Beneficiile untului de arahide și cum trebuie să-l consumi

Beneficiile untului de arahide și cum trebuie să-l consumi

0 Shares
0
0
0

Untul de arahide a acumulat treptat din ce în ce mai multă popularitate în România, devenind una dintre gustările preferate ale multora. Deși unii îl consideră un inamic al siluetei, acest produs delicios are numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă de ce ar trebui să incluzi untul de arahide în mesele tale și cum ar trebui consumat.

Beneficiile untului de arahide

Iată ce efect grozav asupra sănătății poate avea untul de arahide. Pe lângă conținutul bogat de nutrienți, acesta poate acționa și împotriva anumitor afecțiuni, ajutând la obținerea unei diete echilibrate.

Conținut bogat de proteine

Untul de arahide este unul dintre alimentele foarte bogate în proteine. Pe lângă echilibrarea dietei, acest lucru poate să fie un beneficiu și pentru sănătatea mușchilor, fiind un aliment deseori consumat de către sportivi și persoanele active. Conținutul bogat de proteine îl face și foarte sățios, așadar te poate ajuta să mănânci mai puțin.

Are efect antioxidant

Untul de arahide are un conținut ridicat de antioxidanți, lucru care ajută la combaterea stresului oxidativ la care sunt supuse celulele, dar oferă și protecție împotriva radicalilor liberi. Printre antioxidanții prezenți în acest aliment se numără niacina. Aceasta susține un metabolism sănătos, ajutând la arderea grăsimilor, și poate chiar și să prevină pierderile de memorie sau apariția demenței.

Conține numeroase grăsimi nesaturate

Grăsimile nesaturate, numite și grăsimi sănătoase, au un efect benefic asupra organismului, ajutând la limitarea riscului de afecțiuni cardiovasculare sau de apariție a diabetului de tip II. Acest lucru este posibil deoarece grăsimile de acest fel contribuie la reducerea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.

Acționează împotriva efectelor dăunătoare ale sodiului

Untul de arahide este bogat în potasiu, substanță care echilibrează sodiul în organism. Acesta din urmă poate fi foarte periculos, fiind asociat cu creșterea tensiunii arteriale, dar prezența potasiului limitează aceste efecte.

Reduce inflamația

O altă substanță-minune care se găsește în untul de arahide este resveratrolul. Se pare că această substanță este benefică împotriva inflamației din organism, oferă protecție împotriva infecțiilor și poate să reducă efectele îmbătrânirii.

Protejează sistemul osos

Un alt motiv pentru care untul de arahide este grozav pentru persoanele foarte active din punct de vedere fizic (și nu numai) este conținutul său de mangan. Această substanță susține sănătatea sistemului osos, oferindu-le oaselor protecție și susținând vindecarea lor în caz de accident.

Valorile nutriționale ale untului de arahide

Pentru 100 g de unt de arahide, vom avea o valoare nutrițională de aproximativ 588 de calorii. Acesta conține și 25 g de proteine, 20 g de carbohidrați și 50 g de lipide. Ca vitamine și minerale, această cantitate de unt de arahide oferă 649 mg de potasiu, 43 mg de calciu, 154 mg de magneziu, 1,9 mg de fier și 0,5 mg de vitamina B6.

Cum ar trebui consumat untul de arahide?

Deși este un ingredient atât de sănătos, untul de arahide poate ajunge să îți pună silueta în pericol din cauza conținutului foarte ridicat de grăsimi. Așadar, la fel ca orice alt aliment, ar trebui consumat cu moderație. Mai precis, se recomandă aproximativ două linguri de unt de arahide pe zi. Alege produsele naturiste Youbio de la Vitamix pentru mese delicioase și sănătoase.

Untul de arahide poate fi consumat drept produs tartinabil, pe o felie de pâine prăjită, cu biscuiți digestivi sau cu felii de măr. Însă, îl poți încorpora și în diverse rețete: poți prepara smoothie-uri, terci de ovăz, brioșe, fursecuri și orice altceva îți trece prin cap. Dacă știi că ai alergie la arahide, este recomandat să eviți consumul acestui produs, deoarece poate provoca reacții alergice severe.

Untul de arahide este un ingredient delicios pe care merită să îl incluzi în mesele tale zilnice. Are nenumărate beneficii pentru organism și este foarte sățios, așadar poate fi un aliat în timpul dietelor, în ciuda conținutului ridicat de grăsimi. Fie că îl preferi pe pâine sau amestecat cu alte ingrediente, consumă cu încredere unt de arahide și bucură-te de gustul său minunat.

0 Shares
You May Also Like