Cativa factori de luat in considerare la alegerea unui polizor unghiular

0 Shares
0
0
0

Cand doriti sa va aprovizionati casa cu uneltele electrice necesare, un echipament care va fi cu siguranta pe lista este polizorul unghiular, care mai este cunoscut in popor si sub denumirea de flex. Aceste unelte care pot fi inchiriate la nevoie dintr-un magazin cu scule de inchiriat online , sunt foarte utile in taierea sau lustruirea materialelor. Iar atunci cand cautati un polizor unghiular, cateva detalii pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a face cea mai buna alegere.

Dimensiunea discului

Primul lucru pe care trebuie sa il cautati este dimensiunea discului, cunoscut si sub denumirea de cap sau roata. In general, cu cat este mai mare, cu atat este mai puternic motorul sau. Dar nu trebuie sa cumparati sau sa inghiriati neaparat un polizor unghiular cu cel mai mare disc. In schimb, ceea ce iti trebuie este o masina cu o dimensiune a discului care este optima pentru munca ta.

De exemplu, in situatiile in care aveti nevoie de o precizie extrema in timpul slefuirii, veti avea nevoie de ceva precum o unealta pneumatica care are un disc mic. Un polizor unghiular cu disc mai mare nu va fi ideal pentru astfel de lucrari. Discurile cu unghi sunt de diferite dimensiuni, cele mai populare variaza de la doar 4,5 inci pana la cei mai mari de 9 inci.

Tipul alimentarii

Polizorul unghiular poate fi alimentat prin trei moduri – electricitate, benzina sau aer comprimat. Fiecare are propriile plusuri si minusuri. De exemplu, in timp ce un polizor unghi electric poate inceta sa functioneze atunci cand incarcarea se scurge, unul pe baza de benzina poate fi utilizat fara a face fata unor astfel de probleme, deoarece va trebui sa reumpleti doar unealta cu combustibil. Asadar, asigurati-va ca verificati toate avantajele si dezavantajele celor trei tipuri si alegeti unul care se potriveste nevoilor dvs.

Viteza

De asemenea, trebuie sa verificati viteza discului inainte de a efectua achizitia sau inchirierea uneltei. Cu cat este mai mare numarul de rotatii pe minut, cu atat va fi mai eficient polizorul unghiular. Discurile se pot roti de obicei oriunde intre 5000 si 10.000 de rotatii in fiecare minut. Acesta este motivul pentru care polizoarele unghiulare creeaza o unealta buna in situatii care necesita taiere si slefuire.

Deci, asigurati-va ca selectati o masina cu cele mai mari revolutii ale discului. In plus, ar trebui sa analizati si viteza fara incarcare a dispozitivului. Viteza tipica variaza de la un nivel scazut de la 700 la o rotatie mai mare de 1200. Exista insa si unelte cu o viteza fara incarcare de pana la 12.000 de rotatii pe minut.

Putere

Judecarea puterii unui polizor unghiular este destul de usor – cu cat este mai mare puterea, cu atat mai multa putere va avea unealta si cu atat mai usor va taia si macina obiectele cu care vine in contact. Discurile mai mari vor necesita mai multa putere in comparatie cu omologii lor mai mici. De asemenea, asigurati-va ca masina are un amper mai mare, astfel incat sa puteti face lucrari grele cu acesta.

Interschimbabilitate

Cele mai multe polizoare unghiale ofera posibilitatea de a schimba discurile si alte accesorii, dupa cum este necesar. Acest lucru va permite sa utilizati o singura unealta pentru mai multe scopuri. Ca atare, asigurati-va ca unealta achizitionata accepta utilizarea atasamentelor. Si daca nu, atunci ar trebui sa cauti in mod ideal alte optiuni.

Maner

Pe cat posibil, obtineti-va doar un polizor unghiular cu un maner lateral reglabil. Acest lucru va va usura sa utilizati ambele maini atunci cand operati masina. Si chiar daca utilizati o singura mana in timp ce rulati orice fel de unealta, se recomanda totusi sa mergeti pentru un model cu maner reglabil, deoarece vi se poate cere in viitor.

In plus, verificati si daca manerele au o caracteristica anti-vibratie. Acest lucru va va permite sa le utilizati in perioade lungi de timp, fara a va face sa va simtiti stresati sau obositi. In plus, manerul anti-vibratie va permite sa controlati masina mult mai bine.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre caracteristicile pe care cu siguranta trebuie sa le luati in calcul in momentul in care doriti sa cumparati sau sa inchiriati un polizor unghiular dintr-un magazin cu scule de inchiriat online.

0 Shares
You May Also Like