectie avem pentru acesta.

Carcasele de plastic au urmatoarele avantaje:

–    In primul rand, sunt ieftine ca pret.
–    In al doilea rand, vin intr-o varietate larga de modele, culori, sau teme.
–    In al treilea rand, protejeaza telefonul de zgarieturi, praf, si alte daune.
–    In al patrulea rand, sunt usor de curatat.
Aceste carcase de plastic au si aspecte negative:
–    In primul rand acest plastic este unul extrem de dur, se zgarie foarte usor, la primul soc crapandu-se.

Foliile de silicon sunt extrem de maleabile, usor de intretinut/curatat, are anti-aderente, confera avantajul unei senzatii fine la atingere.

Dezavantajele foliilor din silicon sunt urmatoarele:

Spre deosebire de carcasele din plastic, cele din silicon sunt mult mai grele si totodata mai voluminoase, dar exista si variante ultraslim, ultrasubtiri.

Foliile acestea nu ofera modele diferite spre deosebire de carcasele plasticate. Totodata nu ofera culori variater sau modele personalizate.

In timp aceste folii isi pierd forma.
Carcasele realizate din TPU, adica poliuretan thermoplastic reprezinta un material folosit in industrie, cu proprietati rezistente la temperaturi foarte scazute.

Avantajele acestor huse sunt un mix intre silicon si plastic dur, acest lucru conferindu-le duritate pentru rezistenta la impacte dar totodata si flexibilitate.

Spre deosebire de siliconul ce nu mai sta la fel fixat pe telefon dupa o perioada. TPU rezista la fel de strans pana la trei ani de folosire.

Dezavantaje: lipsa diversitatii modelelor si culorilor, protectia este buna dar nu este perfecta. Husele din piele de ecologica sunt foarte apreciate de utilizatorii de telefoane Nokia si nu numai. Pielea ecologica este o piele sintetica destul de asemanatoare cu cea naturala, in sensul ca, acest tip de piele este biodegrabila. Aceasta poate fi totusi degradata de factori biologici spre exemplu microorganisme.

Avantaje ale acestui tip de huse sunt deosebit de importante:

–    In primul rand se remarca prin simplitate si totodata eleganta, spre deosebire de celelalte materiale, carcasele din piele ecologica sunt mai bussines, protectia este foarte buna.

Dezavantajele acestei huse sunt urmatoarele:

–    In primul rand exista o lipsa a diveristatii culorilor si modelelor.
–    In al doilea rand sunt foarte greu de intretinut.

Huse Nokia indiferent de material reprezinta protectia ideala. Nu putem spune ca un material este mai bun sau unul este mai slab calitativ ci trebuie sa incercam prin orice masura sa protejam smartphone-ul. Fara aceasta protectie telefonul mobil ar avea multe probleme de protectie.

0 Shares
You May Also Like