Cateva motive pentru a cumpara un telefon Xiaomi

0 Shares
0
0
0

Cateva motive pentru a cumpara un telefon XiaomiLa momentul actual, majoritatea persoanelor care au nevoie de un smartphone, isi indreapta atentia spre cele mai noi si mai performante dispozitive de pe piata.

De obicei, utilizatorii au trei branduri preferate, iar acestea sunt Samsung, Apple si Huawei, insa ceea ce ar trebui sa cunoasca toti cei care au nevoie de un smartphone nou, este faptul ca isi pot indrepta atentia spre telefoane mobile Xiaomi, care dispun de specificatii tehnice similare, dar care au preturi mult mai mici.

Acest lucru nu inseamna insa ca telefoanele mobile scoase pe piata de Xiaomi sunt de proasta calitate pentru ca sunt atat de ieftine, dimpotriva, sunt foarte performante, doar ca, producatorul are o alta politica de a-si vinde produsele.

Brandul nu pune pret pe reclame platite foarte scump, si nici nu vine offline, ci doar online, si pastreaza legatura cu clientii online.

Un alt motiv datorita caruia foarte multe persoane alege din ce in ce mai des sa faca trecerea de la alte branduri la Xiaomi, este acela ca brandul are o mare comunitate online, de cel putin 12 milioane de utilizatori, iar platforma are cel putin 100 de mii de postari zilnice, iar Lei Jun care este CEO -ul si co-fondatorul brandului comunica cu acestia si tine cont de dorintele lor pentru imbunatatirea dispozitivelor.

In plus, un alt mare avantaj este MI-UI, despre care vom discuta in randurile care urmeaza. Multi analisti tehnologici nu vad Xiaomi ca un producator de smartphone-uri la fel de mult ca un dezvoltator de software care se intampla sa asambleze smartphone-uri.

Acest lucru este similar cu modul in care cineva ar putea percepe Google Alphabet ca o companie de motoare de cautare, chiar daca face si smartphone-uri. Acest punct de vedere este sustinut si de cantitatea necorespunzatoare de resurse pe care Xiaomi o cheltuieste pentru a dezvolta si mentine MIUI.

MIUI a fost primul produs al lui Xiaomi si a fost principalul motor al afacerii lor chiar inainte de a face si a vinde propriile smartphone-uri. Acest lucru este inca oarecum adevarat astazi, deoarece utilizatorii altor telefoane Android sunt in general liberi sa utilizeze MIUI in propriile telefoane, astfel incat sa poata experimenta produsele Xiaomi inainte de a le putea cumpara.

Daca aveti un Samsung Galaxy S9, de exemplu, puteti opta pentru a instala cea mai recenta versiune a MIUI pe telefonul dvs. care nu este Xiaomi, bucurandu-va de performantele obisnuit mai rapide si de toate actualizarile si remedierile obisnuite care vin cu acesta.

Pe flipside, utilizatorii Xiaomi nu se limiteaza nici la MIUI si pot opta adesea sa obtina preinstalarea telefoanelor cu cea mai recenta versiune de stoc Android, sau sa aiba Android stoc pe telefoane, daca nu le place experienta MIUI.

Aceasta este o alegere deliberata din partea Xiaomi pentru a permite clientilor sa se bucure si poate sa pledeze pentru produsele lor chiar inainte de a detine chiar si un telefon Xiaomi.

Pentru ca aceasta strategie sa functioneze, inseamna ca MIUI trebuie sa ofere o experienta apreciabila superioara pentru stocarea Android-ului, ceea ce poate fi o sarcina destul de descurajanta, deoarece utilizatorul obisnuit nu are atat de multe probleme cu Android, pentru a incepe.

MIUI este, de asemenea, o componenta cheie a produsului Xiaomi si a ecosistemului de continut. Deoarece Xiaomi vinde smartphone-uri la marje incredibil de subtiri si, adesea, in pierdere, compenseaza acest lucru prin veniturile generate de continutul ecosistemului produsului sau.

0 Shares
You May Also Like