Avantajele si dezavantajele conductelor de cupru

0 Shares
0
0
0
Avantajele si dezavantajele conductelor de cupru

In lunga istorie a instalatiilor sanitare, au fost folosite multe materiale diferite, incepand cu lemnul golit. In epoca moderna a instalatiilor sanitare interioare, cel mai popular material de mai multe decenii a fost otelul galvanizat, care sa dovedit mai durabil decat orice metal folosit anterior. Otelul a permis instalatiilor sanitare interioare sa devina obisnuite, iar multe case si intreprinderi au inca tevi de otel astazi.

Dar din cauza tendintei de corodare a otelului in timp, tevile de cupru au inlocuit otelul galvanizat ca metalul ales in ultimii 70 de ani. Cuprul se confrunta astazi cu concurenta plasticului, cum ar fi PEX, PVC si CPVC, dar ramane o alegere populara. Ne vom uita la ceea ce face ca cuprul sa fie o alegere atractiva pentru instalatii sanitare – si de majoritatea instalatorilor recomanda tevi si fitinguri din cupru .

Tevile de cupru: Avantaje

Cuprul este un metal natural rezistent la coroziune, in timp ce otelul galvanizat se va scurge si se va sparge datorita deteriorarii coroziunii. Desi este un metal durabil (capabil sa reziste la presiunea de 1.000 psi), cuprul este de asemenea usor, ceea ce face mai usor sa lucrati cu (economisirea costurilor fortei de munca) si, de asemenea, mai usor sa se extinda pe intinderi lungi fara suporturi. Este, de asemenea, mai putin costisitor decat otelul si fara plumb.

Cuprul este mai prietenos cu mediul inconjurator decat conductele de plastic deoarece consta din metal natural, in timp ce plasticul sintetic creeaza o cantitate mare de emisii in timpul fabricarii.

Sigur si fiabil – Una dintre cele mai importante beneficii ale conductelor de cupru este faptul ca acest material este netoxic si capabil sa livreze apa potabila pura. Cuprul este in mod natural biostatic si impermeabil, ceea ce inseamna ca nu absoarbe contaminanti nedoriti. In plus, materialul in sine limiteaza cresterea bacteriilor daunatoare.

Deoarece este necombustibil, cuprul nu va trage prin pereti, tavane sau podele in caz de incendiu la casa. In cele mai multe cazuri, conductele de cupru pot rezista unei expuneri semnificative la foc, deoarece punctul de topire al materialului este de 2.000 o F.

Cuprul este versatil – Astazi, cuprul poate fi utilizat intr-o serie de aplicatii inovatoare pentru maximizarea performantelor si a durabilitatii. Profesionistii folosesc conducte de apa din cupru la proprietati noi si mai vechi, in timp ce sistemele mecanice aleg frecvent cupru pentru fiabilitate pe termen lung. De exemplu, conductele de cupru apar in:

  • Distributia si livrarea apei la domiciliu:
  • Aer conditionat: deoarece conducta de cupru are o performanta termica excelenta si o rezistenta superioara la coroziune, este ideala pentru racire si ventilatie.
  • Gazul medical: conductele de cupru pot furniza gaze medicale esentiale in spitale datorita naturii curate si naturale igienice a materialului.
  • Aparatele de stingere a incendiului: Tevi de cupru se ridica bine pana la caldura extrema, ceea ce il face perfect pentru asigurarea protectiei impotriva incendiilor.

Rezistenta, fiabilitatea si versatilitatea cuprului il fac potrivita pentru o gama de solutii de conducte, de la incalzire si racire pana la irigare si livrare de apa. Cand longevitatea conteaza, majoritatea tehnicienilor se transforma in cupru.

Economic si rentabil – Cu toate ca cuprul poate fi mai scump decat PEX sau PVC, este de obicei mai putin costisitor pe termen lung. Calitatile inerente ale cuprului inseamna ca este nevoie de mai putine intretinere si reparatii, ceea ce defineste acest tip de instalatii sanitare ca o investitie economica pe termen lung.

Cu timpul, cuprul va necesita mai putina atentie din partea profesionistilor, ceea ce inseamna cheltuieli si dificultati limitate pentru proprietarii de imobile. In plus, este foarte usor sa lucrati cu cupru. Cuprul poate fi ajustat la diferite forme si dimensiuni, iar tevile sunt simple pentru instalatori. Desi acest lucru nu poate parea un beneficiu direct pentru dvs., usurinta utilizarii inseamna ca lucrarile de reparatii si reparatii pot fi mai putin costisitoare decat credeti

Tevi de cupru: Dezavantaje

Desi conductele de cupru sunt superioare aproape in toate privintele la tevi din otel galvanizat, exista locuri in care tevile PEX si CPVC depasesc cuprul. Desi cuprul costa mai putin otelul, costa mai mult decat plasticul. Conductoarele de cupru intampina, de asemenea, probleme legate de aciditatea apei, astfel incat acestea nu sunt bune de instalat pentru sistemele sanitare care atrag apa dintr-un put.

Cuprul este flexibil in ceea ce priveste metalele, dar tevile din plastic se pot indoi pentru a se potrivi in aproape orice spatiu necesar. Codificarea culorilor tevilor din plastic le face mult mai usor de utilizat pentru instalatori, care pot desemna anumite culori pentru tuburile fierbinti si reci.

0 Shares
You May Also Like