Care este diferenta dintre pietre pretioase si semipretioase?

0 Shares
0
0
0

Care este diferenta dintre pietre pretioase si semipretioase?
In mod traditional, exista patru pietre care sunt considerate pretioase, iar acestea sunt diamantele, rubinele, safirele si smaraldele. Din punct de vedere istoric, au fost considerate pretioase, deoarece erau cele mai rare, cu o claritate si o culoare extraordinara si, prin urmare, erau cele mai scumpe.

Pietrele care sunt considerate a fi semipretioase, trebuie sa fie dure si durabile, precum si sa aiba caracteristicile de stralucire, claritate si culoare.

Acestea includ pietre din familia de cuart, cum ar fi ametist, citrina, ametrina, cuart trandafir, topaz si granat, impreuna cu turcoaz, tanzanit, spinel, alexandrit, peridot si turmalina.

Alte pietre pretioase includ perle, opale. Atat pietrele pretioase, cat si cele semipretioase, pe care le puteti intalni pe bijuteriile de la casele de amanet online, provin din toate colturile lumii.

Distinctia dintre pietre pretioase si pietre semi-pretioase a fost conceputa abia in secolul al XIX- lea, dar timpurile s-au schimbat si poate aceste clasificari au nevoie de o actualizare!

De exemplu, la inceputul secolului al XIX- lea au fost descoperite tone de depozite de ametist in Brazilia si Uruguay si, deodata, aceasta piatra pretioasa „rara” nu a fost atat de rara si valoroasa precum in trecut!

In mod similar, tone de diamante sud-africane descoperite in 1870 au amenintat sa inunde piata si sa le devalorizeze valoarea, pana cand DeBeers a intervenit. Acest brand puternic controleaza acum calitatea si cantitatea productiei de diamante, pentru a se asigura ca diamantul ramane cea mai pretioasa piatra dintre toate cele existente.

Cand vine vorba de pret, pietrele semipretioase de cea mai buna calitate pot avea un pret la fel de ridicat ca pietrele pretioase traditionale, mai ales daca sunt rare, cum ar fi turmalina Paraiba, rodolitul si peridotul.

Cum sa alegi o piatra pretioasa

Asa cum am precizat in acest articol, pietrele pretioase si semi-pretioase provin din fiecare colt al globului. Sunt extrase din zacaminte, taiate si slefuite pentru a raspunde cererii pietei de pietre pretioase. Acestea sunt utilizate in fabricarea de bijuterii, care devin mosteniri de familie in multe cazuri.

Cel mai bun mod de a alege o piatra pretioasa este sa alegeti ceva care sa fie atragatoare pentru dvs. sau persoana iubita in culori, luminozitate sau semnificatie simbolica. Astfel isi va pastra mereu valoarea emotionala si va fi iubita si apreciat pentru totdeauna.

Cand doriti sa alegeti bijuterii cu pietre pretioase sau cu pietre semipretioase, mai intai de toate, este foarte important sa va stabiliti bugetul, iar in functie de banii de care dispuneti, stiti de unde sa incepeti cautarile. Exista magazine de specialitate care comercializeaza bijuterii cu pietre pretioase sau semipretioase, la preturi foarte mari, iar multi oameni nu isi permit sa isi cumpere din asemenea magazine bijuteriile.

In cazul in care bugetul dvs. este limitat, atunci puteti alege sa cumparati bijuterii cu pietre pretioase sau semipretioase, de la o casa de amanet online.

Casele de amanet cumpara si revand bijuteriile clientilor, la preturi atractive. Mereu se gasesc pe stoc asemenea bijuterii, motiv pentru care este indicat sa luati in calcul si aceasta solutie de a cumpara bijuterii de la o casa de amanet.

0 Shares
You May Also Like