Care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei cu masaj cu pietre fierbinti?

0 Shares
0
0
0

Unii oameni pot apela la un masaj cu piatra fierbinte, efectuat la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti; ca o modalitate de relaxare dupa un timp stresant sau tensionat. Se spune despre acest tip de masaj pietre vulcanice, ca este deosebit de eficient in a combate stresul si anxietatea prin masaj.

Un terapeut care isi desfasoara activitatea intr-un centru Spa cu concept unic, cum ar fi de exemplu Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti; utilizeaza diferite tehnici pentru a relaxa muschii lungi, scheletici ai corpului. Exista multe miscari pe care terapeutul le poate folosi, cum ar fi lovituri lungi, miscari circulare, atingere si framantare.

In acest articol ne uitam la un tip de masaj numit masaj cu pietre fierbinti. Vedem cum se realizeaza terapia prin masaj cu piatra fierbinte si care sunt beneficiile unui mesaj terapeutic cu pietre vulcanice. Cititi pana la final, pentru a descoperi multe informatii foarte interesante.

Ce este terapia cu masaj cu piatra fierbinte?

In timpul unui masaj cu pietre fierbinti, se aplica tehnicile unui masaj obisnuit. Cu toate acestea, terapeutul lucreaza si cu pietre fierbinti care sunt asezate pe anumite parti ale corpului. Pietrele sunt netede si plane si de obicei sunt realizate din roca vulcanica numita bazalt. Aceste pietre speciale sunt alese pentru ca retin caldura.

Pietrele utilizate pentru un masaj cu pietre fierbinti sunt plasate in apa fierbinte pentru a se incalzi inainte de a fi aplicate. Acestea sunt apoi plasate pe anumite zone ale corpului, cum ar fi: pe spate, pe burta, pe fata, pe picioare, pe maini.

Unii terapeuti tin pietrele in maini si le folosesc la masaj. Acest lucru permite terapeutului sa se adanceasca in muschi fara mai multa presiune, ajutandu-si clientul sa se relaxeze si mai departe.

Ocazional, pietre reci pot fi folosite pe fata sau dupa ce pietrele fierbinti au fost aplicate. Temperatura rece ajuta la calmarea vaselor de sange umflate si la calmarea pielii calde.

In ceea ce priveste acest tip de tratament terapeutic cu piatra fierbinte care acum este efectuat si la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti; se spune ca isi are originea in China in urma cu aproape 2.000 de ani. De atunci, tehnica folosirii pietrelor pentru vindecare a fost folosita in multe culturi diferite, inclusiv in cele din America, Africa, Egipt si India.

In urmatoarele randuri veti descoperi cateva dintre cele mai importante 5 beneficii ale acestui tip de masaj:

Ameliorarea durerii

Masajul cu piatra fierbinte a fost asociat in special cu ameliorarea simptomelor la persoanele cu o varietate de afectiuni, cum ar fi fibromialgia si alte afectiuni autoimune. Mai multe studii efectuate in timp, inclusiv despre fibromialgie si artrita reumatoida, au legat tehnici de masaj moderat cu diminuarea durerii si imbunatatirea gamei de miscare.

Alinarea stresului

Masajul este o metoda eficienta pentru calmarea stresului. Mai multe studii au aratat ca masajul reduce stresul si anxietatea si imbunatateste sanatatea cardiovasculara. Tinand cont de cele spuse, puteti alege sa va bucurati de beneficiile unui masaj de tip terapeutic cu pietre calde, dar puteti incerca sa va bucurati cel putin odata si de beneficiile masajului thailandez, sau de beneficiile masajului balinez.

Flexibilitate crescuta a articulatiilor

Tensiunea musculara poate face dificila si mai dureroasa miscarea articulatiilor. Masajul ajuta la relaxarea muschilor, ceea ce face ca mai usor si mai confortabil sa se miste cineva. Persoanele cu anumite afectiuni articulare pot beneficia in special de masajul cu pietre fierbinti.

Scaderea spasmelor si tensiunii musculare

Muschii care sunt tensionati si in spasm pot provoca multa durere si pot interfera cu viata de zi cu zi. Reducerea inflamatiei si a tensiunii in muschii scheletului usureaza atat spasmele musculare, cat si durerea.

Dupa cum s-a spus anterior, masajul si utilizarea pietrelor fierbinti pot favoriza relaxarea muschilor si articulatiilor din corp pentru a usura durerea si spasmele.

Promoveaza un somn mai bun

Multi oameni nu dorm bine. Factorii, cum ar fi stresul, insomnia si programele aglomerate inseamna ca au mult mai putin decat cele recomandate de 7-8 ore de somn in fiecare noapte. O trecere in revista a unor literaturi privind eficacitatea masajului arata ca este util in promovarea relaxarii si a somnului la persoanele in varsta.

Asadar, dupa cum se poate vedea in randurile de mai sus, masajul cu pietre vulcanice ofera o serie de beneficii importante. Daca doriti sa aveti parte de toate aceste beneficii, cu siguranta este important sa alegeti un spa respectat, unde practicienii sunt instruiti si autorizati. Centrul spa trebuie sa practice o igiena buna si sa curete pietrele in mod corespunzator.

Recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti. Acest centru spa, este considerat o oaza de liniste in Bucuresti, iar pe langa acest tip de masaj, puteti opta pentru diferite alte tipuri de masaj.

0 Shares
You May Also Like