Detoxifiera rapida organismului

0 Shares
0
0
0

Detoxifierea organismului a ajuns o metoda generala de tratament pentru foarte multe afectiuni si nu numai.

Multe persoane sanatoase recurg la detoxifierea organismului o data sau de doua ori pe an pentru a se asigura ca isi mentin sanatatea si pentru a elimina toxinele depozitate la nivelul organismului.

Chiar daca duci o viata sanataoasa in ceea ce priveste regimul alimentar, se intampla uneori ca din cauza poluarii mediului sa consumi unele alimente nesanatoase.

In cazul persoanelor cu un regim alimentar incorect este lesene de inteles ca acestea se vor imbolnavi mai repede si vor suferi afectiuni in primul rand digestive iar ulterior acestea vor avea efecte neplacute in mai multe sectoare ale functionarii organismului.

Alimentele porcesate, alimentele de tip fast food sunt primii inamici ai organismului si chiar daca nu sunt consumate in exces, in timp acestea pot devasta intreg sistemul.

Medicina ayurvedica recomanda 3 pana la 5 cure de detoxifiere anual. Acestea vor ajuta la mentinerea unui tranzit intestinal sanatos, la eliminarea toxinelor din organsim.

Alaturi de alimente nesanatoase, stressul si oboseala zilnica contribuie la schimbarea echilibrului dorit la nivelul organismului.

Organismul uman este capabil sa proceseze si sa elimine toxinele existente la anumite nivele, insa excesul acestora se pare ca produce dezechilibre iar organismul nu mai face fata si astfel toxinele se vor acumula si vor crea probleme.

Atunci cand vorbim de detoxifierea organsimului trebuie sa incepem in primul rand cu alimentatia. Inainte de medicamente sau diverse tratamente de detoxifiere, consumul de alimente care ajuta la aceasta este pe primul loc.

Alimentele cele mai bogate in vitamine sunt desigur legumele si fructele. Acestea contin un numar mare de vitamine dar pe langa aceasta contin fibre si antioxidanti, care contribuie la favorizarea digestiei.

Cel mai bun mod de a le consuma sunt in forma de smoothie – uri, pireuri sau sucuri.

Alegerea cu grija a alimnetelor care le consumi este cel mai important lucru atunci cand doresti un organism sanatos.

Exista o serie de alimente care trebuie obligatoriu eliminate de pe lista de consum sau cel putin reduse.

In cazul in care incepi o cura de detoxifiera trebuie in mod obligatoriu sa renunti la produse lactate, cafea, tutun, alcool si in general la toate produsele alimentare care contin aditivi alimentari.

De asemenea trebuie avut grija la consumul de grasimi, de exemplu grasimile trans fiind considerate cele mai toxice si daunatoare pentru organism.

Cantitatile prea mari de proteine de origine animale vor ingreuna considerabil digestia iar toxinele se vor acumula in organism.

Sportul si exercitiile zilnice sunt de asemenea recomandate si nu in ultimul rand consumul de apa.

In ceea ce priveste administrarea unor medicamente sau preparate specifice, exista in farmacii o gama variata de produse pe baza de plante care vor ajuta organsimul.

Specialistii recomanda probioticele ca elemente de baza in curele de detoxifiere, datorita beneficiilor care le pot aduce intregului sistem.

Astfel, probioticul cel mai bun te va ajuta sa reechilibrezi flora intestinala si sa o colonizezi cu microorganisme benefeice, necesare tranzitului intestinal si intregului sistem imunitar.

Pastrarea unui intestin sanatos este cea mai buna solutie pentru o digestie corecta, iar probioticele vin in ajutorul acestuia prin protejarea mucoasei intestinale precum si prin contributia la asimilarea substantelor nutritive.

Medicii specialisti au demonstrat deja ca aceste bacterii prietenoase au rolul de a mentine intreg sistemul imunitar sanatos si contribuie cu succes la realizarea unor functii necesare organismului.

De la apararea automuna, pana la digestie, probioticele se pare ca se ocupa cel mai bine de organismul nostru.

Cele doua tipuri de bacterii Lactobacillus și Bifidobacterium sunt cele responsabile de refacerea florei intestinale.

Chiar daca gasim aceste bacterii si in unele alimente, precum painea dospita, varza, castraveti, cidru, bere sau iaurturi, tratamentul cu probiotice cu siguranta va aduce necesarul zilnic pentru cate o cura de bacterii bune organismului.

Cele mai recente studii au demonstrat ca aceste bacterii bune inhiba unele tumori la nivelul colonului, ficatului sau vezicii urinare.

Datorita rolului pe care in detin in nutritie, acestea cresc capacitatea de absortie a intestinului pentru substante nutritive.

Probabil ca fiecare isi doreste un organism sanatos, lipsit de probleme si care sa functioneze normal.

Cu toate acestea uneori este destul de greu sa iti mentii o dieta echilibrata si pasul pana la dezechilibru este foarte mic.

0 Shares
You May Also Like