De ce să zbori cu balonul cu aer cald dacă îţi este frică de înălțimi?

0 Shares
0
0
0

Baloanele cu aer cald există de peste 200 de ani. Originare din Franța, baloanele cu aer cald au fost folosite pentru divertisment, plimbări romantice și chiar călătorii în jurul lumii!

Dar dacă vrei să faci o plimbare cu balonul cu aer cald, însă ți-e frică de înălțimi? Există vreo modalitate de a te bucura de plăcerea incredibilă a unei plimbări cu balonul fără prea multă teamă? Ei bine, există modalități prin care poți câștiga încredere și îţi poţi gestiona frica de înălțime înainte de a urca în coșul unui balon.

Ce este acrofobia?

Acrofobia este un termen pe care terapeuții profesioniști îl folosesc pentru a descrie pe cineva care are frică de înălțime. Este o fobie care interferează cu stilul de viață zilnic al persoanei şi afectează peste 7% dintre oameni. O persoană care suferă de acrofobie poate să se teamă să urce dealuri, să ia liftul, să se dea pe roller coastere sau să facă orice ar implica să se afle la înălţime.

Simptome fizice asociate cu acrofobia: ameţeală, transpiraţie, tremurat, anxietate, atacuri de panică.

Cum să depășești acrofobia

Când vine vorba de acrofobie, cel mai bun mod de acțiune este de obicei terapia cognitiv comportamentală sau TCC. Cu TCC, se lucrează la schimbarea percepţiei cu privire la frici, folosind metode comportamentale și tehnici despre cum să faci față fricii într-un mod sănătos. O altă opțiune de tratament este să înfrunți frica, în acest caz mergând undeva la înălțime.

De ce este posibil să nu îmi fie frică într-un balon cu aer cald?

O mare parte a acrofobiei are de-a face cu modul în care creierul nostru măsoară distanța și cu reacția noastră la aceasta. Imaginează-ţi că ești într-o clădire înaltă și te uiți în jos. Creierul tău începe să măsoare distanța pe măsură ce vede obiectele devenind tot mai mici. Acesta este momentul în care începe să-ți fie frică. Într-o plimbare cu balonul cu aer cald, totuși, nu există nici un punct focal pe care creierul tău să îl perceapă. Tot ceea ce percepe creierul tău este o vedere continuă a peisajului, câmpurilor, caselor, lanțurilor muntoase sau a altor obiecte. Este normal să te simți încordat mai ales prima dată, dar acea încordare poate fi controlată!

De ce să faci o plimbare cu balonul cu aer cald?

Pentru cei care suferă de acrofobie, o plimbare cu balonul cu aer cald ar putea fi metoda perfectă pentru a începe să depășească frica de înălțime.

Lin. Spre deosebire de zborul cu avionul sau urcarea cu liftul, o plimbare cu balonul cu aer cald este lină. Se deplasează odată cu vântul şi nu există nicio mișcare puternică. Uneori nici nu-ți dai seama când decolezi!

Încet. Vântul propulsează balonul cu aer cald în timp ce pilotul gestionează arzătorul, astfel încât să nu vă deplasați la viteze extreme. Această mișcare lentă este perfectă pentru persoanele care au nevoie de o modalitate blândă de a depăși acrofobia.

Simplu. Într-o plimbare cu balonul cu aer cald, nimic nu se așteaptă de la tine decât să te bucuri de priveliștile incredibile. Nu trebuie să-ți faci griji că trebuie să faci ceva. A fi într-un balon cu aer cald îți extinde perspectiva și rezultatele sunt de durată!

Aşadar, dacă suferi de frică de înălţime acum ştii ce ai de făcut. Rezervă un zbor cu balonul cu aer cald la Brasov şi bucură-te de peisajele uimitoare şi de sentimentul de împlinire unic pe care îl poţi avea doar când pluteşti liber deasupra norilor.

0 Shares
You May Also Like