Care este alegerea mai avantajoasa: dusul sau cada de baie?

Care este alegerea mai avantajoasa: dusul sau cada de baie?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de mobilarea bailor, ne intrebam de multe ori care sunt cele mai bune baterii baie, daca este mai bine sa instalam un dus sau o cada de baie si multe astfel de lucruri.

Pentru a va face o idee cu privire la acestea, fie ca sunt baterii baie, baterii dus sau alte tipuri de baterii, accesati http://ramonsoler.ro/baterii-baie .

Vom discuta in cele ce urmeaza cum putem face alegerea potrivita in privinta dusului sau a cazii de baie.

Alegerea intre cada de baie si dus poate avea un impact major asupra mai multor lucruri, de la factura la energie electrica pana la siguranta membrilor familiei. Daca dusurile reprezinta produse de ultima generatie in ceea ce priveste viteza si confortul, iar cazile de baie ofera experiente unice, diferenta dintre cele doua se reduce la mai mult decat la o preferinta personala.

Trebuie sa ne gandim dincolo de experienta ideala in privinta imbaierii sau dusului si sa vedem care sunt avantajele fiecaruia pentru a ne da seama care din ele se potriveste mai bine nevoilor, scopurilor si stilului nostru de viata.

[adsenseyu1]

Spatiul

Spatiul este primul care trebuie avut in vedere in cazul baii medii, care masoara adesea doar 5 pe 8. In timp ce o cada standard masoara 76 cm latime, si poate ajunge pana la 182 cm lungime, o cabina de dus de sine statatoare poate varia de la 91 pe 91 cm pana la 91 pe 121 cm.

Aceasta suprafata mai mica ofera posibilitatea dusului sa se plieze mai usor intr-o baie mai mica decat o cada, lasand astfel spatiu pentru alte obiecte. Renuntarea la cada in favoarea dusului ofera posibilitatea proprietarilor sa incorporeze in baie un dus de tip spa, utilizand in acelasi timp mai putin spatiu decat cada obisnuita.

Eficienta energetica

Cand vine vorba de eficienta energetica si conservarea apei, un dus rapid este mai avantajos decat o baie. Cada de baie obinuita poate cuprinde intre 94 si 170 de litri de apa conform Aliantei pentru Eficienta Apei. Folosind un dus modern cu flux scazut, care utilizeaza 9.4 litri pe minut, un dus de 5 minute consuma aproximativ 47.3 litri de apa. Chiar si un dus vechi de dinainte de 1992 consuma aproximativ 94 de litri de apa intr-un interval de 5 minute, ceea ce este evident mai putin decat cantitatea de apa folosita la umplerea unei cazi standard.

[adsenseyu1]

Daca avem tendinta sa ne intindem la dusuri pentru o perioada mai lunga de timp, atunci, cada de baie ar fi mai avantajoasa decat dusul. De exemplu, un dus de 10 minute consuma aproximativ 94 de litri de apa la o viteza de 9.4 litri pe minut sau o cantitate enorma de 189 de litri de apa la o viteza de 18.9 litri pe minut, cu mult mai mult decat cea mai mare cada standard.

Accesibilitatea

Intrarea si iesirea din cada poate fi destul de complicata pentru cei mai in varsta, pentru cei cu dizabilitati sau pentru cei cu mobilitate redusa. Pentru toti acestia, dusurile ofera avantajul accesibilitatii si al sigurantei, lucruri esentiale pe care cazile de baie nu le pot oferi.


Alte stiri actuale :

1. Bucatarie, culoare si stil
2. 5 modele impresionante de gresie – mozaic
3. 33 de ponturi de amenajare a spaţiilor mici
4. O baie plictisitoare transformata intr-una cu personalitate
5. Creatorul apartamentului anului 2013 vine la Bucuresti
6. Apartament suedez fidel stilului scandinav

0 Shares
You May Also Like