Sfaturi pentru alegerea unui avocat

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru alegerea unui avocat
In viata exista sitautii in care vrei nu vrei, ai nevoie de serviciile unui avocat. Nu trebuie neaparat sa comiti o ilegalitate iar acesta sa te apere sa nu ajungi la inchisoare.

De exemplu, se poate intampla sa soliciti si sa obtii un credit de la banca, iar apoi sa constati unele clauze abuzive. Cu siguranta vei dori sa contactezi un avocat clauze abuzive Cluj Napoca, care sa iti spuna pe mai departe daca este cazul sa actionezi banca in instanta.

De exemplu, o clauza abuziva poate fi aceea care ofera posibilitatea modificarii ratei dobanzii in mod unilateral de catre banca, fara sa fie mentionate conditiile exacte in care se poate intampla o astfel de modificare.

Acesta este doar un exemplu, pentru a intelege cand poti avea nevoie de serviciile unui avocat clauze abuzive. In cazul in care de exemplu urmeaza sa divortezi de partenerul/partenera ta, insa nu ati ajuns la un numitor comun si nu s-a putut desface la notar casatoria, vei putea alege un avocat care sa te reprezinte in fata instantei.

De preferat ar fi sa alegi un avocat divort, cu o experienta cat mai bogata, si care a castigat cat mai multe procese de acest gen. Fireste, si un avocat clauze abuzive te poate reprezenta, insa nefiind in aria sa de specialitate, ii va fi destul de greu sa se ocupe de cazul tau. In aceste conditii, este posibil ca sentinta sa nu fie in favoarea ta.

Asadar, acesta este primul si cel mai important sfat atunci cand trebuie sa alegi un avocat, si anume sa il alegi strict din domeniul in care ai nevoie.

Apoi, este indicat sa te asiguri ca avocatul pe care doresti sa il angajezi, isi desfasoara legal activitatea, iar aici trebuie sa cunosti unele amanunte: In conformitate cu legale – art. 1 alin. 2 din Legea nr. 51/1995 republicata, profesia de avocat au dreptul sa o exercite doar membrii barourilor judetene, care fac parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.).

In cazul in care consideri ca ai gasit avocatul potrivit, cu siguranta trebuie sa te asiguri ca indeplineste aceasta cerinta importanta. Vei putea afla acest lucru, vizualizand Tabloul avocatilor din Romania.

Un alt sfat foarte important pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand ai nevoie de serviciile unui avocat, este sa alegi avocatul din baroul local. Poti alege si un avocat din alt oras indepartat al tarii, dar vei suporta cheltuieli suplimentare privind cazarea, diurna, transportul, etc.

Alegand insa un avocat din oras, vei putea stii daca ai facut alegerea potrivita sau nu, in conditiile in care te poti interesa in legatura cu reputatia avocatului.

De-asemenea, este foarte important atat sa ceri referinte cunoscutilor, cat si sa cauti in mediul online informatii. Chiar si avocatii cu cea mai buna reputatie, pot fi nepotriviti pentru anumite cazuri. Din acest motiv, este indicat sa ceri informatii, pentru ca nu te costa nimic. Cu cat cunosti mai multe detalii, cu atat poti face o alegere mai buna.

0 Shares
You May Also Like