Beneficii ale mierii de manuka

Beneficii ale mierii de manuka

0 Shares
0
0
0

Beneficii ale mierii de manuka
Mierea de manuka este renumita la nivel mondial din cauza proprietatilor sale antibacteriene. Se spune ca aceasta miere este cel mai puternic antibiotic natural, motiv pentru care foarte multe persoane isi indreapta atentia spre miere de manuka kfactor 16 raw 500g Wedderspoon.

Exista o multime de situatii in care daca aceasta miere este utilizata ofera rezultate remarcabile, asa ca in urmatoarele randuri vom prezenta cateva dintre cele mai importante beneficii ale sale.

Ajuta la prevenirea ulcerului gastric

Ulcerele de stomac sunt una dintre cele mai frecvente boli care afecteaza oamenii. Ele sunt rani care se formeaza pe captuseala stomacului, provocand dureri de stomac, greata si balonare. H. pylori este un tip comun de bacterii care este responsabil pentru majoritatea ulcerelor gastrice. Cercetarile sugereaza ca mierea manuka poate ajuta la tratarea ulcerului gastric provocat de H. pylori.

De exemplu, un studiu al tubului cu test a examinat efectele sale asupra biopsiilor ulcerelor gastrice cauzate de H. pylori. Rezultatele au fost pozitive si au sugerat ca mierea manuka este un agent antibacterian util impotriva H. pylori. Ulcerul gastric poate fi cauzat si de consumul excesiv de alcool, insa mierea de manuka este utila si in aceasta situatie.

Imbunatateste simptomele digestive

Sindromul intestinului iritabil (IBS) este o tulburare digestiva obisnuita. Simptomele asociate includ constipatie, diaree, dureri abdominale si miscari neregulate ale intestinului. Interesant, cercetatorii au descoperit ca un consum regulat de miere manuka poate ajuta la scaderea acestor simptome.

Poate trata simptomele fibrozei chistice

Fibroza chistica este o tulburare mostenita care afecteaza plamanii si poate afecta, de asemenea, sistemul digestiv si alte organe. Aceasta afecteaza celulele care produc mucus, determinand mucusul sa fie anormal de gros si lipicios. Acest mucus gros infunda caile respiratorii si conductele, ceea ce face dificila respiratia.

Din pacate, infectiile la nivelul cailor respiratorii superioare sunt destul de frecvente la persoanele cu fibroza chistica. Mierea de manuka insa, lupta impotriva bacteriilor care provoaca infectii respiratorii superioare.

Pseudomonas aeruginosa si Burkholderia spp. sunt doua bacterii comune care pot provoca infectii severe ale cailor respiratorii superioare, in special in cazul populatiilor vulnerabile. Un studiu a observat eficacitatea mierei de manuka impotriva acestor bacterii la persoanele cu fibroza chistica.

Rezultatele au aratat ca acestea inhiba cresterea lor si functioneaza impreuna cu tratamentul cu antibiotice. Prin urmare, cercetatorii au ajuns la concluzia ca mana manuka poate juca un rol important in tratarea infectiilor respiratorii superioare, in special la cei cu fibroza chistica.

Tratarea acneei

Acneea este cauzata, de obicei, de modificari hormonale, dar poate fi, de asemenea, o reactie la dieta proasta, la stres sau la cresterea bacteriilor in pori infundati. Activitatea antimicrobiana a mierei manuka, atunci cand este utilizata in combinatie cu un produs cu un pH scazut, este adesea comercializata pentru a lupta impotriva acneei. Mierea de manuka ar putea ajuta la pastrarea pielii dumneavoastra fara bacterii, care ar putea accelera procesul de vindecare acnee.

De asemenea, avand in vedere proprietatile sale antiinflamatorii, mierea manuka se spune ca descreste inflamatia asociata acneei.

Asadar, tinand cont de toate aceste beneficii pe care le are mierea de manuka, este cat se poate de firesc ca oamenii sa isi aleaga mierea de manuka kfactor 16 raw 500g Wedderspoon de la Vegis.

0 Shares
You May Also Like